Багери в "Младост"? Саботаж, рече новата кметица

Фандъкова пък видя провокация към гражданите
21
Багери в "Младост"? Саботаж, рече новата кметица
Снимка: Читател

Новоизбраният кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева определи като "саботаж" изпращането на багери тази сутрин в квартала.

Още по темата

В знак на протест срещу бъдещото застрояване живеещите там направиха жива верига. Иванчева също е сред протестиращите.

"Това е демонстрация или вид провокация, което е против гражданите на "Младост", коментира тя пред БНР.

30 000 са ме подкрепили и са подкрепили не мен, а идеята за "Зелен Младост" и против презастрояването, което се извършва в "Младост", настоя Иванчева.

Тази вечер в 18 часа недоволни жители на столичния квартал отново се събират на протест.

Започването на строителство при бл. 70 в "Младост 1" в момент, в който имаме новоизбран кмет, който обаче още не е встъпил в длъжност, е безпардонно и недопустимо. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в социалната мрежа Facebook.

"Поставянето на строителна ограда точно в този момент е на първо място провокация към гражданите, които показаха своята активна позиция в последните месеци. На второ място, това е провокация както към избрания кмет, така и към започналата от мен ревизия на строителните разрешителни", посочва Фандъкова.

След началото на протестите с главния архитект взехме решение да спрем всички искания за издаване на нови строителни разрешителни от собственици на частни имоти, пише още столичният кмет.

Фандъкова уточнява, че след встъпване в длъжност на новия кмет Десислава Иванчева ще й бъде предоставена цялата информация, за да бъдат проведени обществени обсъждания в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Това подтикване към протести и саботажи, ще изяде главата на фризьорката-кмет, щото много скоро хората ще разберат, че е куха лейка и ще започнат протести срещу нея. Иванчева не познава законите и си мисли, че както до сега, ще пият кафе на улицата и ще нахлуват безнаказано в частна собственост, предвождани от нея.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нормалните държави отдавна е измислено.Тези градоустр.планове дет им казват тук, всъщност се извърват на праткика в обратен ред.Първо се изгражда цялата инфраструктура-вода,канал,комуникации,ПЪТ . Едва тогава се обособява куде и какво ще се строи.Тук-строим блокче, ама известно време няма ток, после годинка две няма акт 16, после годинка две газиш в кал, и така докато не започнат да строят съседното парцелче.Хората са го измислили отдавна, но тук никой няма интерес да прилага работещи реше
17
0
 
4
 
! Отговори
! преди 7 години
До АнонименПроект за строеж на това кадастрално място е от 1986г., повтарям 1986 г. Т.е още тогава е преценено, че там ще се строи. Във "великия стрий на комунизма" който некадърните не могат да преодолеят.
16
0
 
4
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
До 16Говориш без да си наясно по темата, мой човек!Да не говорим че там и в стария ПУП от 80та година има предвидено застрояване.
15
0
 
4
 
! Отговори
А преди 7 години
До Бизнес парка не се живее от галопиращи коли и невъобразим шум. По тези тесни улички препускат освен градският транспорт, за по-лесно и отклонилите се от Околовръстния път. Системно се ***, тряска, строи. На жителите в Младост 4 децата нямат спокойствие и тишина, както и чист въздух. Почерняло е от колите на работниците от Бизнес парка. Няма дървета, пейки, парк. Около блоковете с години тъне в бурени и строителни отпадъци. Колко места за разходки има , за бебешки колички и детски площадки.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До t-rexОбществени обсъждания не е имало, мой човек. ПУП-а просто е изготвен от едни наши хора и едни други наши хора са го приели.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АмериканЗащото жената не е встъпила в длъжност още. Към настоящия момент няма повече права да санкционира отколкото който и да е жител на кв. Младост
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес се разходих да видя апетитното парче земя. Трябва да си *** за да дадеш толкова пари за жилище на такова място.Две коли не могат да се разминат и то преди да са построили блока след това не ми се мисли.Преди да се издават разрешения за строеж не трябва ли общината да проучва трафика, инфраструктура и т.н в района и чак тогава да разрешава. Моста открит помпозно миналите общински избори с цел да облекчи трафика е безполезен едното платно след него е блокирано от коли на новодомци.
11
3
 
7
 
! Отговори
Men преди 7 години
До АнонименМОже да се строи върху главата ти. Като е частен имота да седи и да си го гледа и да му се радва. Там има градинка и градинка ще си остане.
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако жителите на Младост искат да направят от панелния квартал зелена зона, са закъснели с около 20 години. Това че няколко лели са решили, че не искат на поляната да се строи нищо не означава. Имотът е частен и ако са спазени всички изисквания - сори. Това са същите хора, които не искат да се строи по морето, в планината, а сега и в Младост. А къде да се строи? От Перник нататък?
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги съм се чудил на новодомците закупуващи жилища на супер надутите цени над 1000 евро в Младост. Изгледа обикновено в повечето случай е някоя панелка, ако ли не пък до година две ще вдигнат друга кооперация на 4-5 метра от тях. Улиците са проектирани за населението което е имал младост 70-те години тоест са тясни и разбити. Отделно като прибавим и трафика от бизнес парко то вечер си е малък ад, докато успее човек да премине. Двупосочни улици са сатанали еднопосочни от паркирали коли
8
0
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
И това е само един нов кмет.. Представяте ли си ако се сменят всичките каква смрад ще настане?
7
13
 
13
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
Това че там не е имало сграда не го превръща в градинка! Подробния устройствен план на Младост е от преди години влязъл в сила. Минал е обществените обсъждания.Искам да попитам новата кметица, кой ще плаща обезщетения на инвеститорите, ако се окаже (а съм 100% сигурен, че ще се окаже) че всички разрешителни за строеж са напълно изрядни и законни! Все пак става въпрос за стотици хиляди левове разходи които са направени преди да им спрат строежа защото на някой не му харесва там да има сграда!
6
2
 
19
 
! Отговори
Pilot преди 7 години
Защо по новините не казват кой е дал разрешение за строеж ?
5
2
 
12
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Нали на новия софийски кмет от Червен Бряг мотото му беше "За зелена София"! Точно той е подписал въпросното разрешително! Това е достатъчно да си събира партакешите и да се отправя към родния си край!
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съетвам собствениците на имота, да го предоставят за временно ползване на група роми, които да отглеждат животни, да правят сватби и да си построят временни постройки, за които не се изисква разрешително.
3
3
 
14
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Първо трябва да се махнат всички незаконно заградени балкони, които са превърнали 90% от грозните панелки в ***. Всеки си застроява общи части и балкони както си иска и то незаконно, а после борци за правда. Трябва спешно закон за фасади и общи части и да се спре упражнението "Направи си сам"! Освен това частните терени са право на собствениците колкото и апартаментите на протестиращите. Ако някой е издал неправомерно документи да си понесе вината.
2
3
 
12
 
! Отговори
Американ преди 7 години
А защо не ги санкционира вместо да пише във Facebook? Страх ли я е? Или не е сигурна какво точно тсава и защо?
1
4
 
16
 
! Отговори
biserov преди 7 години
Просто един к.....м в слепеочието на всеки предприемач,който строи в междублоковото простраство.ГЕРБ в моргата.