Опашка за карти: 266 си купиха за по 365 лв. Засега...

И протестите продължават – пред Народната библиотека
31 май 2016 16:30,
94
Опашка за карти: 266 си купиха за по 365 лв. Засега...
Снимка: Кадър bTV

266 годишни абонаментни карти за градския транспорт в София са продадени до вчера. Цената на всяка е 365 лева, съобщи шефът на сектор "Продажби" в Центъра за градска мобилност Илияна Кисьова.

70 броя са продадени от новата карта "Метро" плюс, която е за метро плюс наземен транспорт.

Още по темата

Днес е последният ден, в който софиянци могат да пътуват с евтиното билетче от 1 лев. От утре цената му вече ще е 1.60 лв. Заради поскъпването от Столична община решиха да намалят цената на годишната карта, която от 500 лева падна на 365 лева.

В последния ден преди поскъпването в пунктовете за продаване на карти и билети се извиха опашки. Хората масово си изкарват нови карти и негодуват, че им се налага да чакат дълго, съобщи bTV.

Опашките за нови карти се извиват на фона на все по-масови протести срещу поскъпването. Вчера пред общината се събраха над 100 души, недоволни от новите цени. Днес се очаква нов протест с други организатори – пред Народната библиотека в 18.30 часа.

Ако имате останали талони от хартиена карта за 10 еднократни пътувания, можете да ги замените срещу доплащане във всеки един от пунктовете на Центъра за градска мобилност, обясни Илияна Кисьова.

Хората с електронни карти, заредени за определен брой пътувания, могат да отидат в четири от пунктовете, за да извършат доплащане – на площад "Възраждане”, бул. "Мария Луиза" 86, метростанция НДК и площад "Бански". За всяко едно нереализирано пътуване в електронна карта ще трябва да доплатят 40 ст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимко преди 7 години
Това да си купиш карта за 1 година е голямо преебаване, защото може да я изгубиш или да ти я откраднат. А тия от ЦГМ и от общината не заслужават никой да им налива пари в гушите. Трябва бойкот и никой да не купува билети и карти. Вярно е, че билетчето не е поскъпвало от 8 години, но те и доходите са обидно ниски!
16
11
 
0
 
! Отговори
Панайот преди 7 години
Копейкаджийчетата си личите по това, че ако някой не е на вашето мнение, веднага му слагате епитети и почват да обиждат, справка - коментарите по долу
15
23
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
И аз ще си купя карта. Така се прави в цивилизованите градове извън България. Тук т.нар. граждани са свикнали на гратисчийството, да минат метър и т.н..... ама какво да очакваш от комунистическото невежество. Стига лентяйство хора. Вземете се в ръце. Или пък почвайте да ходите пеша, щом не искате да си плащате. Аман от невежи.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСега билетите следващата година и на картите оти пари нема! Да пуснат карта за петилетка!
13
4
 
29
 
! Отговори
бх преди 7 години
Браво на тъпите 260 лели и чичковци, аз от утре се возя гратис.
12
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си купих карта и не съжалявам, трябваше доста по рано да увеличат цената, но нали пък за това на по долните коментари им подхвърлят копейки - да плюят. Жал ми е за вас, и думите ви че сме *** народ се отнася за вас, явно от личен опит го знаете. И вашите лидери много добре знаят, че безплатен обяд няма!
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е Българина щом се увеличава нещо тича да си набави
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В коя платформа на коя партия има заложено това увеличение ???? Това е същата работа като със сВинетките ! Разбрахме като минаха изборите !
9
3
 
29
 
! Отговори
българи... преди 7 години
5 века робство малко има бяха, затова продължиха като роби нататък.
8
1
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
"266 годишни абонаментни карти за градския транспорт в София са продадени до вчера."Леле, бая време ще се возят!
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно колко от партиите които управляват София са заявили, че ще увеличават цената на билета преди изборите миналата есен ?
6
7
 
35
 
! Отговори
Анонимко преди 7 години
"Тихо, да не събудим българите!" - това казваха за нас гърците, когато протестираха и търсеха своите права. Няма по-големи овце от нас - вместо да се вдигнем и масово да откажем да се возим на градския транспорт, правим опашки за карти. Овцете много обичат да ги стрижат и доят... Глупав и *** народ сме!
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОГОДИНА ПАК УВЕЛИЧЕНИЕ
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойкот до дупка докато разберат тия умници в общинския съвет кой им плаща тлъстите заплати!!! Да тръгнат те с този транспорт да пътуват, вместо с лимузини за стотици хиляди левове и тогава да вдигат цената на билета. Некадърници! ОСТАВКА!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И те са само дърти "родолюбци"
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
народеца е *** и на всичко що му наложат политиците се съгласява ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да бойкотират мафията... бай *** на опашка да си купува годишни карти... *** народ, слаба държава...