Пак мръсен въздух в София, общината - ползвайте градски транспорт

Отново има завишени норми на ФЧП във въздуха
Обновена: 9 дек 2019 08:29 | 9 дек 2019 08:10, Ния Христова
63
Пак мръсен въздух в София, общината - ползвайте градски транспорт
Снимка: Булфото

Въздухът в София отново е замърсен и има превишени норми на прахови частици, съобщи Bulgaria ON AIR. Гъстата мъгла тази сутрин допълнително влошава ситуацията.

През почивните дни бяха регистрирани превишения до три пъти над нормата на четири от петте станции в столицата. В неделя инспектори извършиха извънредни проверки на потенциални замърсители.

Още по темата

Проверките продължават и днес като на фокус ще бъдат строителни и търговски обекти, генериращи емисии, както и предприятия, които горят незаконно отпадъци.

От Столична община призовават гражданите да използват градския транспорт, както и да ограничат използването на печки на твърдо гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А зеленият билет къде е???
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Лондон след Големият смог, от който загинаха хиляди хора, забраниха отоплението на твърдо гориво и от тогава нямат съществен проблем със замърсяването на въздуха. В София Фандъкова и нейните хора в общината все говорят за транспорта и въздуха става все по-мръсен.
30
1
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Отровиха ни с тези печки, а Фандъкова и останалите мафиоти в общината все за автомобилите говорят.Автомобилите са пренебрежимо малък замърсител на въздуха - двигателите на автомобилите в София замърсяват с фини прахови частици под 1 микрограм на кубичен метър, а печките тези дни замърсяват между 250 и 1000 микрограма на кубичен метър.
29
3
 
4
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
И на какво да се топлят хората- на ток , дето от догодина ще се вдигне с поредните 20-30%? На пелети - които всяка година са с все по-ниска калорична стоиност. Разбира се че ще се топля на стари гуми , че най ми е евтино.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тия ,дето горят регламентирано отпадъци,да не би да цапат по-малко???Ама за тях дума няма...!!!
27
1
 
5
 
! Отговори
кална София преди 4 години
Г-жо Фъндъкова , проверявате строителните обекти дали замърсяват въздуха,първо си оправете градинките , които са се превърнали в паркинги , колите газят в калта и разнасят по улиците , нито паркинги , нито тротоари ,нито градинки ...визирам ул. "Деян Белишки" в "елитния квартал Гоце Делчев , ужас и безумие/ градинката зад супермаркет Дар и зад 73-то СОУ , където бяхте директор .
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимници преди 4 години
До Анонимен 4Аз съм от провинцията, карам хибрид 2019, ЕВРО 6. Ти какво караш? Между другото ако бяха пуснали и линията от метрото, хибридчето щеше да си ми стои в гаража, а аз да използвам метрото. Но със сигурност допринасям повече за столицата, отколкото масата шопчета- *** :)
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Софиянецнапротив не само в ромските махали се отопляват на твърдо гориво,а също и в квартали като бояна и драгалевци.елате в симеоново да усетите как вони на въглища!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ежесекундното дишане и издишване на хората също замърсява въздуха!
23
1
 
12
 
! Отговори
pipo преди 4 години
Тия от общината са нагли лицемери. Кой ще седи на студено или няма да си кара колата? Градския транспорт е скъп и неефективен, а тока също е скъп за отопление. Изкуствено се втълпява на хората, че дървата са вредно гориво. Пелетите да не са по различно гориво? Когато Фандъкова отиде на работа с трамвай, тогава и аз ще си оставя колата!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, сега като се отвори и новият завод за горене на ***, което е технология доказано за не ефективен още преди 15 години, въздуха ще стане 3пъти по зле. И да не се забравя че ще с подпис и печат на Фъстъкова!
21
3
 
4
 
! Отговори
подуене преди 4 години
До Надежда около къщитети да не си от онези хиляди измислени IT специалисти дет се навъдиха в софия напоследък?марш на село веднага
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Електоратът на ГЕРБ се отоплява.
19
0
 
15
 
! Отговори
Надежда около къщите преди 4 години
Вчера някой запали някакви пластмаси и точно докато отида до колата и се върна така се замъгли, че на 20 метра не се виждаше нищо от едната страна на блока. Минавам от другата страна и се вижда луната. Прибирам се в къщи и дрехите, с които бях навън миришат на изгорял бакелит. Колите са виновни!!! Да спрем шофьорите да ходят на работа, електоратът е невинен, за него няма глоби, трябва помощи да получава, за това че мързелува и трови всички наоколо.
18
1
 
15
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Целта на занятието е: Повишаване данъка на старите автомобили !!!Резултата ще е пак същия !!!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bg medii sa teroristi.
16
1
 
13
 
! Отговори
селски транспорт преди 4 години
И по Петровден се движат автомобили, определено повече от сега.........обаче въздуха е доста по-чист!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направете билетите 60 стотинки и тогава ще го ползвам.
14
6
 
4
 
! Отговори
СЕЛКА СЕЛЯНДУРСКА преди 4 години
ДЕМОКРАЦИЯТА ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ДА ЖИВЕЯТ,КЪДЕТО СИ ПОЖЕЛАЯТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!
13
2
 
23
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
Вчера Фандъкова каза, че най-мръсен въздухът бил през нощта. И не мирише на дизел, ще ме прощавате. Мирише на отоплението на останалите в родово-общинния строй. Знаем си кои.