Кой реди паветата по "Дондуков"? Най-добрите, увери Фандъкова

Реконструкцията се наблюдава от специалисти, настоя кметицата
Обновена: 21 авг 2017 15:06 | 21 авг 2017 15:00, Анисия Иванова
52

Снимка: "Спаси София"

Реконструкцията на бул. "Дондуков" в София, която се извършва сега, се наблюдава от специалисти и след това може да се осъществи контрол. "А ако има проблеми, може да се наложат санкции, каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос за поставянето на паветата по бул. "Дондуков".

В края на миналата седмица "Спаси София" алармира, че на булеварда се прави некачествен ремонт. Според тях паветата се редят на вълни и бабуни с фуги по няколко сантиметра, бордюрите масово са замазани отгоре-отгоре, а релсовият път - се изпълнява по същата стара и неработеща технология.

Още по темата

Оттам поискаха Столичната община да нареди на строителната фирма да преправи всички дефекти, да санкционира надзора и да гарантират, че булевардът ще бъде изпълнен качествено. За доказателство "Спаси София" показа снимки на некачествения ремонт.

"Реденето на паветата изисква специални умения и компетентности и изпълнителите, по наше настояване, привлякоха най-добрите специалисти и един от най-опитните павьори в годините назад, който твърди, че от екипа, който работи, повечето са негови ученици", коментира днес кметът Фандъкова.

Тя заяви, че не би се изказала за това как да се редят паветата, тъй като не е експерт в тази област.

Столичният кмет каза, че за ремонта на бул. "Дондуков" тя ще изисква да се работи в срок и качествено, и "ако това, не се случва, да се налагат съответните санкции".

За изпълнение на решението на Столичния общински съвет за връщане на паметника на Първи и Шести пехотен полк трябва да се обяви конкурсна процедура и тя се подготвя сега, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
7
 
! Отговори
extremist преди 6 години
се наблюдава от специалисти и след това може да се осъществи контрол. - ГОСПОЖО КМЕТ: НЕКАДЪРНА СТЕ ПО НАЧАЛО, ПО ЗЛЕ ОТ НЕКАДЪРНА СЕ ПОКАЗХТЕ КОГАТО СЪЗДАВАХМЕ ЗАВОДА ЗА ПРЕРАБОТКА НА ОТПАДЪЦИ (НАЗНАЧЕН ОТ ВАС ЗАМЕСТНИК КМЕТ ПОСТАВИ НЕКАДЪРНИК КАТО ВАС И ТОВА ДОВЕДЕ ДО СМЪРТЕН СЛУЧАЙ)..ДУМАТА "КОНТРОЛ" ЗНАЧИ УПРАВЛЕНИЕ (АНГЛ.), КАТО МАЛКОТО ВИ МОЗЪЧЕ ТУК НАМЕКВА ЗА ЗАБЕЛЕЖКИ ПО ВРЕМЕ НА ПРИЕМАТЕЛНА КОМИСИЯ КОГАТО Е ТВЪРДЕ КЪСНО ЗА ДА СЕ ОПРАВЯТ ПАВЕТАТА !"КОНТРОЛА" СЕ ПРИЛАГА ВЕДНАГА ИЛИ НИКОГА
45
0
 
7
 
! Отговори
харчове преди 6 години
Баси, ми да викнат някой датчанин, холандец или швед, който разбира от занаята да обучи 10 човека на майсторлъка. В цяла държава да няма един майстор с акъла си?!
44
0
 
2
 
! Отговори
липси преди 6 години
До 41 също липсва надзорът на гражданите над общината, а тези всички липси се изразяват в липсата на много обществени пари
43
1
 
6
 
! Отговори
Боже милиии, преди 6 години
София не помни такава какафония. Целият град е на вили и мотовили,разкопки и трапове. За награда спряха и топлата вода на почти всички софиянци. Нов удар под кръста на отчайващо търпеливият българин.
42
2
 
10
 
! Отговори
Smurf преди 6 години
Най добрите ... Дядо ми един от първите пътни инженери в България преди 30 г.ми каза" Последния майстор който може да реди паваж умря през 1964г" Искаше да каже че паважа е настилка от 19 век.
41
4
 
6
 
! Отговори
иво преди 6 години
Глупост....Учех в втора мъжка гимназия и след това ритахме футбол на игрището пред казармата.Имаше две дълги плочи, пиша две , защото третата казваха , че е потрошена при бободировките и на тях бяха изписани имената и местата на загиналите БЪЛГАРИ.Мястото на тези плочи е при войнишките гробища , а не пред НДК.Е, въпросът е дали след време няма пак да паркират кран...
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не бързайте да критикувате. до септември ще ги наредят, а от октомври почват ремонта им. споко !
39
0
 
12
 
! Отговори
cxbfffd преди 6 години
Надзора от към общината липсва, като не изискваш качество няма как да се постигне.
38
0
 
11
 
! Отговори
Платилите преди 6 години
Най - много платилите, за да може да пренареждат и пак да им се плати....
37
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярваме Ви напълно гражданко Фандъкова. Некачествени ремонти на улици и булеварди в София никога не са правени. Германци, швейцарци и норвежци се дивят на перфектно свършената работа и цъкат зависливо с език. Паветата се редят от италиански склуптори.
36
0
 
10
 
! Отговори
Гиньо Кологов преди 6 години
Само да не са тия,които полагаха асфалта...
35
0
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Как кой,отличниците редят и уреждат паветата и не само.
34
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Др. Стоп, твоите ментори от Позитано 20 не са сложили и едно паве в София , а само крадяха парите . Явно , че вашето мислене е такова , но София благодарение на Борисов и Фандъкова стана Европейска столица въпреки БСП .
33
0
 
24
 
! Отговори
Azz преди 6 години
"един от най-опитните павьори в годините назад, който твърди, че от екипа, който работи, повечето са негови ученици"Явно учениците му-отличници са още на море,тук са останали да му работят само двойкаджийте...
32
2
 
27
 
! Отговори
Стоп преди 6 години
Най-добрите за най-корумпираната община. Над закона, чиновниците - пълна скръб, заместниците -ужас! Просто не е истина!
31
4
 
14
 
! Отговори
дас преди 6 години
До *** организацияИма ли значение, Щом Дана се оправдава значи са прави
30
1
 
9
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
КАжи честно - на тебе харесва ли ти ?
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,къде е бай.Цели 15 минути няма нищо за него!
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо лапане падна от този булевард. Комисионът ще е прекрасен...
27
1
 
20
 
! Отговори
Фандък данков преди 6 години
Дана даскалицата не знае КОЙ реди паветата! Реди ги КОЙ ***, Данке! Ама, нали си много *** и проста, че не знаеш, пък то, като погледне човек, какво ли зноеш, освен да крадеш, да пробутваш СИКаджийски и делянпеевски фирми, което всъщност е едно и също и тези фирми да строят, после да правят ремонти на построеното и после ремонти на ремонтите. пак добре, че още малко ит остана да крадеш и софиянци ще ет разкарат!