Кръвта пред 23-о СОУ заради тийнейджърски плам на Кристиян

Охраната се намесила адекватно в спора, настоя директорката
28 юни 2016 10:30,
37
Кръвта пред 23-о СОУ заради тийнейджърски плам на Кристиян
Снимка: архив, Bulphoto

16-годишният Кристиян намушка вчера свой 17-годишен съученик в двора на 23-о училище в София. Сцената се разиграла пред очите на съученици, учители и охранители. Скандалът избухнал заради момиче - Силвия, която е приятелка на 17-годишния Димитър. Тя разказва пред Bulgaria ON AIR, че между двете момчета не е имало конфликт до вчера, когато са се скарали за пръв път.

"Кристиян има чувства към мен от много години. Предишният ден ми беше писал, причините му бяха да ни скара с Димитър, звънял ми беше много пъти, поне 40. На следващия ден те си говореха тук и се стигна до бой", казва Силвия.

Още по темата

"Охраната се намеси, не е вярно това, което казват, че нищо не е направила. Разтърваха ги и веднага след това Кристиян извади нож", твърди момичето.

"Според мен трябва да има наказание за Кристиян, защото човек не може да си прави каквото си иска", допълни тя.

Девойката сподели, че се е чула с Димитър, който й казал, че е добре и ще излезе от болницата тази седмица.

В ефир се включи и Нина Чанева, директор на 23-о СОУ. На въпрос как се допуска един ученик да влезе с нож в училище, Чанева каза, че пропусквателният режим е за хора, които са дошли да учат.

"Не очаквайте училището на входа да преджобва всички ученици. Нашата работа е превантивна. Какъв е случаят с Криятиян тепърва ще го разучаваме", настоя директорката.

По думите й обикновено, когато има подобна информация, стига до училищното ръководство. Специално за Кристиян информация е нямало.

Във връзка с това, че съучениците на Кристиян твърдят, че той наистина е бил проблемен, Чанева е категорична, че информация не е достигала до учителите.

"Квалификация за учениците не мисля, че трябва да се дават. Не бих казала, че е агресивен. Има поведение, което понякога не прилича на останалите деца. Има си обяснение за това", посочи Чанева.

"Видеонаблюдението показва, че охранителят адекватно се е включил, тук пред входа. Той е държал е един от учениците, който в един момент се освобождава от него и хуква към бензиностанцията, където надолу по тротоара се е случил инцидента между двамата", подчерта школската директорка.

Тя съобщи, че решение за наказание ще вземе Педагогическия съвет - днес или утре.

От Министерството на образованието пък заявиха, че проверката, разпоредена от министър Меглена Кунева, ще се проведе днес в училището.

"Колегите са взели всички мерки, има техническо оборудване, технически всичко е обезпечено", твърди Лазар Донев от министерството.

"Има разминаване между запсиите и това, което вижда по медиите", псоочи още той.

"Моето първо впечатление в училището е, че технически всичко е обезпечено и аз се надявам, че когато се прегледат внимателно записите от камерите, ще видим истината каква е", допълни Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Luk преди 7 години
Goliama e razlogia v uchilishtata , osobeno sega v kraia na uchebnata godina , samo s gluposti se zanimavat!
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименУважаеми философчо, ти каква закачалка си? Колко получаваш 1,80 на час? Като отидеш на лекар да ти излекува карценома там пак ли виждаш закачалки на вехти бели манти? Пушиш ли? Ядеш ли? Сношаваш ли се? Ако да, то тогава какви закачалки предпочиташ? ? Изобщо разумееш ли? Или си скот, който мисли и че останалите са скотски закачалки? Стана ли ти по-добър денят? Щастлив ли си, че има закачалки и други като теб?
20
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
на 16 год вади нож а на 26 какво ли ще прави затова в белене няма друго спасение
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма лоши деца има лоши родителибаща му вчера заявил пред медиите "събра се с лоши момчета и ето го резултата дано постои по-дълго зад решетките за да му дойде акъла" та питам аз :1) къде бяха родителите му до сега2) защо са търсили помощ от психолог както каза баба му а след това не са провеждали никакъв родителски контрол с децата на тази възраст трябва да си приятел първо да знаеш какво му става в главата а след това и родителтова дете е било оставено улицата да го възпитава
18
1
 
