Луксозни коли дрифтят на жълтите павета, тишина от полицията

Гонките са организирани, дори имат оператор, който да ги снима
Обновена: 15 авг 2023 09:53 | 15 авг 2023 09:35, Нели Христова
159
Луксозни коли дрифтят на жълтите павета, тишина от полицията
Снимка: TikTok

Клипове на организирани гонки и дрифт в центъра на София взривиха социалните мрежи, съобщиха в студиото на NOVA. На кадрите се вижда как скъпи коли се движат с бясна скорост по жълтите павета в столицата. Имат си дори оператори, които да ги заснемат.

Най-голямо впечатление прави луксозен автомобил с регистрационен номер четири шестици. Преди година шофьорът му причини катастрофа край Царево. Тогава той връхлетя група младежи, спрели да снимат залеза. Като по чудо инцидентът се размина без жертви, тъй като нямало хора в ударената кола. По-късно шофьорът показа среден пръст на снимка на фона на потрошения луксозен автомобил.

"В закона такова поведение не се санкционира с отнемане на колата. Законодателство, което чрез норми се опитва да овладее, да предвиди, всички възможни житейски хипотези, не е добро. За това е съдът. Нормите трябва да са по-общо формулирани, но по начин, който да вмества всички подобни действия", обясни адвокат Людмил Рангелов.

@vasi_cars_770 Gonka😍😍@Georgi_Fikov @boila.silan #x3m #turbos #m5competition #m5 #carlover #carhub #cars #carspoting #cartok #bulgaria #bulgaria🇧🇬 #carsoftiktok #fast #беднадържавабатее💩🔥 #fyp #foryou #top #porshe #turbo #s #fyp #topspec ♬ original sound - Chalga

"Ясно, че в България всичко е възможно. И всичко това се случва на фона на масовото недоволство на служителите на МВР, когато им започнаха проверките с тестове за наркотици. Те изведнъж казаха, че полевите тестове не са качествени. Тяхното недоволство беше уважено. Недоволството на водачите никой не го уважава. Същите некачествени тестове могат да причинат много голяма вреда на някой гражданин, на който е отнето мпс-то и накрая да му кажат – "извинявайте". Смятам, че същият автомобил, който се отнема, би могъл да бъде управляван от дисциплиниран, съвестен водач. Тогава автомобилът не е виновен, но когато се управлява от дрогиран, той се отнема. За съжаление нашите законодатели не се вслушват в съвети, за да не се стига до тази крайна мярка, която за мен има чисто популистка цел и ще увеличи страшно много корупцията. Някой ще си купи кола за 500 лв., ще се дрогира и ще кара с него и голяма работа като му го отнемат", обясни председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев. Според него до излизане на резултатите от кръвната проба лицето трябва да е невинно.

"Около 8% от полевите тестове дават грешни резултати. Това е висок процент. Когато се приема един закон, има процедура, която трябва да се спази, за да е гарантирано правилното му приложение. Освен общественото обсъждане се коментира материално финансовите предпоставки за прилагането му. Това в случая не беше направено", заключи адвокат Рангелов.

Кой е героят с "Порше"-то, което дрифти на жълтите павета?

Преди година 20-годишният Георги Фиков се сблъска със скъпия си автомобил с друга кола на пътя Ахтопол - Царево. За малко не се стигна до жертви. Тогава младият шофьор е влязъл в завой с над 100 км/час при ограничение 30 км/час.

Година по-късно същият шофьор дрифти с нов луксозен автомобил по софийски улици.

"За мен това е подигравка с властта и държавата. Това, което се е случило, е недопустимо. Искам да попитам неговите родители защо не са си взели забележка след това, което се случи миналата година", попита Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики пред bTV. Тя заяви, че е подала сигнал в полицията и очаква реакция.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
Има една истина преди 8 месеца
В чалгияата имаше една песен, или част от песен по-скоро. За кокошка няма прошка, за милиони няма закони, много точно казано. В чалгаристан нещата следват естествения си ход, и нищо не може да го промени вече над 30 години. Без значение кой ни управлява, всички следват зададения от "СИЛНИТЕ" курс, към разпадане и затриване/унищожаване на България! И това се случва с НАШЕТО СЪГЛАСИЕ, под формата на абсолютно бездействие! За справка, Румъния, Гърция, Франция...
130
0
 
4
 
! Отговори
РЕПЛИКА преди 9 месеца
Ще си купи книжка и другата година пак ще е номер 1.
129
0
 
