"Дондуков" днес: Дупки, неравности... Кой вадеше павета?

"Спаси София" алармира, че проблемите по булеварда се увеличават
82

Снимка: Спаси София

Дупки, неравности и разпаднати делинеатори на велоалеята - това се вижда по открития преди по-малко от месец бул. "Дондуков" в София.

Снимки, разпространени от неправителствената организация "Спаси София", отново показват сериозни проблеми по асфалта, освен неравните павета.

Още по темата

От организацията сигнализират не за първи път, че ремонтът е некачествен.

Мерки, които да гарантират, че похарчените над 7 млн. лв обществени средства ще доведат до дълготрайни резултати, така и не са взети, алармират още от "Спаси София" и допълват, че няма как всеки път оправданието да бъде, че обектът е в гаранция и дефектите ще бъдат отстранени за сметка на фирмата-изпълнител.

"Г-н  Радев, хванахте ли човека, който вадеше паветата?" - обръщат се от организацията към министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Малко преди откриването на булеварда, фирмата-изпълнител разпространи видео, показващо човек, който вади павета от него. Впоследствие въпросът кой вади нощем павета от "Дондуков" сблъска политици от различни цветове. Заради некачествения ремонт имаше и протести с критики към столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Премиерът Бойко Борисов пък видя политическа атака във ваденето на паветата.

От "Спаси София" припомнят, че това не е първият, а поредният случай на некачествено строителство в София и отдавна е дошло времето за много по-сериозни мерки за справяне с проблема. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
32
 
7
 
! Отговори
Брата на Митака преди 6 години
Повечето от снимките са отпреди ремонта. Тези смешници за какви ни вземат?Браво на Данчето! И метро направи и града разхубави.Завситници и драскачи на хранилка при рускоот посолство винаги ще има..
39
7
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Честит *** - София!
38
33
 
11
 
! Отговори
Трезвият глас преди 6 години
Пак ли тея платени педлачета от Спаси София?Докага ще давате медийна изява на тези комунистчета?От всеки ремонт може да се извадят такива нагласени снимки.Дори от Шанз Елизе.
37
12
 
1
 
! Отговори
Данчето Ф. преди 6 години
Ами като матряла е калпав аз какво да направя. Не мога да бдя над всяко паве и всяка улица.
36
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дърти *** излизат нощем и къртят ли къртят по булеврарда. Кака *** ги е разпределила по нелегални групи, с чукчета и малки кирки ровят. А то не е необходим шанцов инструмент, Картофелия така окраде булеврарда, че с голи ръце може да си береш павета и каквото си пожелаеш. ГЕРБ да организира млади герберасти, горящи с идеите на Цецо Кривоглавия и Бачо Буби, да ги лови и дава на Цацата да ги съди.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30Моля те ми давай за пример лицемерния, пиян и надрусан мейт ...
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще е качествено като престане практиката обществени поръчки да се дават на нашите дебели хора ... което при Боци няма да се случи, ама сега като почне да пада изолацията за 2 милиарда, тоя Дудуков ще ви се види като следобедна закуска :)
33
0
 
28
 
! Отговори
българина преди 6 години
вече се плаша да карам по нов път, тъкмно се отпуснеш и дааааннннн, или пропаднала шахта или изронен асфалт. друго си е асфалт отпреди 89! който е изкарал до днес е станал вечен. а на раковска ония гумени простотии вече са изкъртени наполовина. по идиотско решение за велоалея там само кмета на горно *** може да измисли...
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кака Данка се оа.ка за пореден път.
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За затискане на киселото зеле се препоръчва речен камък, но поради невъзможността да се намери такъв в градски условия и павето върши работа.
30
1
 
