"Цивилизацията" среща Манастирски ливади: Кал, надран асфалт...

Гражданин сигнализира за верижни строителни машини в квартала
16 фев 2018 19:24,
107
"Цивилизацията" среща Манастирски ливади: Кал, надран асфалт...
Снимка: кадър HelpBook

Сигнал за верижни строителни машини на улица в "Манастирски ливади-Запад" бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – Helpbook.

Кадрите са заснети сутринта, в 08:00 часа, на 15.02.2018 г., от малката уличка "Бяло поле", участъкът между ул. "Българска легия" и "Околовръстен път", в столичния квартал "Манастирски ливади". Време, в което хората отиват на работа, отбелязва авторът.

"Излизаш и се сблъскваш с багер. Дотук нищо необичайно. В района има три строителни обекта и това е обичайна гледка, с която вече сме "почти" свикнали. Нямаше да реагирам остро, ако багерът не се оказа верижен. Машина, която съвсем необезпокоявано слезе от платформата, която трябваше да я закара до строителния обект (както е по правила) и премина на собствен ход по цялата улица, оставяйки след себе си кал и надран асфалт. Като преди нея отново една верижна машина премина от строителния обект към платформата, за да могат да си сменят местата, оставяйки същите следи", разказва в сигнала си гражданинът.

"Не стига, че в целия квартал улиците са тесни, повечето са разбити, липсват отводнителни канализационни шахти, осветление, тротоари, за детски площадки и зеленина да не говорим, ами сега и малкото останали асфалтирани улици ще бъдат разбити по този безобразен начин", подчертава авторът, обръщайки се към общинските служители с риторичен въпрос, питайки дали това е възможно да се случи в някоя цивилизована държава.

"Аз ще ви отговоря - не, няма! Докога ще давате разрешителни за строеж, без да осъществявате надлежно контролните си функции? Докога ние, данъкоплатците в тази община, ще бъдем тормозени от шум, прах и мръсотия? Как така, въпреки всички Наредби, Норми и правила, в които са описани един куп правила за движението на тежкотоварни и строителни машини, това се случва? Обяснете ми!", възмутено добавя той.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дойчин 80За съжаление си прав няма работа и местните са принудени да си изкарват хляба където могат точно това не разбират доста столичани.
79
5
 
3
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
До 79 Хахаха.Това ли ти е проблемът? Пиша от телефон и понякога сливам думите, та и в случая се сляха в и предвид.Щом е проблем ,вече ще си проверявам всяка дума.
78
2
 
5
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
До 77 Естествено проблемът в Пазарджик са ниските заплати.Затова има и висока емиграция.Но и при нас има няколко софиянци, които закупиха или построиха къщи.Ама не живеят постоянно-явно си работят в София и идват само за уикенда.А пък и разбирам тези, дето купуват жилища в София-просто в провинцията заплатите са мизерни.Аз съм изключение, ама ако работех нещо друго-сигурно и аз щях да емигрирам.Затова не смятам, че хората,които са мигрирали в София трябва да бъдат подигравани.
77
4
 
3
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
Виж сега-имам приятели и колеги софиянци, които говорят правилен български. Ама има и юристи, дето си говорят на софийски жаргон.Така че не става въпрос само за говора.Вие говорите за хората от провинцията така, както древните елини са наричали варвари всички останали народи.Имай впредвид, че в София мигрират по-често образовани хора от провинцията.Щото за един нискообразован е по-добре да мие чинии в Лондон, вместо в София.Моите познати в София са все с престижни професии.
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дойчин 75Посъветвах те не им обръщай внимание няма да те разберат преди 5 години си купих къща в Пазарджишко страхотно е и най-изненадващо за мен е, че вече сме 7 софиянци в махалата.
75
2
 
4
 
! Отговори
мадафака преди 6 години
До ДойчинАко е била от Мрамор, Требич или околността ще и се смеете, много ясно. И ние им се смеем. И пак бъркаш, едно е да ти е смешно, друго е да ти е неприятно и дразнещто и да е агресивно провокативно. За това става въпрос.
74
3
 
