3 часа оперирали полицайката от мача, ще вижда, но...

Дясното око няма да бъде равностойно на лявото, обявиха медици
19 апр 2018 09:00, Петя Славова
101

Полицайката, която пострада при вчерашното дерби между "Левски" и ЦСКА, остава в ИСУЛ. Тя се е намирала в един от входовете на стадиона заедно със свои колеги, когато била уцелена с бомбичка. След инцидента стана ясно, че съществува опасност да загуби зрението на едното си око.

Още по темата

Доц. Борислав Кючуков от Очната клиника в ИСУЛ, който е оперирал 24-годишната жена, застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да даде повече подробности за състоянието ѝ.

"Беше приета снощи към 22-22:30 ч. с тежка травма на дясното око - голяма входна рана на роговицата от 7-8 мм. Такива пациенти са чести в нашата клиника. В рамките на 2-3 часа тя беше в операционната. Зашихме раната на роговицата, екстрахирахме чуждото тяло, то се оказа едно стъкло. Това стъкло беше наранило лещата, наложи се да премахнем и нея. Важното е, че задната капсула на човешката леща е запазена в по-голямата си част, така че на втори етап има къде да се имплантира вътреочна леща", обясни доц. Кючуков.

Предстои да бъде направена втора операция на жената. Тя няма да изгуби зрението си, но това на дясното око няма да бъде равностойно на това на лявото.

"Очаквам тя да има добро зрение, предстои продължителен възстановителен период. Пълно възстановяване ще има от 4 до 6 месеца", уточни доц. Кючуков.

В ИСУЛ беше приет и още един ранен от бомбичката полицай, но с по-незначителни наранявания по лицето. Той е бил изписан от болницата още снощи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са им каските бе, обществената поръчка беше 1000лв на каска как ще има за всички като са откраднали парите да се намери този дето е дал обществената поръчка 1000лв за каска, каска за пистов мотор струва 150 лв пък полицейската 1000, ето за президента измама с обществена поръчка.
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма бяла страна по света, където футболен или какъвто и да е спортен отбор да носи името на национален герой. Даже мисля, че имат закони в тази посока. Хората са умни и са избегнали гаврата с имената на свои национални герои. Сещате се за определенията на Левски - обаче с това се петни името на Апостола. Час по-скоро на тези им бецили трябва и най-вече на самия клуб следва да се наложи забрана за употребяването на това свято име.
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симпантизант съм на ЦСКА, но това което направи полицията преди години на Герена бе адекватно. Като започнаха да се пенят, хайде всички изблъскани извън стадиона. Сашо Диков и няколко ***, ама....! Билети платили, ама....! Ами Сашо, ако бе твоята дъщеря с окървавено лице? Щеше да питаш какво трябваше да направи полицията.
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГробокопачАми те ги насочиха. Преди няколко години. Първо в Румъния, после в България. И.....дойде частното правителство на Орешарски.
51
1
 
28
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ФактАбсолютно така е, Факт. Футболните агитки, поне за мен са една безполезна ***, която освен да се дърли и бие помежду си, за да избива комплекси и напрежение,з а друго не става. Но виж, ако футболните агитки, вместо да се делят на два лагера, се съберат в един лагер и се насочат към Парламента, тогава, наистина ще бъдат много полезни.
50
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ?!!! ПРЕЗ СЕДМИЦА ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ СТАВАТ ЗАЛОЖНИЦИ НА ШЕПА ПРЕСТЪПНИЦИ, АЛКОХОЛИЦИ, НАРКОМАНИ И ***!!! МВР Е АБСОЛЮТНО НЕСПОСОБНО ДА ОСИГУРИ НОРМАЛНИЯ ЖИВОТ В СОФИЯ В ДЕНЯ НА ТОВА СБОРИЩЕ. НЕЗАБАВНО СТАРТИРАНЕ НА ПОДПИСКА СБОРИЩЕТО ДА СЕ ИЗНЕСЕ ИЗВЪН СОФИЯ ИЛИ ДА СЕ ИГРАЕ БЕЗ ПУБЛИКА-ЗАВИНАГИ!
49
5
 
