Арестуваха Николай Хаджигенов и Арман Бабикян пред руското посолство

Двамата заляха с червена боя входа и обозначаващата табела на посолството
Обновена: 8 апр 2022 15:46 | 8 апр 2022 15:38, Йоана Цонева
551

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян бяха арестувани от органите на реда след протест пред Посолството на Русия в България.

След руската атака над цивилни на железопътната гара в Краматорск, в която загинаха десетки цивилни украинци, Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Хаго Бабикян заляха с червена боя входа и обозначаващата табела на руското посолство, което определиха като спонтанен протест. Акцията им е протест срещу войната на Русия срещу суверенна Украйна.

Повече от част тримата бяха обградени от около 15 жандармеристи. От видео, публикувано от адв. Хаджигенов, става ясно, че той и Арман Бабикян са били задържани.

Във видеото виждаме кратко пътуване на адвоката в полицейски автомобил и отвеждането му в ареста. В сградата вече е Арман Бабикян, който е окован с белезници на ръцете.

Сред коментирати под видеото откриваме мнения, че "полицията пази, но не тези, които ѝ плащат заплатите, а рашистите" и "Задържан!?!? Това е гавра с човешките права!"

За момента не е ясно в кое РПУ са отведени и не е обяснено на какво законово основание двамата са арестувани, съобщава bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


551
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
429
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарочно написах коментар в стара тема, за да докажа тезата си, че митрофановски *** бдят денонощно при всяка тема - стара или нова)))) Изказват се като за последно. Усещат, че копейките секват.)))
428
2
 
4
 
! Отговори
До Гатанка преди 2 години
Вземат пари от руското посолство, за да цапат България едни върожденски мюмюни с партизандки имена Гатанка, Ватенка, Партенка и т.н.
427
5
 
7
 
! Отговори
Гатанка преди 2 години
Взима пари от американското посолство, за да цапа руското на българска територия. Що е то? Отговор: "Национален предател"
426
4
 
5
 
! Отговори
Го! преди 2 години
Срещу един пост на нормален гражданин скачат по 20-30 ***. Смяаатай колко дълбоко са жегнати. Нали било хулиганска проява? Що се спрягат? Ще направят възрожденски ленински съботник, ще изчистят боята. Какво толкова. Но - не търси възрожденец за работа. Само за лозунги, и то когато се чувстват защитени в тълпа
425
1
 
3
 
! Отговори
Браво, българи преди 2 години
Мюсюлманско рушофилски братство от Възраждане газ пи кае
424
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера израелската армия уби, за пореден път, десетина цивилни сред които майка на 6 деца. Ще ходят ли смелчаците пред израелското посолство да изкажат възмущението си? Никой не оправдава войната и военните действия, ама цялата истерия ми идва малко много. Саудитците са убили близо 300 хиляди цивилни в Йемен, международната общност дори не казва гък. Дори в края на март имаше конгрес на Световното правителство там.
423
5
 
9
 
! Отговори
MONAD преди 2 години
Доказаха вече чрез серийния номер на ракетата, че е украинска а не Руска.Украинците убиват цивилни без да им мигне окото, особено ако са руско-говорящи.
422
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе трябва да им свалят гащите да ги пребият и да им залеят задниците с челвена боя.Палячовци нещастни.
421
0
 
2
 
! Отговори
те преди 2 години
До 52 са тарикати...не пикаят срещу вятъра
420
21
 
9
 
! Отговори
до 471 преди 2 години
А Русия да бомбандира градове и да ги разрушава какво е! А, и да убива хора! Това било вандализъм, а онова в Украйна сигурно за вас е "хуманизъм". Знаеме че сте некрофили.
419
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука ги поздравявам, браво!
418
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, па, тия двамцата! Безплатно ли са отишли?
417
5
 
28
 
! Отговори
jonsy преди 2 години
Клоуни жадни за внимание....
416
5
 
23
 
! Отговори
Справедливоств преди 2 години
Гледам интерю и журналистите тъпо мълчат и не ги питат, ако всеки, който не ги харесва залива домът им с боя как ще реагират. Дали няма да ореват студията, как властите не си гледат работата и, че извършителите трябва да са в затвора. И адвокатската гилдия защо мълчи? Смятат ли за нормално поведението на колегата им и не нарушава ли законите на държавата.
415
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бой и еб.анье за тиа краварски ***. същите настояваха за принудително сиропиране на всички!!!
414
11
 
27
 
! Отговори
8 Септемврийци преди 2 години
Ако бяха други бих ги подкрепил. Но точно тези . . . Моля моля! Явно се разиграва някакъв театър. Стана ясно че Русия ще загуби войната в Украйна и решиха че така и така няма да повлияят на изхода на войната, но затова пък могат да се законспирират като активни борци срещу рашизма.
413
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия клоуни пак ли правят шоу
412
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХОХЛИТЕ и поддръжниците им започнаха да на"сират вече всичко.
411
4
 
41
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Не ни занимавайте с тези палячовци.... След като им биха шута от политиката, сега се чудят с какви маймунджилуци да се покажат отново... Инфнантилна табота...
410
4
 
40
 
! Отговори
ера преди 2 години
на това му се казва вандализъм в май-чиста форма