Топлофикация за надутите сметки през март: Коректни са, сметнете сами!

Формулата: Енергия+сградна инсталация÷дни x коефициент
Обновена: 25 апр 2018 15:33 | 25 апр 2018 12:45,
137
Топлофикация за надутите сметки през март: Коректни са, сметнете сами!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Сметките за парно и топла вода за март са изготвени коректно, съобщиха от "Топлофикация София" на фона на множество жалби на софиянци, че са сериозно надути.

Дружество информира, че изчисленията са направени съобразно изискванията на Наредбата за топлоснабдяване.

От "Топлофикация" съветват потребителите да се ориентират в месечната си сметка, като извършат последователно следните изчисления:

Още по темата

(Енергия отоплени + сградна инсталация за сезон 2016/2017) ÷ Брой дни с отоплени за сезон 2016/2017 (185 дни) x Брой дни с отопление в съответния месец (31 дни през март 2018 г.) x корекционен коефициент* актуална цена на топлинната енергия (79,98 лв./МВтч без ДДС).

От дружеството обясняват и как се определя корекционният коефициент, с който се коригират сметките за м. март 2018 г. във всяка отделна сграда:

Количество топлинна енергия, измерено с топломера в абонатната станция през м. март 2018 г. ÷ Количество топлинна енергия, измерено с топломера в абонатната станция през м. март 2017 г.

За база се приема реалната консумация във всеки отделен имот за предходния отоплителен сезон, отразена в изравнителната сметка. Всеки клиент може да открие останалите необходими данни, които да приложи във формулата, в информационната част на месечното съобщение към фактурата си, пише "Монитор".

От "Топлофикация София" ЕАД напомниха на клиентите си, че отговори на въпроси за начина на формиране на сметки клиентите могат да получат по всички канали за комуникация – на телефон 0700 11 111, в клиентските центрове, на e-mail: inf_r@ toplo.bg или info_r@toplo.bg, в чат платформата на сайта www.toplo.bg във Фейсбук страницата на дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За два радиатора за месец март съм платила 67 лв. В това влиза и топлата вода - 4 кубика.
59
4
 
3
 
! Отговори
д,асен преди 6 години
До ЖоАми защо са ги правили така?Случайно сигур? Как пък не.Как в другите държави тръбите са на стълбите и има една тръба към апартамента и колкото пуснеш,толкова плащаш
58
5
 
10
 
! Отговори
Цветанка Николова преди 6 години
До Анонимена пък моята за януари е 210февруари 207март 330 аз пък виждам огромна разлика
57
5
 
9
 
! Отговори
А леко Бай преди 6 години
До Анонимен 46Сигурно живееш на 20 квадрата или крадеш или лъжеш.Сметките за март за мен и мои близки за март са съответно 190,220 и 250 лв.Двустайни,при изключен поне един радиатор.
56
0
 
5
 
! Отговори
до 54 преди 6 години
Ами ще ти пишат, нали все пак ползваш електричество.Не ми казвай, че си още на свещи.
55
1
 
9
 
! Отговори
Жо преди 6 години
До акълмореглавашамандуТРЪБИТЕ във вътрешносградната инсталация са са част от Общите части и са собственост на живущите във входа. Топлофикация няма права върху тях.
54
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много им е мъчно на Костоваците, че не успяха да нарежат на скрап Топлофикация, така както направиха с Кремиковци и с още хиляди предприятия.Затова сега плюват злоба и жлъч срещу Топлофикация.
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, нямам ТОПЛА вода, нямам и радиатоори но ми пишат някакви пари без количество мегават час.
52
6
 
8
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
Каква работа има топлофикация в твоя апартамет, бе умнико непоръбен.Като искаш да не плащаш загубите при преноса, сложи си личен топломер.Ама той струва пари, а на теб не ти се дават. Познах ли.
51
0
 
6
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
Не съм възпитан така. Да крада труда на другите.
50
4
 
10
 
! Отговори
акълмореглавашаманду преди 6 години
До Анонимен 41Абе ***,за да стане това,трябва да отрежа вертикалните тръби и да спра парното на съседите.Как тогава ще крадат такса сградна инсталация?Не е ли работа на топлофикация да си изолира тръбите така,че да не се губи енергия и докато ги изкара на стълбите да ми плаща такса затова,че ползва жилището ми за тръби,от които печели?
49
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБерските *** саплъзна ли да защитават дружеството което източват и плащат на троловете.
48
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 47 Какво се оплакваш Стани частник. АМА не щеш.Гледаш да ти е сигурно.
47
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44 какъв софиянец си На колко си години. Хората след 1944 насила ставаха граждани. БКП ИМ ОТНЕМАШЕ ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ИМОТИ. КОЛХОЗНИЦИТЕ / ТКЗС/ ИЗПРАЩАХА ПРОДУКЦИЯТА ЗА КОПЕЙКИ В СССР.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя в Топлофикация. Не съм комунист. Не съм гербераст. Не съм мафиот. Обикновен работник съм. Цял живот това работя. За труда си получавам месечно 715 лв.Който ми завижда да дойде да ме смени. Ама едва ли ще издържи.
45
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моите сметки от началото на годината са.Месец Януари - 143 лвМесец Февруари - 117 лвМесец Март - 78 лв.Не виждам нищо ненормално.Няма как да си отоплявам апартамента без пари.На ток ми излиза по-скъпо. Пробвал съм.
44
3
 
2
 
! Отговори
ШИШИ преди 6 години
До Анонимен 42А аз вкарах закон за вторично ограбване на цкб и той беше подкрепен от друшките в НС.Сами си отговорете защо.Сега внасям закон за медиите.Споко и него ще приемат,щот са зависими.
43
5
 
4
 
! Отговори
Хотелкалифорния преди 6 години
До СОФЖИЛФОНДСелячеството дойде от провинцията и стана дупетат-Буда,муда,цецка-мецка,цвета пекинката,деса дуловската и т н Само цвъ е софиянец,но и той е бил доста време в помощно училище в прованса.
42
5
 
13
 
! Отговори
Софийска баница преди 6 години
Като ви е скъпо да живеете в София, прибирайте се по родните си места. И без това постоянно мрънкате колко е зле в София и колко е хубаво в прованса.
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Топлофикация загуби 90 млн лева, сложени в КТБ и сега трябва да ги избие.