Борисов от тангентата: Денонощен труд кипеше...

Кметът на столицата нарече отсечката коледен подарък за София
30 дек 2015 15:30,
101
Борисов от тангентата: Денонощен труд кипеше...
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов похвали строителите, работили денонощно на строежа на Северната тангента и спасили 220 млн. лв. европейски пари.

Ако участъкът, който той, кметът Йорданка Фандъкова и министри от кабинета откриха днес, е трябвало да бъде готов до 31 декември, за да не върнем парите на Брюксел.

Още по темата

"Имаше дни с по 2400 машини на тази тангента. Действително денонощно се работи тук", каза Борисов и допълни: "Това, което правят днес тези хора, действително е геройство". Той беше категоричен, че с техния труд е спасена цялата програма.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова пък нарече откриването на тангентата коледен подарък за София.

"Изключително важно е да развиваме околовръстния път, скоростните тангенти, защото само така е възможно да извадим тежкия трафик от града и да подобрим чистотата на въздуха", каза тя.

Фандъкова обясни, че само по тази тангента се очаква локалният трафик да е 40-50 хиляди автомобила дневно. Тя обясни, че тези коли ще излязат от града, ще слязат от двулентовата Северна дъга, където непрекъснато ставаха тежки аварии и катастрофи.

Столичният кмет призова шофьорите да карат внимателно и благодари на кабинета, строителния министър Лиляна Павлова и ръководството на АПИ за придобивката.

По-рано и Павлова обясни, че е направено и невъзможното, за да се завърши обекта в срок и да се спасят парите по ОП "Регионално развитие". Тя напомни и че преди пет месеца на това място е имало само гола поляна, а сега – осемлентов път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
14
 
7
 
! Отговори
Poli преди 8 години
Bravo, Borisov & Kabinet!Veselo posrestane na 2016 godina, zdrave, lubov, mir i razbiratelstvo na bulgarskia narod i na drugite narodi i v badesteto!
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ebahti и подаръка. газовете и отпадните продукти на 40-50000 автомобила дневно. направо се просълзих от умиление. управляващите продължават да откачат и изпростяват с ускорени темпове!
52
3
 
28
 
! Отговори
И пак преди 8 години
Стига с тези празни приказки! Защо някое журналистче от dnes.bg не мине по "новия" бул. Малинов, за да види как поредния нов булевард е вече за цялостен ремонт?!?!?! Това нормално ли е за новопостроен път на няколко месеца - пропаднал, крив и т.н?!?!?! Такива са всички "пътища" в България! Смешници!
51
2
 
13
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Вече въобще не ви вярвам за нищо! 2400 машини друг път.... Добре го е написал Тинев!
50
3
 
20
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Ремонта на 31 декември или на 1 януари ще го почваш гусинчо?
49
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Та кога почваме да го ремонтираме? Щото като ви гледам качеството от утре се почва ремонта"Интересно как си видял качеството. Ако има някакви недостатъци, фирмата строител ще ги оправи, защото има гаранционен срок. Няма да я ремонтираш ти, защото освен да мрънкаш и цивриш по форумите, друго едва ли можеш да правиш. От такива като тебе, полза никаква.
48
1
 
16
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Не толкова труд кипеше, колкото пари се усвоиха! Що си мисли този ,че никои не вижда какви ги върши !?! Залебва и той и обръча от фирми и верни хора ! Нищо ние вече сме на път да се научиме асфалт да ядеме !
47
3
 
14
 
! Отговори
Отврат преди 8 години
Бъдни вечер малко след снимката с парицата от питката!Плондера тича към външната тоалетна и си заврял главата в ***!Гледат го пазвантите му и мислят че повръща от печеното прасенце и 2та глигана,обаче се позабавил така надупен!Притеснили се за Боса да не се удави и хукнали да го спасяват че като го знаят колко е ***!Измъкнали му главата от *** и вместо благодарности онзи ги занареждал.-Аве мискини не виждате ли че се карам...тихо НО твърдо!!!!Е това е мъжка позиция ефенди .Машала!!!!
46
1
 
13
 
! Отговори
Боги преди 8 години
Та кога почваме да го ремонтираме? Щото като ви гледам качеството от утре се почва ремонта.
45
4
 
20
 
! Отговори
ДУХАЙТЕ СУПАТА БОКО преди 8 години
21 милиарда заем взех за да има за крадене на воля, но вие ще го плащате докато сте живи и ако сте живи...Построих най-скъпите магистрали и тунели в света, за сметка на това ще ги ремонтирам до безкрай, а вие ще се трепете по дупките им и винетки по 150 лв. ще плащате.... и тока ще ви вдигна с 30%.А съда,съда ще решава каквото му кажа.Дано да сте доволни и бързо да *** малко преди да се пенсионирате! Здравето ще остане само в пожеланията ви за Коледа, която ще обложа с "данък сланина", проклети българи!И ЩЕ ВИ МАЧКАМ ОЩЕ ,НЕ МОЕ МЕ БАРНИТЕ МЕСТАН Е ЗАД МЕН ЗАД МЕН
44
1
 
15
 
! Отговори
Гневен преди 8 години
Г-н премиер, стига фасони с лентичките?Влезте си в ролята на горд премиер на независима държава и покажете на турският посланик къде му е мястото.Тогава ще имате и нашите адмирации.
43
1
 
7
 
! Отговори
минувач преди 8 години
Проф. Людмил Георгиев: Следващият след Местан ще бъде Борисовchara.blog.bg/politika/2015/12/30/prof-liudmil-georgiev-sledvashtiiat-sled-mestan-shte-byde-bo.1418644
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мавзолея е построен за един ден а беше такова здраво строителство, а магистралите на бойко днесак ги направи - след седмица се рушат.
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 50Май ти не мислиш , точно на софиянци правят подаръци , защото когато има изградени пътища около града , преминаващите транзит няма да влизат в София и да задръстват движението
40
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарите са много смешни и не знам как не ги е срам да говорят , при положение , че Два пъти идваха на власт последните 10 години и двата пъти им спряха парите от ЕС защото крадат и те решиха преди да ги изгонят втория път да откраднат няколко милиарда от една банка и да избягат в лошата Европа .Защо децата на всичките другари учат и им купиха къщи и апартаменти във Виена , Лондон .... , а не в Москва
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селото си е село, на кого точно прави подарък кметицата. Който си е от София не обикаля по околовръстното. Като говорят не мислят.
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТовакоетосепостроиповременаГЕРБчервенитекаскетинемогатсамодагобоядисатХАХАХАХ
37
1
 
2
 
! Отговори
Mariika преди 8 години
O, na 2 ezika sa tabelkite? Na kakvi li?!
36
18
 
4
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
До брейА Боко ли трябваше да дойде на власт за да ремонтира магистрали които от 40 години не са виждали ремонт ...Като се построят тези магистрали и пътища , нали трябва да се почистват зимно време , трябва да се поддържат ...Преди Боко имаше 250 км магистрали за 45 години комунизъм и 15 години преход БСП,СДС .... , след само 6 години с Боко и ЕС вече са 600 км магистрали , какво да говорим повече
35
4
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Какво откри като по средата още се правят насипите, за асфалт не може да се мисли. Тази тангента кога ще има отбивки към града или ще караме само от край до край???