Опашка за карти: 266 си купиха за по 365 лв. Засега...

И протестите продължават – пред Народната библиотека
31 май 2016 16:30,
94
Опашка за карти: 266 си купиха за по 365 лв. Засега...
Снимка: Кадър bTV

266 годишни абонаментни карти за градския транспорт в София са продадени до вчера. Цената на всяка е 365 лева, съобщи шефът на сектор "Продажби" в Центъра за градска мобилност Илияна Кисьова.

70 броя са продадени от новата карта "Метро" плюс, която е за метро плюс наземен транспорт.

Още по темата

Днес е последният ден, в който софиянци могат да пътуват с евтиното билетче от 1 лев. От утре цената му вече ще е 1.60 лв. Заради поскъпването от Столична община решиха да намалят цената на годишната карта, която от 500 лева падна на 365 лева.

В последния ден преди поскъпването в пунктовете за продаване на карти и билети се извиха опашки. Хората масово си изкарват нови карти и негодуват, че им се налага да чакат дълго, съобщи bTV.

Опашките за нови карти се извиват на фона на все по-масови протести срещу поскъпването. Вчера пред общината се събраха над 100 души, недоволни от новите цени. Днес се очаква нов протест с други организатори – пред Народната библиотека в 18.30 часа.

Ако имате останали талони от хартиена карта за 10 еднократни пътувания, можете да ги замените срещу доплащане във всеки един от пунктовете на Центъра за градска мобилност, обясни Илияна Кисьова.

Хората с електронни карти, заредени за определен брой пътувания, могат да отидат в четири от пунктовете, за да извършат доплащане – на площад "Възраждане”, бул. "Мария Луиза" 86, метростанция НДК и площад "Бански". За всяко едно нереализирано пътуване в електронна карта ще трябва да доплатят 40 ст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в сайта на *** център за мобилност не са упоменати новите цени?
36
8
 
10
 
! Отговори
До 36 преди 7 години
Ако българина бе образован и с морал и култура нямаше да се вози гратис в градския транспорт. От там нямаше да се налага повишаване на цената на ползването му. Всичко е свързано едно след друго. Ако тези които чупят и драскат по автобуса не го правеха, пак по-евтино ще е. Няма как да се иска евтин ГТ, а хората да продължават да се возят гратис и да изпочупват редовно всичко. Няма как една компания да работи на загуба непрекъснато. Софиянци това искат. Ако може да е безплатно.... ама всичко.
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимко преди 7 години
До 29: Общината не ги купува тия 200 автобуси, това е по съвместно финансиране по програма Транспорт за интегриран градски транспорт, съфинансирането от страна на Столична община е под 20%, останалите пари ги дава ЕС. Така че не излизай с номера, че заради покупката на нови автобуси поскъпва билета щото не е вярно!!! Билетът поскъпва заради ГЕРБерските кражби и далавери в ЦГМ, които не могат да си вържат бюджета и искат да карат лимузини!!!
34
7
 
7
 
! Отговори
До До 16 и до 20 преди 7 години
И тези хора които идват до София, данъци тука плащат ли? От 2,5 млн. жители, оп статистически данни живеят САМО 1,2 млн. в София. Е как да не вдигнат и данъците и билетчетата и всичко? Не можеш да плащаш в една община и да ползваш благата на друга без да плащаш. Нищо против провинцията и знам че е кофти там да няма лекари, но това е друга тема
33
3
 
12
 
! Отговори
пак преди 7 години
До Анонимен 30Когато нямате аргументи срещу истината,веднага почвате с комунисти и тн. толкова сте елементарни.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До аз овцатаЕстествено че няма, ние сме светлинни години пред тези еврогейци. *** е капитан планета и батман взети заедно. Но никога неможе да се запита, как така и защо на запад взимат повече!
31
5
 
15
 
! Отговори
111 преди 7 години
ааа утре всички гратис!!!!
30
2
 
20
 
! Отговори
До 16 и до 20 преди 7 години
и други като тях... пожелавам ви най-скоро да дойдете на моето положение - налага ми се рядко да пътувам с градски транспорт, не повече от 10 пъти в месеца, двупосочно, т.е. 20 пътувания. Да си купя карта ли предлагате? Не редно да е толкова голяма разликата между вашето и моето пътуване. Вие искате хора като мен да ви спонсорират, за да ви е на вас по-евтино или...? Давате ли си сметка колко хора всеки ден идват в София на лекар и се прибират най-много след ден-два? И те ли да си купят карта?
29
7
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
Не, точно го написах. Миризливите, счупени, надраскани автобуси, тролеи и трамваи не идват така в България. Невежия и *** българин го прави това. Накрая се реве, че е скъпо пътуването. Ами ходете си пеша. Като отидеш в магазина и ти е скъпо какво правиш, крадеш ли (не, че би ме учудило това). Щом не ти изнася нещо, не го правиш. Лош генетичен материал сме ей, няма по-точно изказване от това. Всички българи са лентяи и хрантутници.
28
3
 
15
 
! Отговори
е боли ли? преди 7 години
Честито Софиянци,гласувахте за ГЕРБ избрахте ги а те ви го нач.укаха за благодарност,честито телета.
27
3
 
14
 
! Отговори
иии преди 7 години
А в цивилизованите държави хората дали се возят в претъпкани автобуси в пиковите часове??? - Съмнявам се. Геноцида на българския народ продължава с пълна сила :(
26
3
 
6
 
! Отговори
бг преди 7 години
До До До 20кОпува ли ги. Първо да ги кОпи и после ще реша дали да дупча или не. Последните кОпени автобуси, в които се возих бяха реално за скрап и миришеха на погребение. Живяла съм в Англия, не ми говори общи приказки за метрото там, знаем ги тия неща. Виждам е важно да разберем, че си бил там на екскурзийка.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъковица да пусне и парното за 365лв за цяла година и ще се изпобият да си връщат радиаторите тарикатите!
24
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До не народ а мършаМършата си ти, топично комунистически пасквил
23
6
 
3
 
! Отговори
До До 20 преди 7 години
Ти нарочно ли го пишеш това или не си прочел, че общината копува нови 200 автобуса (само за тази година). За справка, незнам как е метрото в Москва, но в Лондон е мнооого старо, е вярно, чисто е , но явно за това са виновни емигрантите
22
2
 
3
 
! Отговори
аз овцата преди 7 години
До До grajdaninТова което пишеш няма нищо общо с сегашното положение у нас,не се прави на луд.
21
2
 
13
 
! Отговори
не народ а мърша преди 7 години
Мълчанието на агнетата,тихо в редичка към заколението!!!няма управия.....
20
1
 
21
 
! Отговори
Роби и мишки преди 7 години
Помните вица, дето събрали българите и им казали, че сутринта ще ги бесят. Питали тълпата:- Има ли някакви въпроси? Един чичка се престрашил и попитал:- Въжетата ние ли да си ги носим или държавата ги е осигурила?
19
6
 
1
 
! Отговори
До grajdanin преди 7 години
Гражданите в една цяла държава поискаха с референдум да им увеличат данъците, и те ли са овце???
18
2
 
11
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
В цивилизованите 'градове'(може би искаше да напишеш държави) извън България също така в градския транспорт не вони и на ***, чорапи, пот от дупе, посмишница, зеле, лош дъх и дюнер с чесън. Също така и няма мазно черно *** на всяка седалка, не капе през 100те дупки по тролея и не те бутат кисели бабички.