Пускат децата и родителите за определени часове в парковете?

Столичната община има подготовка, но чака разрешение на Щаба
115

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призна, че  голямата ѝ болка са децата в извънредното положение и заради това е направена подготовка, за да могат да излизат в парковете и градините в определени часове.

Все пак още чакало разрешение от Националния щаб за борба с коронавируса, защото „никой няма да ги пусне на своя глава, защото не иска обвинения, че е причина за нови заразени“.

Още по темата

Фандъкова и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова инспектираха разширението на Околовръстния път.

12 са ключовите инфраструктурни проекти в София, които се развиват по график, каза тя.

"Развитието на града трябва да продължава, но трябва да се съобразим и със ситуацията", каза Фандъкова.

Въпреки това в условия на кризата ще се наложат и икономии.

"В тази ситуация всеки се лишава с нещо. Ние ще се лишим с част от средствата за малки улици. Предвижда се те да са по-малко със 7 млн. лв.", каза кметът на София.

"Сега смятам с актуализацията на бюджета, че ще можем да си гарантираме годината, но ще ни трябва и втора актуализация и тя ще е след юли месец", коментира Фандъкова.

“Използваме и по-малкия трафик, за да стартираме и проектите, които са заложени за тази година. Работим по проекта “Искърско шосе“, започна и изграждането на колектора по ул. “Сребърна“, обясни тя.

Участъкът от бул. "България", който започва да се ремонтира от утре, трябва да приключи за 20 дни.

А решенията дали синя и зелена зона да са безплатни по време на извънредното положение, кметът каза, че решенията се взимат седмица за седмица.

Фандъкова съобщи още, че е приела оставката на заместникът си по екологията и до десетина дни ще стане ясен кой ще е новият.

Досега постът се заемаше от Йорданка Христова, която още от миналата година е искала да напусне по лични причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-жо кмет, поумувайте повечко върху това предложение, защото наистина е малоумно. Значи, ако родител с дете отиде на разходка в парка не е опасно, ако аз изляза сам да се разходя при спазване на всички правила ще бъда глобен??? Няма логика!
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди беше "търся куче под наем за разходка в парка", а сега "търся дете под наем..."
79
3
 
9
 
! Отговори
ЧЕРНАТА ДУПКА Е ТРОЛ преди 4 години
Не обръщайте внимание на трола "черна дупка", фъндъкова лъже, троловете и калинките мажат след нея да НАСТРОЙВАТ ХОРАТА ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ. нЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КОЛКО СМЕ ХИТРИ ДА НЕ СЕ ОБИДИНИМ СРЕЩУ ТЯХ. АКО НЕ СЕГА КОГА?????
78
4
 
12
 
! Отговори
ЧЕРНА ДУПКА преди 4 години
ако е само за ЕДНИ ще има БУНТ ще има ОСТАВКА ще има и СЪД НАРОДЕН СЪД, не може разни от репки с кучета да обикалят по цял ден парковете и да пият бира по пейките, а нормалните хора да не могат да ида да се раздвижат, МЕН КРАКАТА МЕ БОЛЯТ от дни и не мога да спя от седен на едно място...сега какво за деца и родите може за други НЕ МОЖЕ
77
3
 
21
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на Витоша как ще стане в определени часове? И с личен автомобил няма да стане, и с градския транспорт няма да стане.
75
2
 
27
 
! Отговори
245 преди 4 години
Усещате ли че пак настройва хората едни срещу други без да казва нищо конкретно? Първо е напълно противозаконно подобна нагла дискриминация /имам малки деца, но съм възмутена от дискриминацията до дъното на душата си/, второ е изключително малоумно в определени часове- тоест да има скупчване, или когато децата имат онлайн обучение, някои дори са следобяд. Нямам думи. Витоша никога няма да ни я върне на никой- тя е само за феодалите с именията там, щ ни я върне колкото топлоф. парите.
74
2
 
