Медици от "Шейново" излязоха на мълчалив протест

Те подкрепят сменения бивш директор д-р Румен Велев
18 сеп 2023 13:25, Красимир Ангелов
9
Медици от "Шейново" излязоха на мълчалив протест
Снимка: БГНЕС

Медици от Втора АГ болница "Шейново" в София излязоха на пореден мълчалив протест в двора на лечебното заведение. Те носеха медицински маски, покриващи устата и носа им, и плакати с различни надписи, сред които "Искаме основателна причина за незачитането на резултатите от конкурса за изпълнителен директор на болница "Шейново".

От персонала на лечебното заведение подкрепят вече бившия директор на болницата д-р Румен Велев, който единствен се е явил на конкурса за директор, но вместо него за временно изпълняващ длъжността е била назначена д-р Таня Андреева. На 14 септември Столичният общински съвет гласува повторно освобождаването на д-р Румен Велев от длъжността на изпълнителен директор на "Шейново".

Още по темата
"Ние подкрепяме д-р Велев и се обявяваме против подмяната на документи и незаконните конкурси, и назначенията на удобните“, заяви пред медиите Миглена Тонева от персонала на лечебното заведение. „Ние няма да спрем борбата, каквото и да стане, ние ще продължаваме и няма да се отказваме", добави тя.

На протеста присъстваха и общинските съветници от „Демократична България“ Бойко Димитров и Михаил Паргов.

Бойко Димитров каза, че ключовото е да се чуе гласът на хората, които работят в болницата. Решението е представители на всички сили да дойдат тук и да чуят екипите в болницата какво е тяхното мнение, да се търси вариант в новия общински съвет максимално бързо да бъде назначен този изпълняващ длъжността директор, който е приемлив за всички служители в болницата, и след това да се проведе наново конкурс, допълни той. (БТА, Теодора Цанева)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това е резултат от някакво останало у тях усещане от времето на соца - мисълта, че работниците може да избират своя началник. Няма как да се случи в една нормална държава. Така че да се връщат на работа, а ако не им харесва новия директор - да хващат пътя, свят широк. Не са незаменими
5
1
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 7 месеца
Таня Андреева е комунист от БСП.,какъв банкянски крадец бе мушморок пъпчив???
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Банкянският страхливец и крадец пак клати Държавата.
3
5
 
4
 
! Отговори
Alfi Denkof преди 7 месеца
Терористи . И вие ли .
2
3
 
1
 
! Отговори
евроатлант преди 7 месеца
Медиците в България са русофили и ***!
1
4
 
4
 
! Отговори
аха преди 7 месеца
Сглобката май няма да откара до пълен мандат. Въпреки Посолството. То не се знае и Посолството колко ще откара де, догодина ли бяха изборите в САЩ?