1
 
! Отговори
Концелерото преди 9 месеца
Това е проблем на снайперистите.Не мой! Иначе полицейските минщги се кефят на такива изстъпления.
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз и през лятото карам със зимни гуми, щото ако забравя да ги сменя от летни на зимни, глобата е по-голяма от парите с които се пека през лятото на Слънчака, чакайки на опашка за Гърция!
127
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Комплексарите ползват мощни возила, силна музика, групови побои и пр. за компенсаторен механизъм.
126
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Оказа се, че колите са регистрирани на бабите на младежите. Е, пак ще им ги приберат, освен ако бабата не дойде, че е дрифтила тя.)))
125
1
 
9
 
! Отговори
Веднага лепват преди 9 месеца
някакви реклами и когато се опиташ да увеличиш някоя от снимките на дрифтаджията Георги Валтеров Фиков, качени в мрежата. Така го правят, че да закриват лицето му. Колко ли е шарил таткото и къде ли е дал паричките, за да покрива така и сведенията за себе си, и лицето на непрокопсаното си синче? За 19-ия рожден ден му купил нов "Мерцедес". "Детето" го потрошило след няколко месеца като замалко не претрепало петима човека. И таткото му купил "Порше", за да си дрифти по жълтите плочки!
124
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Върху текста на всички материали, които са качени в мрежата за бащата Валтер Фиков, се появяват някакви реклами и не е възможно да ги прочетеш. Успях само да разбера, че този баща бил подставено лице - фиктивен собственик на фирмата на конкретно споменат бивш министър.
123
0
 
18
 
! Отговори
Що е то психопат? преди 9 месеца
Гошко Фиков е очилато, слабичко хлапе с инфантилна физиономия. Нито може да удържи кормилото на мощна кола, нито вижда добре поради медицински проблем с очите, но си дрифти с мощна кола където му скимне. Къде гледат съответните институции? Това, че се снима в дрешки, които наподобяват военни одежди, говори за тежки комплекси. Иска му се да е мъжкар, но няма нужните качества. Затова е избрал достъпното - да "яхне" мощен автомобил и да лети като бесен. Не го интересува какво може да причини.
122
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да се издрифтят у М.О.Ч.А дано!
121
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Безмозъчни гъзари, сър.
120
2
 
6
 
! Отговори
Бля бля преди 9 месеца
Няма какво да си чешем езиците. Нищо няма да се промени, докато глобата за превишена скорост е по-висока от наказанието за убит човек. Всичко е бизнес, а не грижа за хората. Жертвите на пътя също са бизнес, който никой няма интерес да ограничава. Невежеството е сила за онзи, който може да го използва.
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой да е видял камера на КАТ между Симеоновско шосе и РИНГ МОЛ? Поставят камерите преди знака за край на населено място и веднага след знака за начало на населено място. Там най-лесно се отчитат актове и фишове.
118
0
 
10
 
! Отговори
Гюле във главата ! преди 9 месеца
Кака ви Русинова кога ги оправи тези елате да ми се обадите ! Има различни народи различна народо психология тука сме диви неуправляеми снаряди ! Правилно е да се отнемат коли и да гивкарват във затвора , е колко ще вкарате ,ама тя цялата държава на всички нива е банддитска всеки докопал се до пост е или със протекция на някой или си е купил поста Еее все има инякоя заблудеа бяла лястовица ,ама и на нея ще и уври лещата!Едни бандюги със постове се борят със млади начинаеюищи бандюги,
117
0
 
4
 
! Отговори
Кънчо преди 9 месеца
Щом са на жълтите павета може..пак ща ги пренареждат,за друго пари нема,а за павета..работа да има за ората и кметицата да не скучае иначе мое да тръгне да Арчи пари за глупости и да се ръгне у друга партия...
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Георги Валтеров Фиков - с няколко фирми, регистрирани в кв Лозенец - справка Папагал
115
1
 
18
 
! Отговори
България преди 9 месеца
Държавата може много бързо да ликвидира тези . Може но не иска . Защо ли ? Въпрос за 5 долара.
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До дедо Ташунко писаха, дедо. Рано-рано сутринта.
113
1
 
24
 
! Отговори
Може да е отмилял преди 9 месеца
на родителите си. И да искат да се оттърват от него. Случаи всякакви. Лично аз не виждам как синът ми-*** ще е на косъм да убие хора и себе си и няма да го лиша от средства, с които да си купи нов автомобил. Еле пък спортен. За съжаление най-вероятно и родителите му са същите като него и за тях успехът е свързан с демонстративно неспазване на законите.
112
4
 
3
 
! Отговори
Котка преди 9 месеца
До дедо Ташунко Защото е православен празник. Ако още не знаеш каквото мислят за православието тези, които управляват България (включително въш ливия днес), питай Соломон Паси.