Строежът в "Младост 1" – незаконен

Имало пропуски на районната администрация при разрешителното
30
Строежът в "Младост 1" – незаконен
Снимка: Читател

Проверка на процедурата по издаване на строителни книжа на обекта до блок 70 в ж.к."Младост 1“  е установила, че районната администрация е допуснала пропуски при обявяване на разрешението за строеж.

Още по темата

Затова то не е влязло в сила и не могат да се извършват строителни дейности, посочват от Столичната община.

По процедура главният архитект Здравко Здравков връща в район "Младост" документацията по случая за повторно обявяване на всички заинтересовани страни.

Вчера строителна фирма постави ограда около обекта с намерение да започне строеж.

Жители от квартала, заедно с новоизбрания кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, която все още не е встъпила в длъжност, блокираха достъпа на багерите до зелената площ.

Вчера кметът Фандъкова определи строителството като провокация към гражданите, които показаха своята активна позиция в последните месеци.

Главният архитект на София е запознал днес Десислава Иванчева с резултатите от проверката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: младостстроеж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им се чуди човек на багеристите, защо не вземат да изсипят цялата налична техника пред блок 70 и на паркинга и да възпрепятстват ползването на жилищата в блока? Това ще е адекватен отговор предвид, че будните граждани в момента постъпват точно така с тях - възпрепятстват ползването на чужд имот като блокират достъпа до него.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До pffВъобще не си схванал смисъла на изказването ми.Обяснявам: След като се тръшкат там да има ливада (това е там в момента, никаква градинка няма!) да си съборят техния блок и да си направят, от къде на къде ще искат ливада да е чуждата собственост?! От правна гледна точка и двете искания са еднакви по тежест.С нетърпение чакам да нахлузят новата кметицата с искове за пропуснати ползи и загуби в млн. лева защото това нейното и на гражданите си е чиста форма беззаконие.
21
0
 
1
 
! Отговори
pff преди 7 години
До АнонименОтлична логика... Както казват в едно предване. След 50 години и новия блок няма да е красив ... ше го бутаме ли???
20
0
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
А кога ще се потърси на кого е платила фирмата, за да получи разрешителното и кога тези лица ще отговарят за действията си ?
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със същото право и строителите могат да съберат подписка за събаряне на блока на протестиращите и на негово място да се направи градинка! При всички положения новия блок ще е по-красив от стария, защо трябва градинката им да е на мястото на новия.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПетърчоКакво ти е виновен главния архитект? Одобрения проект е абсолютно законен. Проблема е в обявяването на разрешението за строеж което не го прави незаконно! Аман от разбирачи. Щом някой иска нещо направи то непременно бива обявен за крадец и лъжец. А това че този лъжец и крадец плаща заплати на поне сто човека не е важно, важно е на пенсионера да му се угоди и там сграда да няма.
17
1
 
6
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
А Главния архитект, който е разписал разрешителното, сега ни лук ял, ни лук мирисал, ще разяснява пропуските! Айде обратно в Червен Бряг, в комсомолската дружинка, и не се пробвай отново!
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И селяните решиха,че вече са много и няма къде да отглеждат дом.любимци,носталгията по животновъдството не остарява,предава се генно!
15
7
 
11
 
! Отговори
Партизанчето преди 7 години
До АнонименТова не е вярно, София нестава на ***, просто расте, населението се увеличава и конкуренцията във всяка една сфера се повишава. Това е добре за хората, които са отворени за промени и имат амбиции и мечти, но за старите мишоци, на които татко им е взел апартаментчето с право на активен борец става все по трудно и по трудно
14
1
 
1
 
! Отговори
Хой Бай преди 7 години
До ШамараАбе, шамаР, ти явно си доста безграничен. Да не си се напишкал - бегай да ти сменят памперса :))))))))))))))))))))
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШамараТи ли строиш? Или ще спечелиш от това, че в хубавата на времето София ще стане като в ocран кeнeф от корумпе - строежи?Искаш детето ти да живее в такава ***?
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШамараДали? Все още по тия географски места това е въпрос на манталитет, просперитет, партийност, връзки, пари и още каквото се сетиш.Все още на определени места в София може да се видят разни започнати и зарязани изкопи, стълбищни клетки, сгради на по 2-3 етажа и т.н., стоящи като паметници на нечий порязан мерак.
11
0
 
13
 
! Отговори
Хой Бай преди 7 години
До ШамараЗнаеш ли колко тиквоналунди се пробваха да "строят" на купени документи и колко бяха изгонени с камъни, защото бяха "купили" документите за жълти стотинки от хора, на които са им били платени обезщетения?А знаеш ли, че ми е през д'ядовия дали някой *** с крадени пари иска да забогатее и детето му да си прави РД с фойерверки?Та... като е незаконно - да ходят в затвора нарушителите на закона!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5но не е и законно основание за влизане на строителя на обекта, копане, издигане на огради, подписване на протокол 1 и прочие свързани с разрешението дейности.
9
12
 
5
 
! Отговори
Шамара преди 7 години
До *** БайТи явно си доста '***' и през твоят ограничен мироглед не можеш да прозреш факта, че държавата в лицето на тези институции ти прави 'евала' и спира строежа. Никой няма да тръгне да строи ако не е сигурен, че цялата документация му е изрядна
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова ли е неинтересна темата
7
4
 
21
 
! Отговори
Хой Бай преди 7 години
ХОРА!!! Кажете имената на престъпниците, че да вземе да се самосезира правосъдната система, която явно е заспала под дебели пачки!Писна ми от крадливи държавни структури!!!Те всичките искат да са анонимни! И аз мога сда съм така.
6
2
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Незаконен значи ами кажете им имената на тези които са погазили закона пък не е лошо да се знае чии калинки са или е малко неудобно ,че са си наши хора.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има противоречие в статията. Не влязло в сила разрешение за строеж не е незаконно!
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предишният главен архитект на София е за затвора. Всичко ставаше с негово разрешение и специално благоволение. Той, с нищо неразбиращата от урбанистика и архитектура, кметица обезобразиха София. Притиснаха пространствата, затъмниха улиците, отнеха перспективите, неграмотно се режат дървета и храсти - вместо самораслиците - режат благородни храсти и дървета. Ами обучете резачите бе, да познават видовете. Абе - о, управление, твоето име е просточа!