Спряха тонове храни в София - семена, спагети, консерви

Обектът, в който били храните, е затворен
0
Спряха тонове храни в София - семена, спагети, консерви
Снимка: архив, Ройтерс

Над 37 тона храни са спрени в София след проверки, съобщиха от Агенцията по безопасност на храните.

Съвместните екипи с приходната агенция и митниците са установили съхранение и производство на храни в нерегистриран според законодателството обект.

Открити са над 16 тона храни от неживотински произход - семена от соя, кълнове, спагети, сушени гъби и други, и 109 килограма рибни консерви. Част от продуктите са били без придружаващи документи, удостоверяващи произхода и безопасността им.

Помещенията, в които са съхранявани и обработвани храните, са били в лошо хигиенно състояние и не са отговаряли на изискванията. Издадена е заповед за спиране на експлоатацията на обекта, а на нарушителя е съставен акт за установяване на административно нарушение. Санкцията, която ще бъде наложена, е от 5 до 10 хил. лева.

При друга съвместна проверка е хваната пратка от над 20 тона замразен свински джолан от вътреобщностна търговия, при която е констатирано несъответствие между придружаващите документи и етикетите на продукта. Цялото количество месо е забранено до установяване на произхода му, информират от БАБХ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: храниБАБХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари