Психично болен мъж тормози цял квартал, плаши с ножове

Потърпевшите са подавали многобройни жалби, полза няма
20 яну 2023 21:36, Красимир Ангелов
38

Психично болен мъж тормози жителите на столичния район "Оборище" вече пета година. След многобройни жалби и сигнали до редица институции казусът остава нерешен, а хората живеещи на ул. "Султан тепе" са в постоянен страх.

Някои от тях дори вече обмислят и да напуснат домовете си, ако вербалната агресия, която прераства и във физическа, не спре.

Жена, пожелала анонимност, се е осмелилада разкаже за тормоза в квартала си. Тя иска да скрие самоличността си, защото се страхува за своята безопасност и тази на семейството си. Прибира се вкъщи със свито сърце, носи в чантата си спрей и противошокова палка.

Агресивният мъж е с доказана параноидна шизофрения. Живее сам и напада вербално своите съседи, понякога и физически, както и случайни хора на улицата, предимно жени и деца.

"Много хора е нападал, и мен е заплашвал вербално, крещя ми в лицето. На един човек му разби главата. Две дела се водиха и двете бяха отхвърлени, а човекът беше с тежко комоцио. Понякога излиза гол до кръста с два запасани ножа", разказа съседката, пожелала анонимност.

В блока живеят общо пет деца.

"Към моето дете има само вербални заплахи. Тя стои вкъщи с нож на масата, защото се страхува, че той може да нахлуе в апартамента, докато е сама. Аз не мога да спя, непрекъснато съм с паник атаки", каза още жената.

Деян също е ставал жертва на атаките на съседа си.  "Често отравя заплахи към случайни минувачи, доста е агресивен понякога", коментира мъжът.

Подавани са множество сигнали до полиция, прокуратура, ДАЗД и социалните служби.

"Преди две-три години заведохме дело - цялата кооперация, за да бъде поставен под запрещение, но съдът ни отказа", уточни съседката.

Жителите на квартала продължават да подават сигнали в полицията, бащата на мъжа отказва съдействие. Община Оборище предприема мерки, въпреки че има най-малко правомощия по казуса.

"Говорихме с началника на 5-о РПУ, случаят е от доста време. Имат материали и всички са препратени към Районната прокуратура", заяви заместник-кметът на Община Оборище Арсени Вълчинов.

Всички писма и документи са изпратени към СГП. Сега  гражданите очакват резултат. Дотогава от квартала обмислят формирането на граждански патрул.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя някой трябва да му счупи челюстта на няколко места, а нена невинни хора.
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще нападне някой неподходящ минувач и след ден два просто ще изчезне. Може случайно да му намерят останките на Витоша след 20 години. Ако някой такъв застраши моят или на детето ми живот, няма да се поколебая и за миг.
9
3
 
13
 
! Отговори
x преди 1 година
Аз се сещам как да се реши проблема. В тъмна доба, двама здрави мъже издебват....
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този евроатлантик не можете да го пинете с пръст, защото илцетворява хубави ценности.
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя, ако беше бил куче сега щеше да е осъден на 20 години, ама понеже бие хора няма проблем.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намирате болен от рак на който му остават няколко месеца живот , плащате и той решава проблема който Закона не позволява да се реши !
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моят баща беше на 78 г., когато си изгуби разсъдъка и с нож даже налиташе, беше опасен за околните и решихме да го откараме в психиатрична клиника. След 4 дни ни се обадиха, че е починал и да идем да си го закараме.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука е така, и бокича като се побърка, няма кой да го прибере, било незаконен арест.
3
1
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
.........носи в чантата си спрей и противошокова палка........... Ааааааахахахааа, дай си бележника Слаб /2/ :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе на това султан тепе толкова ли няма един мъж???
1
0
 
23
 
! Отговори
Не разбрахте ли преди 1 година
Колкото повече мишкувате и пасувате, толкова повече ще ви бият.