24
 
! Отговори
extremist преди 6 години
БЪЛГАРИЯ ВНАСЯ 480 000 000 ГОДИШНО В ЕС, ТИКВАТА ГИ ТЕГЛИ ОБРАТНО И ГИ РАЗДАВА НА ГЕРБ-ЕРСКИ ФИРМИ. МАЙТАПА Е ЧЕ НЕ УСПЯВА ДА ИЗТЕГЛИ ВСИЧКО, ЩОТО НЯМА КАК ДА СЕ АРГУМЕНТИРА, САМО ЧЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА НЕ МУ Е СМЕШНО....
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Най-добрият довод против демокрацията е петминутен разговор с редови избирател" У.ЧърчилДосега не съм чул нито един около мен да каже добра дума за премиер,правителство,народно събрание,депутат,полиция,съд,прокуратура,кмет и т.н.Редови избирател/за последен път!/
28
1
 
17
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ДОКАТО СЕ ВДИГА ШУМ ОКОЛО БУЛЕВАРД "ДОНДУКОВ", ЧИЙТО РЕМОНТ BY THE WAY МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ЗА 1 000 000, ДРУГАРКАТА ФАНДАКОВА, ЗАДРАВИ ДА ОБЯСНИ КЪДЕ ИЗЧЕЗНА ПАВАЖА ОТ "МОНТЕВИДЕО" ? "МОНТЕВИДЕО" СЪЩО Е ПРЯСНО "РЕМОНТИРАН" , ОЩЕ НЯМА ДУПКИ , МАРКИРОВКАТА НА ПЛАТНАТА ВЕЧЕ ЕДВАМ СЕ ВИЖДА....
27
0
 
23
 
! Отговори
Blago преди 6 години
бул. Сливница не беше ли същото? Месеци, след ремонта, асфалта беше на вълнички. Полага се, като маргарин, колкото да не прозира. Паветата се редят от слепи явно.От снегопочистващата фирма, нали се извиниха и казаха, че ще поправят разбитите ограничителни елементи? Явно са ги залепили с двойно залепящо тиксо...Този булевард няма да издържи до пролетта.
26
3
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
18-ти, колко години изкараха разнебитените сега софийски улици? Някои от тях-70 и повече години а и са правени далеч не с тази сегашната технология. А колко време изкара това, на снимките?Колко време, с минимални ремонти и поддръжка изкараха соц пътищата, и колко карат новите на Борисов? Справка-3 години не можа да изкара 13 км път, беше като картинка от начало, а после....Сега е по-зле от преди.Фирмата строител се покри, козметичните ремонти и заливането на пукнатините с битум вършат подизпълни
25
0
 
31
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
До TPE3BEHГерберче, я се скрий по-добре, че вече сте смешни всички.Твоят кумир- тиквата е на власт вече 10г. и не върви все още да обвинявате Станишев, Орешарски, Костов, Царя и т.н. Оак*ни до ушите, но нагли и със самочувствие- това сте всички герберасти.
24
1
 
17
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
До АнонименАхаам...ето един от тези, които виждат положителното във всичко!!!Ами, по същата логика, когато ти се счупи телевизора и решиш да си купуваш нов, дай ми 5хлд. лева. с уговорката да ти намеря качествен, надежден и модерен, за близките, поне 5г. да работи без проблеми.Аз, обаче, ти купувам един евтин Елит, за 500лв. хвърлям ти го и си прибирам останалите пари.На 6м. той се разваля, аз ти казвам: "Абе, какво си недоволен, я си спомни какъв скапан телевизор ти беше стария" Млъквай!
23
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен20 Вчера видях, че Кат ги спира, сваля им номерата, защото не им работят парното и чистачките, и за това днес не смеят да излязат може би.А двама-трима бяха и без гражданска.
22
2
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 6 години
Драгалевския мавър ми върти тез номера. Нощем ми кърти павенцата с кирка.
21
0
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Тинев Стига бе, там сме най-стабилни! Я виж само каква министърка имаме? Стабилна, от всякъде, непоклатима и все в Болисов Гледа, все едно ще го хипнотизира...Няма да се излагаме, я! По принципа-на гол тумбак-чифте пищови.Само се чудя, какво ще я прави Борисов след 6 месеца? Или като ценен и незаменим кадър, ще я направи министър на някое новооткрито министерство, като министерството на тол системата? Незаменима, кадърна, високо ерудирана, не е за изпускане!