Педиатър съветва: Опасно е да не ваксинирате децата си!

Ако родителите и детето са здрави, да отидат на имунизация, каза доц. Петрова
22 апр 2020 10:23, Анисия Иванова
40

От вчера под строг график възстановиха имунизациите и реимунизациите. Много родители обаче се притесняват да заведат децата си. Според някои семейства, ако детето е заразено с коронавирус, но няма симптоми и бъде заведено на имунизация, това може да усложни състоянието му.

"Стига да са си били вкъщи, да са спазвали указанията на Националния щаб, това дете да не е било контактно на други деца, не виждам как може да бъде заразено. По-скоро се притеснявам от това, че се пропускат ваксинации. Другите инфекциозни заболявания не са се скрили някъде, хората не боледуват само от коронавирус", коментира пред Bulgaria ON AIR доц. Гергана Петрова, педиатър в УМБАЛ "Александровска".

Тя подчерта, че ваксинацията напряга имунитета, не го срива и ако в семейството няма рискови хора, родителите няма от какво да се притесняват.

"Ако са си работили онлайн от вкъщи или са били съкратени, не виждам как детето може да се зарази. Много по-опасно е да се пропускат ваксини", настоя тя в ефира на "България сутрин".

По думите ѝ ситуацията с морбилито не са чак толкова хубави, както са били преди 2 години. Морбили не е безопасна инфекция, то е сериозно заболяване и не трябва да се забавя ваксината, предупреди доц. Петрова.

"Ако родителите и детето се чувстват здрави - нямат хрема, главоболие, температура или болки в гърдите, да заведат детето на имунизация. Ако след ваксината чувстват неразположение, по възможност да изолират детето, да се приготвят за локална реакция на повишена температура", поясни педиатърът.

Доц. Петрова отправи апел към колегите ѝ да се въоръжат с много търпение, да се пазят и да опитват максимално да успокоят родителите, а също и да им кажат какви са рисковете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Чудя се..... преди 4 години
Ето какво пише за ваксината Пентаксим .....който иска може да види съдържанието и в интернет, коктейл от поне петнадесетина съставки ............ПЕНТАКСИМ не предпазва от инвазивни инфекции причинявани от други серотипове на Haemophilus influenzae тип b или от менингит причиняван от други микроорганизми. И на повечето ваксини ,които са задължителни ...предпазват от определен щам ....и не от всички ...Така че ваксините би следвало да са препоръчителни .....не задължителни .....
36
0
 
3
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
До АнонименТ....нар преди 2 години имаше скандал в Пловдив с ваксините от Турция че съдържали живак.Да те е..а в образования д..бил.Лелееееее колко е затъпял електората Бах ти професора
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До северозападЖивак във васкините ли бе? Тва каманите за лекуване ли ти го казаха че ваксините са пълни с живак. То дори не е ваксина ми инджекция със 100% живак. Не е лесно да си необразован но пък може би не е правилно да имаш деца когато си неук? Може би някой ден ще има закон и ако навредиш на детето ти съзнателни с действие или бездействие ще има затвор. Ех дано.
34
1
 
4
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
До asdИ какво направиха за здравето на обществото колко са жертвите от принудителния затвор колко се самоубиха колко умряха че ги е страх да отидат на лекар.Кое е извратен морал да те лъжат и да ти всяват страх за едни пари дето ще получат а, това ли е морала, или е морално да ваксинират малки деца без изследванията в условия на пандемия.Нещо ми се объркаха понятията за морал
33
0
 
7
 
! Отговори
Страх преди 4 години
Не е хубаво човек да е страхлив. Статистиката показва, че страха може да убие повече хора от самата болест. Един типичен пример за страх - да ти каже някой че ако не ти инжектират някоя субстанция има възможност да те хване нещо много опасно. Статистиката още показва, че ваксините не направиха хората неуязвими
32
8
 
