Заради павета в шахтите 40 гаража в София са под вода

Собствениците ги чистят с въжена стълба и кирки
11
Заради павета в шахтите 40 гаража в София са под вода
Снимка: БГНЕС

В столичния квартал „Гоце Делчев“ 40 гаража са под вода. Причината са запушени шахти. При всеки дъжд имало над един метър вода и се наводнявали автомобилите на хората.

Пострадалите сами са извадили от запушените шахти отвертки, павета и бордюри.

„При всеки дъжд треперя. С всичките съкооператори сме в бойна готовност“, каза един от пострадалите Валери Митов пред bTV.

По думите му причината за наводненията е, че дъжда, който се излива върху кварталите „Манастирски ливади“ и „Гоце Делчев“ се стича в гаражите. Щетите са автомобилите и цялата техника, която складират в гаражите.

„На наш съсед колата се беше отворила като консервена кутия и отиде за скрап. Това е положението – колите гният. Общината не си мърда пръста“, сподели друг пострадал.

Жителите показаха как хвърлят въжена стълба в шахтата, за да вадят боклуци. Помагат си и с кирки. По думите им от много години чакат решение на проблема.

От „Софийска вода“ заявиха, че веднага са пратили екип за отпушване при сигнал. Но тези шахти не били тяхна отговорност, защото били на тревни площи. Въпреки това поеха ангажимент да вкарат тежка техника и да оправят проблема.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: шахтикирки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Във видинско хората без къщи останаха а богопомазаните софиянци за едни гаражи реват.
8
3
 
11
 
! Отговори
Асо преди 10 месеца
Като всичко ново и новите апартаменти вървят с подводни гаражи....хаха по над 200к евра... честито балъци
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, нали искат по 200 000 евр. за панелка в Стрелбище. То не е само квадрати да смяташ и да викаш "вижте колко по-скъпо е в Европа "
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички оттоци в София са на общината и нито един от тях не събира вода. Така са изградени, че никога да не събират дъждовна вода.
5
1
 
8
 
! Отговори
Потърпевш преди 10 месеца
В кварталите Стрелбище и Гоце Делчев канализацията е за подмяна. Вони кошмарно, не смее човек да си отвори прозорците. Когато завали, е трагедия - улиците стават огромни реки, мазетата на блоковете се пълнят с ***. Общината въобще не хае по въпроса. На великото кметче му е по-важно да се тупа в гърдите колко гаража бил вдигнал. Пък другите проблеми сами ще се решат.........
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От много години чакат решение на проблема като редовно си плащат данъците.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Единствените виновни в случая са Ран-Ът, Папата, прогнилия Запад и Путин. Никаква вина няма чалгарския, пpocташки български манталитет.
2
2
 
19
 
! Отговори
... преди 10 месеца
манастирски ливади!? Там можеш да оправиш комшийката в повечето случай просто като си го подадеш от терасата! Така е нагъчкано там, че не знам като вали дъжд дали пада на земята въобще!
1
6
 
11
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Ауу каква трагедия. Сигурно общината е виновна, че хората изхърят *** си където падне!!!