3 часа оперирали полицайката от мача, ще вижда, но...

Дясното око няма да бъде равностойно на лявото, обявиха медици
19 апр 2018 09:00, Петя Славова
101

Полицайката, която пострада при вчерашното дерби между "Левски" и ЦСКА, остава в ИСУЛ. Тя се е намирала в един от входовете на стадиона заедно със свои колеги, когато била уцелена с бомбичка. След инцидента стана ясно, че съществува опасност да загуби зрението на едното си око.

Още по темата

Доц. Борислав Кючуков от Очната клиника в ИСУЛ, който е оперирал 24-годишната жена, застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да даде повече подробности за състоянието ѝ.

"Беше приета снощи към 22-22:30 ч. с тежка травма на дясното око - голяма входна рана на роговицата от 7-8 мм. Такива пациенти са чести в нашата клиника. В рамките на 2-3 часа тя беше в операционната. Зашихме раната на роговицата, екстрахирахме чуждото тяло, то се оказа едно стъкло. Това стъкло беше наранило лещата, наложи се да премахнем и нея. Важното е, че задната капсула на човешката леща е запазена в по-голямата си част, така че на втори етап има къде да се имплантира вътреочна леща", обясни доц. Кючуков.

Предстои да бъде направена втора операция на жената. Тя няма да изгуби зрението си, но това на дясното око няма да бъде равностойно на това на лявото.

"Очаквам тя да има добро зрение, предстои продължителен възстановителен период. Пълно възстановяване ще има от 4 до 6 месеца", уточни доц. Кючуков.

В ИСУЛ беше приет и още един ранен от бомбичката полицай, но с по-незначителни наранявания по лицето. Той е бил изписан от болницата още снощи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
8
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 6 години
До Фен на Левски10 мача без домакинство и да играят мачовете в Силистра ! Това е...
74
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито първенството е като в нормалните страни ,нито селските отбори имат нещо общо с футбола ,а за така наречените фенове които са утайката на обществото , такива мачове са удобен повод да си покажат публично диващината и простотията!!!!
73
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са мачове на които човек може да отиде да се забавлява. Това е сбирщинна на всички бооклуци.
72
12
 
7
 
! Отговори
Фен на Левски преди 6 години
Защо едно огромно количество хора трябва да бере срам и да страда заради индивидуалната проява на някой ***. Има камери, да установят виновника и да си понесе отговорността. Това е начинът. Защото, когато клубът отнесе глобата, на виновниците им се разминава - по никакъв начин не ги санкционират и на следващия мач пак същото.Само Левски!
71
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията по стадионите трябва да се замести с тежковъоръжена армия и скенери на входа като на летищата. Ако някой посмее да стане от мястото си- приклад в главата.
70
41
 
2
 
! Отговори
ЛЕВСКАР-НАЦИСТ преди 6 години
КОЙ Я Е КАРАЛ ТАЯ ПОЛИЦИЯ ДА БЪДЕ ТАМ НА СТАДИОНА !? ЛЕВСКАРИТЕ ИМАТ ЕДНА ПЕСЕН , КОЯТО РЕДОВНО ПЕЯТ-НЕ ИСКАМЕ ПОЛИЦИЯ , НЕ ИСКАМЕ КОРДОН !!!
69
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако в Америка ранят полицай целият стадион ще бъде пребит по три пъти с бухалки.В Америка полицията има права над всички *** и *** .Дане говорим че тоя дето го е направил ще го намерят застрелян в някоя кофа.
68
4
 
13
 
! Отговори
В Лондон преди 6 години
В Лондон е забранено носене на нож с острие над 5 сантиметра колкото е пишкатта наБойко Борисов !Къде е Бойко да пусне баретите с гранатомета .Та нали те го подържат финансово и с безредиците си .Страх треа да има у народа от агитките не от полицията .Политика на ГЕРБ анархия кражби присвоявания и страх сред народа .
67
20
 
8
 
! Отговори
РИТОРИЧЕН ВЪПРОС преди 6 години
ЗАЩО СЕ ПРАЩАТ ЖЕНИ НА ТАКИВА ЗАДАЧИ? АЙДЕ СЕГА МОЛЯ ДЖЕНДЪРИТЕ ДА ОБЯСНЯТ...ТОВА Е ОРЕДНАТА МЪЖКА ПРОФЕСИЯ, НАПЪЛЗЯНА ОТ ЖЕНИ. КАТО И В ПОЛИТИКАТА - ЦЕЛИЯТ ЕС СЕ КОМАНДВА ОТ ЖЕНОРЯ. ПОСЛЕ - ЩО НЕ ВУРВЯТ НЕЩАТА...
66
2
 
31
 
! Отговори
Агтките са ТЕРОРИСТИ преди 6 години
Агитките са престъпно формирование защото винаги мога да намеря наркотици и оръжияв тези криминални структори . Боксове,пистолети,гранати ,наркотици,палки,бухалки,бомби,димки и тн .Има закон за организираната престъпност на който отговарят всички агитки .Организирани въоръжени и агресивни !
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеизвестно е, че футболните агитки са бойните групи на политическите партии. Използват се за организиране на безредици, провокации по време на мирни протести, терор и всяване на страх у мирното население. Затова и срещу тях не се предприемат никакви мерки.
64
12
 
2
 
! Отговори
Д-р Бинназ преди 6 години
До АнонименПо тази логика и ти, и *** сте престъпно формирование. Просто е престъпно и трябва да е подсъдимо раждането на такива ***.
63
2
 
16
 
! Отговори
Спат в Затворите преди 6 години
В Англия е било така преди 100 години .Сега всичко се наблюдава с камери а стадионите нямат огради .При най малката агресия вкарват в затвора с баснословна глоба .Така хем пълнат хазната барабите и бандитите хем работят в затворите .Защото там работят затворниците не чакат на готови пари от държавата .Тука на практика честните хора издържат всички затвори с данъци от заплатите .Егати обърканата система заспала .
62
2
 
19
 
! Отговори
Бомби оръжия ... преди 6 години
Това е тероризъм драги зрители !Тероризъм в мирна теритиория без държавност и тайни служби .Къде са били цивилните полицаи да хванат бомбаджийте .Бомби на мачове а ракети и химическо оръжие може ли .
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали има закон за събиране на повече от едно криминално лице да се счита за организирана престъпност .Ами агитките са организирани престъпни формирования .Забранени със закон ! Имат прдтекст че са за спорта но всъщност са бойни формирожанияразпространяващи наркотици ,оръжия и масови безредици за да подкопават устоите на нанашата мила родина . Какви мъже са незнам но са престъпници по закон .
60
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една млада българка беше осакатена от терористи в бомбен атентат. Държавата нехае.
59
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе щом е полицайка не ми я хвалете.Никоя нормална жена не става полицай.Само тези без образование и със силни сърбежи отдолу.
58
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да не е тая с качулката, която запушваше устата на Иванчева при ареста.
57
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стотици хиляди данъкоплатци са тероризирани от една шепа престъпници. Това трябва да спре!
56
1
 
18
 
! Отговори
АГИТКИ=БАНДИТИ преди 6 години
Няма закон или какво .Докато цялата армия и полиция се ангажира с провеждането на едно дерби (футболен мач) за каква държажност говорим . Държавата трябва да прибира директно в затворабез съд всеки носещ ножове оръжие и боеприпаси включително и самоделни такива пиратки неразрешени от ЕС . Полицията трябва да бие и стреля на месо при масовибезредици а футбола да го оставим на футболистите не на агитките .