Заради мръсния въздух: Пускат безплатни буферните паркинги

Мярката важи за утре – 10 януари
12
Заради мръсния въздух: Пускат безплатни буферните паркинги
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичната община въвежда безплатно паркиране в буферните паркинги към станциите на метрото за всеки, който остави колата си и ползва градския транспорт. Мярката е за утре – 10 януари, съобщиха от Общината.

Още по темата
Мярката се предприема във връзка с повишаване на нивата на фини прахови частици и прогноза за 10 януари.

Призоваваме гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на алтернативно отопление, зоват от Столичната община.

Безплатните паркинги са разположени по линиите на метрото на бул.“Цариградско шосе“, бул.“Черни връх“, бул.“Ломско шосе“, на бул.“Александър Малинов“ и на бул.“Драган Цанков“.

Същевременно продължава извършването на проверки за източници на замърсяване на въздуха от екипи на Столичен инспекторат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
цъфнаха ми налъмите преди 4 години
До последните двама. Ами прочетете член 181 от ЗДП - глобата е 50 лева. Явно сте от тея с купените книжки
11
2
 
2
 
! Отговори
тигъра преди 4 години
До цъфнаха ми налъмитеАз на обяд стоя 1 час в колата и тя работи.Няма да мръзна я.Кой ще ми плаща после лекарствата.
10
2
 
3
 
! Отговори
чудим сЪ преди 4 години
До цъфнаха ми налъмитеНа всяко спиране ли да гася ДВГ-то и къде точно и в кой закон го пише?!
9
3
 
3
 
! Отговори
цъфнаха ми налъмите преди 4 години
Когато билета беше по 1 лев, много хора си оставяха колите, но при 1,60 за билет е почти същото, ако ползваш 2,3 пъти градски транспорт. Прави ми впечатление, че много често някой седи с колата на място, а ДВГ си работи. Колко знаят, че това е забранено от закона? И нека не си мислим, че всички горят бо..уци в печките. Основно са .*
8
0
 
6
 
! Отговори
тигъра преди 4 години
Смешници.Колко места може да осигурите?Повече няма да се лъжа.Отивам на Черни връх,няма свободни места.Я си карай колата.То когато нямаше по празниците движение,пак си беше мръсен въздуха.Вчера минавам през плоющад Македония и гледам в далечината към Руски паметник един облак прах.Пред него трамвай.Явно се беше засилил и вдигаше яко прах.Оправете си улиците и после говорете,че колите цапали.А колко чист булевард беше Димитър Благоев преди да го прекръстите и направите на зона с пясък.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквените Фъндъци горят тука европейските буклоци да ви тровят а после на туй отгоре ви изкарват виновни,че уж сте замърсявали въздуха!Скаапаняци!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Самюел - май не стопляш - зелените билетчета са за тези с автомобилите - когато е лош въздуха да ги стимулират да се откажат от тях за ден-два, не за тези с годишни карти. Тази логика е обаче непонятна на герберски Калинки.
5
1
 
2
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
До предишните - защо мислите че съм софианец и имам годишно билетче? Ама ми се налага да ходя често до 'столицата' и нямам избор.И ми е далеч по удобно а и финансово изгодно да си ходя с автомобила да си свърша работата, да плащам безумните зелени и сини зони вместо да ползвам "безплатния паркинг" на Учителката която явно е по умна от кмета на Париж!
4
1
 
14
 
! Отговори
T преди 4 години
Погледнете истината в очите и осъзнайте трагедията на държавата и народа ни - хората са ужасно бедни и не могат да си позволят отопление, различно от твърдо гориво и всякакви други неща за горене. И все по-зле ще става с повишението на цените на ток, газ, парно... Това е в 21-ви век, в уж европейска столица. Населението е толкова бедно, че се отоплява с дърва, въглища, пластмаси, парцали, черчевета. Трагедия.
3
2
 
7
 
! Отговори
T преди 4 години
До Ха ха!!!В момента и при платен обществен транспорт хората не могат да се качат. Понякога чакат 2-ро, че и 3-то превозно средство да дойде, защото са претъпкани. Отделно се чака супер много по спирките. Само 2-3% да си оставят колите и градският транспорт съвсем ще колабира. За подобно нещо трябват много превозни средства и графикът им да е нагъсто, в час-пик трябва да се максимум през 3 минути. Сещай се дали може да стане в БГ.
2
8
 
2
 
! Отговори
Самюел преди 4 години
С годишна абонаментна карта за градския транспорт, всеки ден пътуваш като със зелен билет. Така, че недей да се правиш на интересен.
1
3
 
8
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Фъндъчкова 'фъндък' не дава, ей! В Париж правят обществения транспорт безплатен (а и на други места) а учителката не ще и 'зеленото билетче' да пусне!