7
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
До 75 Пич - първо в Звъничево никой не говори на подобен диалект.В пазарджишко говорим твърдо и използваме малко диалектни думи.Второ-софийският диалект е не по-малко смешен.В нашият съд беше дошла една софиянка и всички й се смееха на диалекта.Вие сте свикнали на този диалект,но на останалите ни звучи смешно.Както и този на мякащите.
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДойчинМи това е проблема бе пич. Не искам детето ми в къщи да ми казва чилифон, пикай ми са и т.н. Абе хубаво, дошъл си в София, хвани малко понаучи маниери, говор, ХИГИЕНА. Някакси не изглежда добре да си на кафе на Витошка и да се изрежеш след детето си все едно си на къра до Звъничево със супер гаден диалект.
72
6
 
4
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
До Хапчето С различни никове съм,щото *** ме трият.И какъв е проблема, че пиша във форума?Моя си работа - аз давам ли ти акъл какво да правиш? Децата има кой да ги гледа.Включително и аз -не съм постоянно във форума.Това че си ми чел мнения,не означава,че денонощно кисна тук .
71
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, яко се отплеснахте кой е по-голям селянин, кой е най-гражданин, кой е ***... :)Цялото презастроително безобразие е резултат от разрешителните за строеж, които с години разни общински архитекти раздават безогледно . Рибата се вмирисва от главата. Аз съм софиянец и съм гневен на Фандъкова и сие, а не на хората от провинцията, които се преселиха в София заради упадъка на малките населени места, за което и шефът на фандъчето има вина, заедно с всичките управлявали България последните 25 г
70
3
 
9
 
! Отговори
мадафака преди 6 години
До ДойчинНе е въпроса с какво те превъзхожда. С нищо разбира се. Ти просто не разбираш за какво говорим тук. Не си живял в София преди 89-та и не знаеш какво беше и какво е сега. Казваш, че си в Пазарджишко. Добре, хубав край. Но! Да не тръгнеш да се оплакваш след някоя година, че децата ти не могат да излезат на улицата защото е пълно с пингвини, както каза някой, и с молли с бради до пъпа. А и в 5 сутрин ходжата да те подсеща.
69
2
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До Reality pillАма тоя да не е Спас от Кочериново? Казаха, че са го пуснали.
68
4
 
5
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
До *** да факър Това ли е проблемът -че мякат? В нашият край не мякаме,а говорим твърдо.Това означава ли,че хората от Западна България са добре дошли в София.С това пренебрежение към хората от провинцията, не очаквайте да ви отвръщат с друго отношение.
67
3
 
9
 
! Отговори
Спейс преди 6 години
До ДойчинАдвокат съм от 15 години и изкарвам достатъчноАз пък съм космонавт!
66
3
 
7
 
! Отговори
Reality pill преди 6 години
До ДойчинПревъзхожда те с това, че има доста по-смислен живот. Влизам в този форум не повече от веднъж седмично - вече се страхувам да пусна чешмата от страх да не потече историята (всеки път с различен ник) за твоята къща с басейн, жена и три деца. Ти друго правиш ли бе, човече? Кога адвокатстваш, кога ги гледаш тия деца?
65
1
 
8
 
! Отговори
язе преди 6 години
Нека си осъвременим термините: за кал в София не може да се говори - тук става дума за едни едри прахови частици.
64
7
 
4
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
До 59 И като съм от село,да не би да съм учил в килийно училище?Завършил съм езиковата гимназия в Пазарджик, а после"Право в Пловдивският университет.Адвокат съм от 15 години и изкарвам достатъчно,за да си издържам семейството.Имам две деца и чакам трето скоро.Имам си деца,нямам шеф,а работя за себе си,живея в прекрасна къща,която съм нагласи по мой вкус.И с какво ме превъзхожда средно статистическия софиянец?
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДойчинА пингвини има ли около тебе?
62
2
 
8
 
! Отговори
мадафака преди 6 години
До ДойчинНе бе батенка, не си разбрал контекста на дискусията. Не мразя селяните, напротив даже много ги уважавам и имам много приятели от провинцията, които са си селяни. Нищо обидно. Проблема са тази, които се домъкнаха последните 25 год. Като скакалци са. Абсолютен каламитет. До там сме стигнали, че жените ни избягват определени детски площадки, определени заведения, които, като че ли са заплюти от тълпи провинциалистки. Децата ни бяха започнали да мякат даже.
61
2
 
4
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
До 53 Живея в околностите на Пазарджик.На 5 минути с кола съм от града.По магистралата се стига от София за 40 минути.Напоследък доста хора от града си купиха къщи тук.Престъпността е ниска - има *** ама повечето са в чужбина,а другите не крадат щото се занимават с търговия или земеделие. Има спокойствие, зеленина,тишина.