"Дондуков" днес: Дупки, неравности... Кой вадеше павета?

"Спаси София" алармира, че проблемите по булеварда се увеличават
82

Снимка: Спаси София

Дупки, неравности и разпаднати делинеатори на велоалеята - това се вижда по открития преди по-малко от месец бул. "Дондуков" в София.

Снимки, разпространени от неправителствената организация "Спаси София", отново показват сериозни проблеми по асфалта, освен неравните павета.

Още по темата

От организацията сигнализират не за първи път, че ремонтът е некачествен.

Мерки, които да гарантират, че похарчените над 7 млн. лв обществени средства ще доведат до дълготрайни резултати, така и не са взети, алармират още от "Спаси София" и допълват, че няма как всеки път оправданието да бъде, че обектът е в гаранция и дефектите ще бъдат отстранени за сметка на фирмата-изпълнител.

"Г-н  Радев, хванахте ли човека, който вадеше паветата?" - обръщат се от организацията към министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Малко преди откриването на булеварда, фирмата-изпълнител разпространи видео, показващо човек, който вади павета от него. Впоследствие въпросът кой вади нощем павета от "Дондуков" сблъска политици от различни цветове. Заради некачествения ремонт имаше и протести с критики към столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Премиерът Бойко Борисов пък видя политическа атака във ваденето на паветата.

От "Спаси София" припомнят, че това не е първият, а поредният случай на некачествено строителство в София и отдавна е дошло времето за много по-сериозни мерки за справяне с проблема. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
19
 
8
 
! Отговори
Един от бул. Мадрид преди 6 години
Спаси София са протежета на вампира Нинова. Минах по Дондуков тази сутрин и нямаше нищо проблемно. Нямаше такива неща. Снимките са фалшиви, CGI изображения правени на компютър. Тези измамници прибират парички от БСП гаранция, ккато и спомена някой по-надолу.
59
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чупите умишлено всичко, което е новопостроено ще е така. После новият ремонт е от вашият джоб и да викате, която и да е телевизия. За телевизията вие сте нетен приход заради новината, а общината ще удържи ремонта от вашите данъци!
58
0
 
4
 
! Отговори
идем от село преди 6 години
Искам магистрала от павенца, за да са чувствам кат гражданин.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле хора, а едно време какви качествени каруци имаше, нищо в сравнения със сегашните трошливи коли.
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Застелете всичко с балатум, за да е бай ви *** най-доволен, да се чувства кат' на стола у село.
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бе, ремонта е качествен понеже който трябва е прибрал качествено парите...всички останали проблеми са понеже асфалта сляга - това е нормален процес на слягане на асфалта в банановите държави.
54
1
 
4
 
! Отговори
царфуля преди 6 години
Върнете каладръмчиту, ве. Ину времи колко убу тропахме по него с царфулкити.
53
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе що не си гледате паметника на Бузлуджа на какво прилича? Я оставете центъра на София!
52
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 18Ох, ей такива като вас, които се бият в гърдите за данъците си и колко били платили, обикновено я плащат по 50 лева на месец, я не. Тихо там с претенциите.
51
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от СеверозападаAло, господата от северозапада, моля да не ми обясняват за София кое какво било и улиците какви били. Тук съм родена, знам по-добре.Какво разбирате под 'изкарали са', римските плочи също досега са 'изкарали', дайте да настелем такива навсякъде, за да се чувствате като у северозападо.
50
1
 
7
 
! Отговори
zz преди 6 години
BULEVARD FANDUKOV....
49
1
 
8
 
! Отговори
чичо преди 6 години
Намери ли са лесна ниша хомосексуалистчетата Борис, Гергин и Андрей да си правят евтин пиар и да клъвнат нещо и те от европроектите.
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора няма как да е нормален ремонт или строеж,като в БГ печели най ниската цена,на обществената поръчка. Най ниска цена е = на най некачествените материали и труд съответно
47
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде няма такава информация. Това е типична фалшива новина на Позитано 20 . Ало другари всеки може да отиде и да види какво е състоянието на булеварда. Това да не ви е Враца или Монтана .
46
4
 
24
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
До Трезвият гласАми, покажи ни от Шанс Елизе снимки, де.Покажи и от Рим...и от Лондон.Ама, само на приказки сте велики, герберасттите.И на Запад било така. И на Запад имало корупция и разбити пътища.Ами, добре. Хайде, веднъж ни покажете и от Запад подобни простотии. А, не само да говорите.
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Брата на МитакаАбе, тратко...тези от руското посолство са първи приятели на тиквун!!!Не ви ли омръзна тази мантра- тиквата- големия борец срещу комунистите.А, в същото време ортак с Пеевски и Доган и Вальо Златев- официалните представители на руската мафия в България.Егати и промитите сте всички гербери, честно!
44
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това въобще не е вярно др. Нинова, аз живея там и няма такова чудо каквото твоите *** хейтват .
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На пролет нов ремонт, че няма да изкара до края на председателството.
42
28
 
8
 
! Отговори
непукист преди 6 години
Всеки ден пътувам по Дондуков и нищо такова не съм видял. А то няколко павета, станали национална новина. Браво. Това са важните неща!
41
1
 
22
 
! Отговори
Дедо Пич преди 6 години
Сутринта по Нова показаха остри тенекии и винтове по улицата. От общината им отговарят че ще ги подменят с нови , но не отговарят за това че някой не карал като хората. Ей затова няма да се оправим защото там работят тикви. Вместо да кажат че ще помислят как да ги направят така че този проблем да го няма, те се правят на ни лук яли ни лук мирисали. Аз такъв чиновник който отговаря по този начин бих го уволнил на секундата.