Отлагат класирането за детските градини в София

То ще се проведе в понеделник заради липсващи данни
30
Отлагат класирането за детските градини в София
Снимка: Bulgaria ON AIR, архив

С няколко дни се отлага първото класиране за прием в общинските ясли, детските градини и подготвителни групи в училищата в София. То ще се проведе в понеделник, 17 май, от 17 часа, съобщиха от Столичната община.

Причината за отлагането е, че в част от профилите липсва заявен или потвърден адрес.

От днес системата за кандидатстване се отваря за проверка. Всички родители могат да сверят заявените от тях данни до 18 часа в събота, 15 май.

Липсата на потвърден адрес може да доведе до непълен общ брой точки за класирането. Затова на родителите се предоставя възможността да прегледат профила и при нужда да допълнят адреса, предаде БНР.

Критерият "уседналост" беше въведен за първи път тази година. Чрез него всеки родител има право да заяви както своите настоящ и постоянен адрес, така и този на детето, т.е. да избере адреса, който носи най-голям брой точки за желаното учебно заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Всички се карате, за това и онова. Проблема е един, а именно децата са повече от местата в градините. А защо е така? Защото всички селяни са в София. Оттам и децата повече от местата в градините. Защо тази система досега работеше, сега не? Запитайте се това, и ще получите отговора. Системата се преправя заради училищата, и т.н. А кой е в основата на преправянето? ГЕРБ и принципа 2/3.
16
0
 
1
 
! Отговори
Чакащ преди 2 години
До House M.D.желащите деца са повече от свободните места в "Х" детска градина: по какъв критерий ще се определят приетите в деца в градиата "Х" деца?и вземи предвид, че някои деца ще ги запишат януари на У година, а други през декември на У година ... просто, защото тогава са родени и съответно записани!Или пък предлагаш да чакаме непрекъснато няколко денонощия на опашка, за да ги запишем?Според мен няма достатъчно детски градини на територията на гр. София.
15
0
 
3
 
! Отговори
Чакащ преди 2 години
До House M.D.Хайде сега колега House M.D. бъди по-конкретен и Те моля да уточниш в кой район,квартал/ж.к. според Теб детето трябва да се запише при условие, че:Баща - роден в гр. София, живял в ж.к. Борово; Майка - родена в гр. София, живяла в ж.к. Надежда. В момента живеят в собствено жилище в ж.к. Младост. Дете - родено в Майчин дом гр. София.Та за кой район имаш предвид?А ако смяташ, че децата трябва да се записват непосредствено при раждането им пак остава въпроса: при условие, че
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако арресът няма улица а само блок, тогава системата не го приема! Това е проблемът.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата схема за уреждане ... Какво ще рече адрес на детето и да се избере най-пододящият?! Детето е с адреса на родителите, ако са разделени избират този, на който живее и готово. Сложно го правим, за да има "вратички" :)
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До House M.D.Месторождение на родителите е Генерал Тошев и Елхово но купуват апартамент на Дундуков и се нанасят и раждат.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АЛОООО!Къде като всичко беше реститутирано от СДС и ГЕРБ.
10
6
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колега Чакащ, ако децата се записват в градината по район, споменатият от вас проблем отпада. Особено ако се въведе критерият "Месторождение на родителите".
9
1
 
11
 
! Отговори
АЛОООО! преди 2 години
Постройте детски заведения , иначе НЯМЯ РЕШЕНИЕ ,... НА ''РЕШЕНИЕТО'' !Защо всяка година променяте правилата за КЛАСИРАНЕ ,... СТРОЙТЕ ЗАВЕДЕНИЯ , ТАМ Е КЛЮЧЪТ ОТ БАРАКАТА , а не от ТОАЛЕТНИТЕ КАБИНКИ НА ФАНДЪКОВА ...Колко детски заведения щяха да бъдат построени с тези пропаднали пари за тези тоалетни кабинки , КИОТО И НЕ-РА-БО-ТЯТ !Фандъкова стана работник на РАБОТНИЦИТЕ СИ , КОМАНДВАТ Я , затова в другите държави НЯМА по високите постове повече от 2 / ДВА / м-а-н-д-а-т-а !
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧакащИ жребий не е решение защото децата остават на улицата.
7
5
 
0
 
! Отговори
Чакащ преди 2 години
До House M.D.Защото бройката на кандидатстващите деца в детска градина "Х" е по-голям от бройката на децата, които ще бъдат приети в "Х" детска градина. Или по-просто казано в градината има 1 група с 20 места. Да кажем, че всички кандидатстващите деца (100 броя) са с 13 точки. ЕЕЕЕЕЕ как ще се определи кое дете е прието - естествено чрез жребий.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адреса е дискримнация и апартейт на децата на софиянци и несофиянци. Едни деца ще учат в хубави училища в София а другите с ромите в гетата на провинцията.
5
3
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
Какво да ви кажа, миналата година не се класирах за ясла, а като гледам и тази ще е така за градина. За нормалните семейства с две деца
4
3
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
А защо изобщо трябва да има класиране? Толкова ли е трудно децата да се записват в градината по район?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българска работа. Направили промени в системата тайно, но не уведомили родителите за това. Поне един имейл да им бяхте пуснали, за да знаят какво да направят. Това е да си на държавна работа. После искат 5 бона заплата.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма да си попълниш, заявиш или потвърдиш точно пък адреса в заявлението?По-скоро някой е поизчегъртал системата и сега който успее да си провери и да се оправи браво, който не - вече някой наш е взел мястото, сори.
1
0
 
18
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Трябва време да нагласят резултата!