Опашка за карти: 266 си купиха за по 365 лв. Засега...

И протестите продължават – пред Народната библиотека
31 май 2016 16:30,
94
Опашка за карти: 266 си купиха за по 365 лв. Засега...
Снимка: Кадър bTV

266 годишни абонаментни карти за градския транспорт в София са продадени до вчера. Цената на всяка е 365 лева, съобщи шефът на сектор "Продажби" в Центъра за градска мобилност Илияна Кисьова.

70 броя са продадени от новата карта "Метро" плюс, която е за метро плюс наземен транспорт.

Още по темата

Днес е последният ден, в който софиянци могат да пътуват с евтиното билетче от 1 лев. От утре цената му вече ще е 1.60 лв. Заради поскъпването от Столична община решиха да намалят цената на годишната карта, която от 500 лева падна на 365 лева.

В последния ден преди поскъпването в пунктовете за продаване на карти и билети се извиха опашки. Хората масово си изкарват нови карти и негодуват, че им се налага да чакат дълго, съобщи bTV.

Опашките за нови карти се извиват на фона на все по-масови протести срещу поскъпването. Вчера пред общината се събраха над 100 души, недоволни от новите цени. Днес се очаква нов протест с други организатори – пред Народната библиотека в 18.30 часа.

Ако имате останали талони от хартиена карта за 10 еднократни пътувания, можете да ги замените срещу доплащане във всеки един от пунктовете на Центъра за градска мобилност, обясни Илияна Кисьова.

Хората с електронни карти, заредени за определен брой пътувания, могат да отидат в четири от пунктовете, за да извършат доплащане – на площад "Възраждане”, бул. "Мария Луиза" 86, метростанция НДК и площад "Бански". За всяко едно нереализирано пътуване в електронна карта ще трябва да доплатят 40 ст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
1
 
! Отговори
бг преди 7 години
На 23 години съм, не знам за какво доизживяване ми говориш. Ти да не си от тия излъгани 266 пенсионера, че се пениш толкова.Отиди си кОпи малко валерианче и си пази нервичките.ПС. Пунктуацията ти също е трагична, как са те пуснали в университет ако си се провалил на матурата по БЕЛ. :(
56
1
 
2
 
! Отговори
До бг преди 7 години
А и докато сме на вълна правопис: Збогом
55
13
 
1
 
! Отговори
До бг преди 7 години
Милинката, преброй си рубличките и ми цъкни едно минусче, заради 2% късопаметни като тебе, няма да си позволя лукса да напусна, това ще е най лесното. Но се радвам, че сте на доизживяване и има бъдеще за България. А и коя си ти, че да ми казваш аз къде да живея, за разлика от светлото ни минало, днес имам възможност да обиколя целия свят. Да не забравиш да ме поправиш.
54
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При капитализма не е като в социализма. На селенжърите капиталисти ако не им бръкнеш отзад няма да ви обърнат внимание! А тези селенжъри не само не им бъркат ами им дават по 365 лева много богати тези бре??!!! Такова безотговорно и несплотено племе няма никъде другаде по света. А и как да има. Поговорката за НАНЕ И ВУТЕ е в пълна сила за това неандерталско племе. А тя гласи. Я не сакам да съм добре! Я сакам на Вуте да му е зле. Кажете ми при кое друго племе я има освен при БАЙ ГАНЬОВСКОТО?!?
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименкОпи си речник.
52
2
 
3
 
! Отговори
До пукни преди 7 години
Ето го светлия пример - Няма аргументи, само епитети и обиди.
51
2
 
13
 
! Отговори
Ами преди 7 години
тогава 5 лева да ви направат билетите - стадо!
50
1
 
9
 
! Отговори
До нищо общо преди 7 години
А знаеш ли защо тука няма да стане? Защото сме разделени на различни видове фоби, защото половината обучат Русия и мразят САЩ, другата половина са точно обратното, но и двата лагера на обичат България (само на по чашка се бият в гърдите), имаме си още *** срещу които да скачаме, имаме си Левски и ЦСКА да сме още по разделени, имаме 45 партии за избори а там имат 3. Но иначе си прав, там ще стане война.
49
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 7 години
До До бгИ как ще ни оправиш държавата като не можеш да пишеш на елементарен български. Затова ти поправих грешката. Връщай си се в Лондон, може на английски да пишеш по-добре.
48
7
 
6
 
! Отговори
Гласувам преди 7 години
Вече гласувам само за тези , които обещават всичко ефтино и бес пари. Например за Станишев от Пес. Гласувам и за Сидеров - той обеща заплата от хиляда лева. И за Царя гласувам той пък обеща пак да оправи народа. За какво да гласувам за Герб - те обещават само работа, не съм чувал да обещаят нещо без пари да се искефим.
47
4
 
8
 
! Отговори
пукни преди 7 години
До гербист-столичанМайна.та ти,крадец....
46
2
 
10
 
! Отговори
нищо общо преди 7 години
Някой тука пишеше за Швейцария,ако там някой си бе позволил така да ограби хората целия град щеше да е на улицата,пред кметството и да бойкотира транспорта и офисите на общината до победа,така се прави в бели те страни те затова са богати.
45
3
 
0
 
! Отговори
До бай брадър преди 7 години
Разбира се, най малк оданък смет, билетчето също е един вид данък.А регистрираните в София с имоти по другите места, плащат на всякъде, за това могат да живеят където си искат
44
23
 
7
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Не е голямо поскъпването на билетчето, колко са 60ст? Това е нищо, половин хляб или половин баничка струват по толкова, реално почти нищо не можеш да си купиш вече с 60 ст., така че нека да не преувеличаваме. Поскъпването не е голямо и няма да се отрази на хората, както и на нас, то кой ли вече ползва градски транспорт. Отделно това метро което строим и то пари струва.
43
2
 
1
 
! Отговори
До бг преди 7 години
Ако можеш да ми оправиш грешките и на този пост, че нали знаеш, сорос не ми плаща достатъчно за уроци по БЕЛ
42
2
 
4
 
! Отговори
До бг преди 7 години
Типично, без аргументи, веднага за правописните грешки се хваща. Така сте вие, стахановците, трябва винаги да замазвате положението. Не е важно дали кОпува или не, важното е, да си отгоре и да не се дава гласност на коментарите с които не си съгласен.Явно не си виждала метрото им, иначе щепе да знаеш че не са празни приказки, аз съм закъсвал в него, и екскурзийката ми продължи 5 години университет и се върнах да ви оправям бакиите, че съсипахте хубавата държава
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дА ВИ Е ЧЕСТИТ 1юли деня на билета.
40
1
 
1
 
! Отговори
бай брадър преди 7 години
До 41Е тези дето са от София и не притежават недвижим имот или автомобил данъци плащат ли?А тези дето не са регистрирани в София а притежават недвижим имот къде му плащат данъците?
39
14
 
6
 
! Отговори
Не иска и не дава преди 7 години
Не искаме да плащаме . Искаме си Гоцето - президент и Съсела - премиер, може и Орешара - той намали тока с 5 стотинки. Не искаме и да работим , но искаме да ни плащат, може и като гърците - по-малко да работим и повече да плащат. Стига да има кой да работи за нас - кат германците дето работят за гърците. Може и друг да работи за нас - кат руснаците, нали са приятели.
38
4
 
16
 
! Отговори
срам е позор преди 7 години
Уважаеми Софиянци пак ни изиграха ни я избрахме ГЕРБ да управлява София а те ни предадоха и ограбват по най долен начин,времето тече и пак ще дойдат избори не забравяйте за това предателство!