18
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Политиците и МВР толерират такова поведение на футболните агитки, защото това е някакъв отдушник на напрежението в хората, което ако не го направят на футболен мач, може да го насочат срещу властта на мафията.
48
1
 
10
 
! Отговори
Х преди 6 години
То не трябва много акъл за да ходиш да гледаш футбол.
47
2
 
17
 
! Отговори
бфб преди 6 години
гледах същите тия по Графа. 20-25 *** вървят и крещят и на всеки 20 метра хвърлят бомба ( в топ центъра на София) Наблизо има малки деца, майки с колички. Полицията седи и гледа. Питам КЪДЕ ГО ИМА ТОВА в Лондон, Барселона, Рим, Манчестър и т.н. Защо се създава усещането че тези *** са феновете без които не може? Трябва закон и да се изпълнява!!!
46
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стадион Васил Левски- само за Лека Атлетика и другите спортове.Футбола-на друг стадион извън града!А от полицията мерки срещу футболните хулигани като в Англия.
45
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко едно такова сборище на *** струва на София и републиканския бюджет много милиони. Мобилизират се хиляди полицаи (които явно не правят нищо), половин ден София е парализирана, затварят много магазини, стотици хиляди са тероризирани от шепа *** маймуни... Това не може да продължава! Единственото решение, което ще гарантира нормалния живот в София е мачовете между тези два отбора да се играят без публика.
44
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има един отряд в полицията,баретите от Враня му казват.Те защо не са на мачовете,да потренират малко върху агитките?
43
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия същите смълчаги ги помляха от бой в Хърватска миналата година. За 15 мин ултрасите на Хайдук направи целия този "сектор" ултраси на кайма. Ама срещу женички и зад оградите на стадиона у нас сме много смели.
42
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До края на сезона без публика на стадиона и за двата отбора
41
1
 
6
 
! Отговори
ssss ssss преди 6 години
До АнонименТя е била на входа, т.е. трябва да проверява жените, които влизат за оръжие и т.н.
40
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е дали в Полша или Унгария например (държави с много по-сурови ултраси от нашите момченца) държавата ще си позволи да блокира движението в столицата заради група наркозависими о*падъци? Бъдете сигурни, че ако трябва в гората ще играят, но Варшава или Будапещ никога да осъмнат под тотална блокада заради някакъв си "мач". Отново само у нас нормалните граждани са длъжни да се съобразяват с ненормалните, вместо да бъде обратното.,
39
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешна и неадекватна полиция.Гледах Главния Секретар на МВР по БТВ.Дават кадри от пътя към стадиона.Полицията води агитката на Левски.Половината са със скрити лица и наглеят пред камерите.Водещият пита:-,,Защо полицията не задържа маскираните или не ги принуждава да открият лицата си?Има закон срещу криенето на лицето.А секретаря отговаря-,,Ами те ще ни кажат че това е маска за мотор!!! -Моментална оставка на този човек.С такива ръководители каква полиция да имаме?Прочети още на: https://dnes.bg/notifikacii/2018/04/19/borba-za-zrenieto-na-ranenena-policaika-na-levski-cska.374033
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е той Пелов с едно око направи полиция и държавата криви.Ще се оправи момичето!
37
0
 
30
 
! Отговори
Мен преди 6 години
После реват защо нямало публика по трибуните?!?Ами как да отида,как да заведа семейството си...като десетилетия вече не могат да се оправят с това престъпно поведение на фенове.Ходил съм на Камп Ноу на мачове,ами то е представление това,не че и там няма ултраси,но и тяхното поведение е вкарано в рамка!Тук какво ли не се изговори и при всяко дерби като на война!
36
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И заради тези същите дроги целият град е блокиран от сутрин до вече, понеже имало футболно МЕРОПРИЯТИЕ! Нормалните хора да не могат да се приберат 3 часа у дома, защото цялата държава трябва да се съобрази със шепа *** с бръснати крака, които само у нас се водят "ултраси". Тия тук ултраси не са видели. Ходете в Сърбия, Унгария, Полша - държави с ултрас-култура да видите как се прави. Бият се като мъже на равен брой и то до кръв! Не мятат бомбички по 50-килограмови жени. Големи "ултраси" хах