Загиналите млади жени в София били пешеходки, пометени от джип

Шофьорът, причинил катастрофата, който е с множество нарушения, е избягал
Обновена: 6 юли 2022 07:24 | 6 юли 2022 07:07, Елка Василева
244
Загиналите млади жени в София били пешеходки, пометени от джип
Кадър: БНТ

Двете млади жени, загинали при катастрофа в София снощи, са се движели по тротоара.

Тежката катастрофа стана късно снощи в София на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски".

Още по темата
Загинаха две млади жени. Мъж на 52 години, шофьор на такси, е с контузия на главата. Прегледан е, но е отказал хоспитализация.

Предположенията са, че снощи след 23.00 часа по "Черни връх" откъм НДК се движи черен джип. На кръстовището той се удря в такси, завърта се и помита асансьора на метростанция "Европейски съюз".

Там се случва и фаталният инцидент - загиват две млади жени. Според пътния експерт Диана Русинова те са се движели по тротоара, предаде БНТ.

Двама души са избягали след тежката катастрофа в София на бул. „Черни връх”. Става въпрос за шофьора и пътничка. Водят се издирвателни мероприятия, съобщи началникът на Столичния КАТ Тенчо Тенев, цитиран от Нова тв.

„Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара - с германска. В колата са намерени синя лампа и със стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма”, обясни още Тенев. Шофьорът е на 47 години.

Джипът е разцепен на две. Тази сутрин беше изтеглена таксиметровата кола. Джипът се е врязал в асансьора на метростанция "Европейски съюз" до търговския център близо до хотел "Хемус" и почти го е разрушил.

Снощи беше съобщено, че катастрофата е между три автомобила и един моторист, но според полицаите на място са се сблъскали само джипът и таксито.

Дали джипът е минал на червено, дали става въпрос за превишена скорост или за употреба на наркотици - тепърва ще се установява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
37
 
! Отговори
Предумишлено убийств преди 1 година
Това е предумишлено убийство! След като е карал с висока скорост и е минал на червен светофар това си е предумишлено убийство! Както преди години синчето на бивш прокурор отнесе двойка пешеходци и го водиха нещастен случай - след 5 години мина с условна!!!!
137
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече се потулва случая, като се опитат да го изкарат нелеп инцидент, натиск трябва. Да не допускаме да се потули
136
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименГлупа.ко, този няма нищо общо с Жоро Шопа, Майната или Дъгето...това е жестока човешка трагедия за две семейства, или за теб е по-важно да изкараш някоя стотинка с тролски хейт по Борисов?
135
1
 
42
 
! Отговори
Stamat преди 1 година
Чета коментарите и повечето са, че държавата трябвало да направи нещо. Държавата това сме НИЕ, НИЕ трябва да излезем и да искаме по-сурови наказания за такива урт.пки, НИЕ трябва да искаме едно дело да върви не 20 години, а максимум 6 месеца, докато всеки не разбере, че самият той е държавата, оправия няма да има! А този с джипа заслужава да отиде в Белене е повече от ясно, няма нужда от дело
134
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко, че загиналите не са известни личности, за да му пука на обществото.
133
0
 
22
 
! Отговори
въпрос преди 1 година
Джипът се разцепил на две, как е избягал шофьорът! Няма ли там камера? Уж е ясно, но не съвсем!
132
11
 
16
 
! Отговори
= преди 1 година
ех като изтрезнее рашков престъпниците в чудо ще се видят.а съда вече няма да взима рушвети и ще дава присъди.сънувах го тази нощ де,не че ще стане.
131
3
 
16
 
! Отговори
mn преди 1 година
Предлагам хора, които са активни в социалните мрежи, да организират протест срещу това беззаконие.
130
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как ще се установява дали е бил пиян или дрогиран? С някакви експерти, които да напишат че щом на 48мия час е с 0,0002 промила, в момемта на катастрофата е бил с 5? Това ще отпадне директно. Че даже и някаква жена избягала с него. Тц тц никакви ценности нямат някои хора, никакви
129
1
 
39
 
! Отговори
Bili преди 1 година
Кво стана с оня дето уби Милен журналиста? Да знам кво го чака тика футболягата с джипа...
128
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е щом го знаят кой е, закво да го търсят? Да му пишат глоба ли? ***. Тоя мендил с толкова нарушения трябваше да гние в затвора. От САЩ взехме най-лошото. Да им бяхме взели и съдебната система.
127
1
 
47
 
! Отговори
Очевидец преди 1 година
Бог да прости дечицата, отишли си без време от този свят.Няма нищо по лошо на света от това да отнемеш света на детенце. Не мога да повярвам в каква държава живеем. Дано момиченцата са на едно по-добро място, дано Бог да ги пости. Време е гражданската позиция да стане по-ясна и силна, ако държавата не може да се справи обществен линч за хора , като убиеца на дечицата.
126
1
 
32
 
! Отговори
За България преди 1 година
Общо взето, до това води ниското образование и никакво възпитание ! Особено ми е забавно как всички правят деца, за който после нямат никакво време и се чудят ,че те не знаели елементарни неща....Ами нали ВИЕ трябва да ми обясните всичко! Не всички са толкова умни и добри, че като ги оставиш да се саморазвиват ще стане хора от тях! Псевдо- родители!
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието е за Пулицър.
124
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак се почна песента... " ние го знаем" "криминално проявен" и тн. И години наред НИЩО. Докато не убил 2 млади момичета. Вече каква файда има затвора? Винаги след като стане белята почваме...Кога системата ще почне да натиска такива постоянно всеки ден чрез всички органи докато станат хора навреме ?
123
0
 
39
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Трябва да се върне смъртната присъда и този да я получи, както и да се спрат некадърните шофьори, мислят си че всичко им е позволено и на всякъде могат да спират и карат, трябва да се приключи с това най после.
122
2
 
14
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 1 година
Асансьора е виновен
121
1
 
27
 
! Отговори
Оня преди 1 година
В затвора на топло и доброжелателно сек.с.у.ално отношение десетина години и няма да му дойде на акъла да шофира в града с над 50 км.в час. Само свястни съдебни органи трябват, нищо повече.
120
2
 
28
 
! Отговори
jonsy преди 1 година
колко викате е бюджета на КАТ и колко хрантутници е щата. Поне да копаеха градинките, по които се крият...
119
1
 
40
 
! Отговори
9 преди 1 година
И пак идваме на момента,че българите сме кофти семе! Промяната трябва да започне от всички вас/нас! Спрете да се опитвате да минете тънко и започнете да спазвате правилата, дори и простите. Примери много, но ето ви един - като видите еднопосочна улица не влизайте в нея да спестите 30 секунди, а си карайте по правилата! Следователно като видите някой да не спазва правилата, веднага заявете гражданска позиция. Да изчистим България за един ден!? НЕ! Трябва да се научат да не ги хвърлят по улиците.