12
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
Имал съм в живота си такива жени. Но щом искаш, ще се повторя. Превъзмогва се. Нито ще се самоубивам, нито ще убивам.
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20Назоваваш жените вулгарно, злобно и пренебрежително. От това си правя изводите, че си онаниращ самотник, непознал женска ласка. Знай, че в реалния живот жените са много различни от героините в порно-филмите. Ако си мъж на място, една жена може да те дари с любов, уважение и лоялнос. Спри да онанираш и си намери истинска жена.И ако я срещнеш, обгрижвай я, пази я с цената на всичко ! Защото най-прекрасното нещо, което може да види един мъж е очите на влюбена жена.
16
3
 
16
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
И защо да те лежа и да си пропилявам живота, след като тя се е оказала к.ветина? Ще има и други жени.. Превъзмогва се. Самец си да! хаха
15
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17Значи, ако обичаш партньорката си в живота и ме свариш на калъп с нея, най-деликатно ще изчакаш да свърша, след което ще ми благодариш, че съм и доставил удоволствие. После ще ме почерпиш щедро и ще ме поканиш отново !? Страно ! Понеже съм примитивен самец, въобще не мога да те разбера !
14
0
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Как драматично озаглавено и разказано!Едно интервУ с родителите на бъдещото рецидивистче няма ли? Ей тъй, да кажат какви православни методи на възпитание са използвали до достигане на тоз брилянтен резултат.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво? Ако не се бия заради някоя к.ветина , съм лява резба така ли? И после вие се наричате хора? Нищо човешко няма във вас... животинска работа...
12
1
 
4
 
! Отговори
омаин преди 7 години
всичко е до възпитание и цености в семейството,едно дете не трябва да се удря,а да се поощрява,възпитанието е на първо място и идва от семейството от средата не разчитайте на учителя да възпитава няма го вече това пройзвола води и до много по тежки последици от тази
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако в този форум има мъж, който не се е бил заради жена, може да ни сподели дали е удобно да се ползва компютърна клавиатура с маникюр...
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всички -От прочетеното по- горе стигнах до заключение, че единствената връзка между директорката Чанева и учениците е нейната заплата. Ако всички деца от класа на Кристият казват, че той е проблемен и агресивен, а директорката не знае нищо , означава че толкова се е интересувала. За незнание учениците получават двойки, а за незнание директорите какво трябва да получат ?
9
2
 
19
 
! Отговори
Подлеца преди 7 години
Лапешка работа. Само правят хубавото на пиклата. Ще има после да се фръцка как са се биели за сърцето и.
8
0
 
13
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Принципно училището не трябва да има охрана, както винаги си е било до времената на мутрите-демократи. Принципно винаги си е имало сбивания и винаги ще има - това е единственият начин за уреждане на проблеми, който е напълно разбираем за деца. В днешният свят, в който мутрата е издигнат на пиедестал, няма нищо чудно, че момчетата имитират мутрите и искат да станат мутри. Ножът е като за начало. Не може да се преборим с ножовете в училище, докато в България на власт е силата, а не закона.
7
0
 
20
 
! Отговори
лел преди 7 години
Не знам в колко дълбока пещера живеят коментиращите отдолу, които си мислят, че в развитите държави на запад не се случват такива неща, че и далеч по-страшни. Пътувайте от време на време бе хора, не е трудно.
6
1
 
6
 
! Отговори
ом преди 7 години
много агресия,много омраза хейтвайте сега народе с нови ценности и възпитание,виждам едно прекрасно бъдеще в хубавата ни родина
5
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е eдна миризливa евроатлантическа кочинa.
4
7
 
13
 
! Отговори
омаин преди 7 години
Всичко българско и родно любя,тача и милея-това беше някога,а сега е точно обратното!
3
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е пред всяко училище да се сложат поне 4 полицая или охрана и на всеки етаж да има полицай и охрана но родителите да си плащат. Затова училището трябва да е платено, няма вече безплатни неща, комунизма когато всички лапаха наготово и си клатеха краката свърши, сега сме пазарен капитализъм. Ако родителите искат сигурност за децата си трябва да се бръкнат, държавата не е длъжна да се грижи за сигурността.