0
 
! Отговори
asd преди 4 години
*** и антиваксър да се вслушат в съвет? Трудна работа. антиваксъра само знае да набеждава. На практика това показва собствения му извратен морал, щом допуска че някой може да прави нещо, което е неблагоприятно за здравето на децата и обществото като цяло
31
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колеги, явно не обърнах те внимание на факта, че Герито е ПЕДИатър. Ако имаше морал, щеше да е ТЕатър.
30
1
 
9
 
! Отговори
Доценти... преди 4 години
После някой като ми каже: "Той е професор, доцент, доктор...Вярвам му" Е да но ... когато се вземе тази титла, това значи ли, че заедно с нея получилият я придобива и висок морал ? Значи ли, че такива титли не лъжат с цел лична облага ? По мое виждане тежестта на такива "капацитети" е по-малка от тази на заинтересованите граждани
29
3
 
10
 
! Отговори
Ваксини vs хора преди 4 години
Тази Гергана Петрова се е закъхарила да не би да пропусне да вземе парите, които се дават за брой ваксинирани деца. Какво ще стане с децата нея не я и интересува. Ако се случи нещо с ваксинирано дете, ще се обърне на 180 градуса и ще започне да реди оправдане след оправдание. Затова морално родителите имат пълната отговорност. Помислете преди да се ваксинирате, защото после и да скубете коси - това няма да върне здравето на децата ви.
28
2
 
10
 
! Отговори
ГА/ДОВЕ преди 4 години
ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ДОКТОРИТЕ СТАНАХА ПОСЛУШНИ СЛУГИ НА ГРОБАРИТЕ ЗА СЛАВА И ПАРИ СТЕ ГОТОВИ ДА УБИЕТЕ И ДЕЦАТА С ВАКСИНИ
27
0
 
9
 
! Отговори
. преди 4 години
"Според някои семейства, ако детето е заразено с коронавирус, но няма симптоми и бъде заведено на имунизация, това може да усложни състоянието му." - не просто ще усложни състоянието му, а направо ще отиде на онзи свят!
26
1
 
10
 
! Отговори
Майка на двама преди 4 години
Ваксинирам децата, но в този период дори смятам да напиша отказ, никаква ваксина. А като гледам ситуацията не е добре ваксини да се слагат до края на годината. Не се тестват за нищо децата преди ваксина, не може да излизат,но ходим до магазин, колкото и да работим отвкъщи (защото не всеки длъжността му е от вкъщи). Лудост.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А като не възнамерявате да ги тествате как ще разберете дали са здрави?
24
1
 
17
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Ама *** защо не казваш от къде идват ваксините, какво е съдържанието на живак в тях.Нали по всички медицински канони в епидемия не се правят ваксини.Още един експеримент върху децата.
23
1
 
17
 
! Отговори
Педиатър? Не, офца преди 4 години
Не съм антиваксър. Но ако се поставят ваксини без никакви тестове или се застрашават децата, или цялата дандания с коронавируса е за да го дават Мутафчийски сутрин и вечер по телевизията за радост на съселяните му докато му стегнат политическата кариера
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът ще бъде за дълго тук, така казаха учените. Така че ваксините си ги слагайте на вас и роднините ви.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото идва, точно от тях, защото като се осъзнаят те са безмилостни, така че горко ви.
20
0
 
17
 
! Отговори
Педиатър? Не, офца преди 4 години
Тази патица не заслужава да е лекар. Всеки пазарува в магазина, който не се проветрява и дезинфекцира, все тая метър ли, два ли дистанция се спазва. По пътя си пипа дръжи на врати, копчета на асансьори и какво ли не. Абсурдно е лекар да твърди, че който си стои вкъщи със сигурност не е вируси носител защото нямало къде да го хване. Всеки ден събират кофите, с оранжевите гащеризони си купуват кафе и цигари в магазина, служителите на магазина отиват с градски транспорт на работа и т.н
19
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така като гледам коментират главно хора с IQ ~30.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въобще не вярвам на бялата магия, те са толкова гадни, че дори крадът децата на хората.