Според Йорданка Фандъкова "зеленият билет" не е панацея

За нея думата на 2019 година е "метро"
21 дек 2019 19:30, Нели Христова
58
Според Йорданка Фандъкова "зеленият билет" не е панацея
Снимка: Булфото

"Изборите бяха едно сериозно състезание за всички. Давам си ясна сметка за пропуски и грешки, които се правят в работата. Когато се работи в големи мащаби, разбира се, че се допускат грешки. Затова създадох специален ресор за строителството", каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред "Дарик радио".

Според нея, думата на 2019 година е "метро".

"Много усилия бяха положени, строителните дейности са завършени и безспорно метрото променя много квартали в София и променя града", сподели Фандъкова.

"Над 82 000 са продадените "зелени билети", това е с около 10% повече от 4 декември миналата година. Очевидно е, че хората имат интерес. Безспорно всички трябва да се включим в промяната на начина ни на живот, за да можем да очакваме, че децата ни ще растат в по-чиста среда", каза Фандъкова по повод проблема с чистотата на въздуха и мерките, предприети вчера от Столична община.

"Около 20 000 е разликата с дните, в които не се продават "зелени билети". Благодаря на всички, които се включиха в кампанията. Важно е да знаем, че "зеленият билет" не е панацея - нито една мярка сама по себе си не може да реши проблема с въздуха. Затова говоря за редица мерки. Знаем, че най-големите превишения са през зимата. Много семейства се отопляват на твърдо гориво. За мен голяма тема е и нерегламентираното горене на отпадъци. Само за вчерашния ден са направени над 40 проверки, съставени са 10 акта. Разбира се, че това са отрови, които отиват във въздуха. Наказанията, за съжаление, при горенето на отпадъци от физически лица не дават резултат. Затова поисках и инкриминиране на нерегламентираното горене на отпадъци", допълни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Панацеята преди 4 години
Данче, забрани консумирането на боб и всичко ще си влезе в норма бе.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма измъкване ще си го гълтате *** и това ебългария е определена от краваристан за гетото на европапланът се изпълнава успешно от гербавата хун.таначело с алчнотобанкянско комунистчерусия си има други проблеми и въобще не и е до това да спасява продажницитака че не е случайно че единствения защитник на ердоган от ЕС е едно *** от банкясвиквайте
42
2
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
Ще ви управлява още поне 30... ама няма да вденеш.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дондукова-Игнатиева по мъж
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп си отива завинагииииииии
39
1
 
11
 
! Отговори
Фастер преди 4 години
Ако се метнеме всички на градския транспорт ?????Е тогава ще стане истински градски АПОКАЛИПСИС!То и сега е ......!Защо екологичното гориво пелети расте яко нагоре като цена?Защо няма контрол.слещу плодаването на сурови дърва за отопление?Защо няма контрол върху качеството на въглищата?20 процента са пепел!Ако минеме на климатици и термопомпи ,кой ще гарантира качеството на електро услугите?При напъване с климатици ,енергото е в колапс!А ако минеме и на ел.отопление?Кво правим с великото енерго?
38
5
 
7
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
до Анонимен 34Защо да забранят само колите над 10 г. ? Всичко по - старо от 2 г. не трябва да се движи по улиците на София! Абе защо 2 г. ? Колата ти става на 1 г. , продаваш я някъде в Африка и си купуваш нова! Добре, че не знаеш колко си тОп!
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страхлива ,църкаща мишка, която ще ни изтрови заедно с вожда си. Да си скрие мазната усмивка.
36
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големият проблем на София е Фъндъкова! А онези, които я избраха, ще дишат с нас същата гадост още поне 4 години!
35
1
 
5
 
! Отговори
ну да преди 4 години
Виждам как в София остават нуждаещите се, а останалите се местят настрани, за да дишат въздух свободно.
34
2
 
4
 
! Отговори
кажи преди 4 години
До Анонимен 37Какво още би посъветвал Фандъкова, от какво друго имаш нужда?
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София,наистина беше спокоен уютен имного добре пласиран чрез хоратадушевен град.Зеленина ,приятни квар-тални и централни кътчета,нещо катополусанаториум.Уреден , спокоен,зелен.Неговата мъдрост бе съразмерна засоциалния бит,който даваше простор задокосване на сетивата.Хората,с комплекси напълниха комплексите,безда се интересуват ,до колко са нужни даси пласират адресата.Видим резултат.
32
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се въведе данък "Въздух" в София. С парите от този данък да се осигурява отопление на най-бедните. Също така филтри, климатици и да се плаща тока на нуждаещите се.
31
1
 
5
 
! Отговори
- преди 4 години
Трябва да се сформира общинско предприятие "Рикши" дали с маратонци или с колоездачи там ще се доизмисли. Така като бонус се отваря мегдан за още избиратели.
30
2
 
8
 
! Отговори
БСП преди 4 години
Американците, Европа и ГЕРБ са виновни!!Само Русия ще ни освободи и спаси от това бедствие
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗнаещВсички европейски големи градове имат летища, много по-натоварени от софийското.
28
2
 
23
 
! Отговори
срам преди 4 години
Не мога да се освободя от чувството, че тази е натрапена кметица. Мнозинството гласува за Манолова, а получи Фандъкова. Не знам какво самочувствие има Фандъкова и как гледа хората в очите.
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромската кралица - колко е жалка с безличността си и простотията си.И това нещо "управлява" 10 години ГРАДЪТ НИ.След всички гафове, които съствори и след всичките откраднати милиарди.Нямам думи.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласуваш за Бойко, получаваш ДоганГласуваш за Корнелия получаваш ДоганГласуваш за Карадъя получаваш ДоганГласуваш за Волен получаваш ДоганГласуваш за Марешки получаваш ДоганГласуваш за Слави получаваш ДоганГласуваш за...Доган и...??...получаваш Доган
25
4
 
10
 
! Отговори
Знаещ преди 4 години
София се замърсява от самолетите, които пръскат фини частици преди да кацнат И след излитане!!Летище София трябва да се затвори и да се забранят полетите над България!! Американците ни тровят чрез самолетите!!