"Цивилизацията" среща Манастирски ливади: Кал, надран асфалт...

Гражданин сигнализира за верижни строителни машини в квартала
16 фев 2018 19:24,
107
"Цивилизацията" среща Манастирски ливади: Кал, надран асфалт...
Снимка: кадър HelpBook

Сигнал за верижни строителни машини на улица в "Манастирски ливади-Запад" бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – Helpbook.

Кадрите са заснети сутринта, в 08:00 часа, на 15.02.2018 г., от малката уличка "Бяло поле", участъкът между ул. "Българска легия" и "Околовръстен път", в столичния квартал "Манастирски ливади". Време, в което хората отиват на работа, отбелязва авторът.

"Излизаш и се сблъскваш с багер. Дотук нищо необичайно. В района има три строителни обекта и това е обичайна гледка, с която вече сме "почти" свикнали. Нямаше да реагирам остро, ако багерът не се оказа верижен. Машина, която съвсем необезпокоявано слезе от платформата, която трябваше да я закара до строителния обект (както е по правила) и премина на собствен ход по цялата улица, оставяйки след себе си кал и надран асфалт. Като преди нея отново една верижна машина премина от строителния обект към платформата, за да могат да си сменят местата, оставяйки същите следи", разказва в сигнала си гражданинът.

"Не стига, че в целия квартал улиците са тесни, повечето са разбити, липсват отводнителни канализационни шахти, осветление, тротоари, за детски площадки и зеленина да не говорим, ами сега и малкото останали асфалтирани улици ще бъдат разбити по този безобразен начин", подчертава авторът, обръщайки се към общинските служители с риторичен въпрос, питайки дали това е възможно да се случи в някоя цивилизована държава.

"Аз ще ви отговоря - не, няма! Докога ще давате разрешителни за строеж, без да осъществявате надлежно контролните си функции? Докога ние, данъкоплатците в тази община, ще бъдем тормозени от шум, прах и мръсотия? Как така, въпреки всички Наредби, Норми и правила, в които са описани един куп правила за движението на тежкотоварни и строителни машини, това се случва? Обяснете ми!", възмутено добавя той.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
8
 
! Отговори
Reality pill преди 6 години
До Анонимен #27Така е, когато бяхме малки - това беше извън града, ходехме до там, за да си откъснем папури. Беше блато и се прибирах в кал до коленете. Не е било безкрайно отдавна - на 43 години съм.
59
1
 
5
 
! Отговори
111 преди 6 години
Ниви продал - в други ниви се заселил! Защо е тоя вой? Кой е виновния?
58
3
 
9
 
! Отговори
до 57 преди 6 години
Дойчо, не се прав. Не е така. София си е София.Не може да си израсъл на село и да се мериш със Соифиянци.Средата е друга.Имам предвид в истинската София, не в квартали като Манастирски ливади, Кръстова вада и Малинова долина.
57
1
 
9
 
! Отговори
Фандъкова преди 6 години
Кат нье вьи изнася са връщайтье по сьелатъ цял дьен аз с вас шъ съ занимавам.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен54ну щи кажим твърду нйе на пършинг двйе
55
6
 
4
 
! Отговори
Дойчин преди 6 години
До Бобчин На зло куче,зъл прът.Дребни душички са тези,които презрително наричат сънародниците си селяни.Да не сте богоизбрани като сте софиянци?Нито имате по - високо образование, още по-малко култура.Като обиждате, не очаквайте да ви мълча.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ауу, скъпа, ми то тук в тъз София по убаво от нашто село мъ
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой сляаа да сляаа - туй гара Ляскуец.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ний смьие от дальиеку и гуворим миьеку.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дойчине, пишеш, че живееш добре и спокойно, в къща. Кой край или област е това, не те питам за точен адрес, просто и аз се оглеждам за това да сменя големия град с по-спокойно място някой ден, вероятно не веднага. Съгласен съм с теб, че столицата има не само предимства, но и куп недостатъци. И за съжаление столицата се напълни със ***. Нямам нищо против хората от село, имам против ***, а те сега в столицата са мнозинство.
50
2
 
13
 
! Отговори
Бобчин преди 6 години
До ДойчинАбе Дойчине, ти ако водеше толкова спокоен и комфортен живот, какъвто твърдиш, че водиш, нямаше да си такава злобна и дребна душичка бе, пиле.
49
2
 
11
 
! Отговори
ингилиз преди 6 години
- Ам Хепиту дей?- Не говоря английски!:)
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43Купува се когато балонът се спука не преди да се пръсне и се продава преди да се пръсне .
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НовософиянкаБегай да виеш на баба си у Меричлери
46
1
 
8
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
До мадафакаГепаджийски калинки сър!
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дие са ми питяхту лева?
44
3
 
6
 
! Отговори
Новософиянка преди 6 години
въйййй, въй, въй, въй, къкви съ тиьез куминтари?
43
1
 
14
 
! Отговори
Софийска баница преди 6 години
"Не стига, че в целия квартал улиците са тесни, повечето са разбити, липсват отводнителни канализационни шахти, осветление, тротоари, за детски площадки и зеленина да не говорим."Нещата, от които се оплаква тоя, ги е имало и когато си е купувал апартамента в "престижния квартал", така че да е гледал. А там има и други проблеми, които не се виждат с просто око. Не случайно старите софиянци не са строили там нищо различно от малки къщи и бараки.
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете да купувате скапаните апартаменти и да видиш как ще почнат да строят инфраструктурата. Сега всеки се лъже , че купува евтино или на зелено , но после олеле майко.
41
4
 
4
 
! Отговори
Деса дългата преди 6 години
До Анонимен 38За селинджърите, София е само трамплин към Лондон, така че, нека свикват;)