22
 
! Отговори
245 преди 4 години
КАК ЛЪЖЕ! САМО ЩЕ НАСЪСКА ХОРАТА ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ И ПАК НЯМА ДА НИ ПУСНЕ. Не виждате ли, че нищо конкретно не казва. В Австрия отвориха парковете на 14 април, в Германия въобще не са ги затваряли, отидете им но официалните страници на градовете- има и на английски. Никъде няма такава гавра като тук. Днес минавам покрай парка Боримечка- няма жива душа и без милиционери да пазят, такива сме послушковци,а такива наглеци кто нашите НИКЪДЕ НЯМА!
73
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчерпаха на хората търпението при минимално заразени. Сега вече свърши. Маските се носят бутафорно. Така ще е и с останалите мерки. Вредите вече надминават ползите. Има ли статистика за самоубийствата и домашното насилие, също и разводите? Браво, че мислите за шепа песионери (избиратели), но ако е за сметка на разбити семейства и по-малко деца (безработица, разводи и т.н.), при тази демографска криза, сметките ви са криви. Защо в Германия мерките са други - вируса ли е друг или управляващите?
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не всички имаме по 5-10 декара дворове с беседки и прочие, като някакво имение в Драгалевци.... За разлика от мислещите ги тез правила.И за разлика от финансовия, дето пита "Къф мъж си без спестени 20-30 000 лева", не всички живеем безолат във свръхликсозни чужди апартаменти
71
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пускайте всички на дистанция ! Писна ми да дишам изгорелите газове на автомобилите!
70
2
 
29
 
! Отговори
М преди 4 години
Това със забраната на парковете и градинките е най-голямата глупост, която можаха да сътворят. По улиците може, ама в парка не?! Да,съгласна съм, че детските площадки може временно да се затворят, това е друго. Но да се разхождаш в парка, не е проблем. И е крайно време управниците и щабът да започнат да се държат малко по - адекватно и да мислят и предлагат решения, как хората ще се върнат в нормален ритъм на живот, защото очевидно забраните няма да бъдат вечни.
69
21
 
6
 
! Отговори
реалнафантазия преди 4 години
Как пък бабите и дядовците ви и техните родители преживяха ПСВ и ВСВ, а вие оревахте света, че ви отнели човешките права? Егости-негодници, който не можаха да прежалят хобитата си, както и плюскането и наливането по Великден. 60 000 бяха извън София! Заслужавате един Martial Law да въведат заради вас, белким ви дойде акъл в главата, нещо в което се съмнявам, че изобщо някога ще стане. :)
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова само казва, че има........... готовност...Споко! Никой няма да влиза в парка...
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АмадеусЗащо мине болница после? Ще ме биеш ли?ААА.. За короната ли? Теста положителен - антителата са си там. И това беше миналия месец.
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фактът, че е забранено, да отида не в парка а в гората, до която живея, е просто ненормален.
65
4
 
14
 
! Отговори
Без преди 4 години
До АнонименАбсолютно. Шепа хора си стоим вкъщи и спазваме предписания, а народа си изтрепа за пътува, да си обикаля. Градския транспорт си работи, но с по-голям интервал между отделните превозни следства (повече струпани хора вътре, гениално), всякакви бакалии, железарии, салони за красота, авто сервизи и т.н. си работят. Мерките са абсолютно половинчати и безмислени в този им вид. Ако така ги удължат и след 13 май дали и 10-20 % от хората ще ги спазват вече.
64
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече над месец стриктно си изпълнявам мерките, бачкам си от вкъщи и т.н., ама след третото отлагане на очаквания пик... Е, как да им имам доверие повече...
63
6
 
17
 
! Отговори
Златка Господинова преди 4 години
А Барба Ганьос ще може ли да се разхожда с иконата?
62
11
 
2
 
! Отговори
До аха преди 4 години
Ей, хаймана, вместо да ми търсиш работа,.по паркове ще ми ходиш и ще ми пиеш бира. Амаха