Площад "Света Неделя" в София става пешеходен

Ще бъдат поставени и пейки и кашпи с дървета
6 дек 2023 12:24, Елка Василева
54
Площад "Света Неделя" в София става пешеходен
Снимка: архив, БГНЕС

След години усилия паркингът и една от оградите се премахват и пешеходците свободно ще се придвижват по един от най-централните и натоварени столични площади, съобщи във фейсбук Борис Бонев, общински съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София).

Щом приключи възстановяването на настилката и разширяването на пешеходната зона, ще бъдат поставени и пейки и кашпи с дървета, съобщава Бонев.

Това е важна крачка към това София да стане удобна за жителите си. Помислили сме и за транспортното обслужване на хотела, за което са оставени седем места за паркиране, които се намират извън площадното пространство и не пречат на пешеходците, информира Борис Бонев.

Той посочва, че само за няколко седмици е изработен и съгласуван проект, за което той благодари на администрацията. "И това е само началото - готвим още редица проекти, стояли на трупчета през годините, за да покажем, че „тук е така“ и „няма как да стане“ са в миналото", пише Борис Бонев в социалната мрежа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Този в качеството преди 5 месеца
на какъв ги реди тези стихоплетства?Не е шеф на СОС,не е кмет,а мегаамбициозен мегапретенциозен шарлатанин. Би трябвало да е малко по-скромен,да не се изхвърля за работи,които не зависят от него.Или иска да покаже,че той ще е задкулисната "сила",която ще взема решенията?Радвам се,че колегите му не го приемат,има отблъскващо джендърско излъчване,а и действията му такива.
44
0
 
7
 
! Отговори
52 преди 5 месеца
Кога не е бил пешеходен този площад
43
6
 
12
 
! Отговори
Ne ne преди 5 месеца
Поредната глупост на общината! А къде ще дене трамваите? Ще ги пусне под земята ли. Безумци.
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Паркингът ли е проблем, при положение, че 10 години са заградили някакъв археологически обект, в който не работят хора, а това е най-най-централното място в София.
41
5
 
29
 
! Отговори
Джендъра преди 5 месеца
Бонев по добре да се кандидатира за организатор на София прайд, а не за шеф на София
40
3
 
17
 
! Отговори
Какво преди 5 месеца
Стана с археологията, с цялостния проект за площада! Трябваше да се реставрира и покаже археологията там. Имаше цялостен проект за площада. Зариваме всичко открито от археолозите да се руши под земята, слагаме плочки да минават хората там, махаме ламарините и в този неугледен и срамен вид всичко е наред според този Дженифър Бонев!
39
4
 
14
 
! Отговори
gogo преди 5 месеца
ИМА СПЕЧЕЛЕН КОНКУРС ЗА ПЛОЩАДА НА СВЕТОВНО ИЗВЕСТЕН АРХИТЕКТ ОТ 2019Г!!! НЕ ВИ ЩЕ ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПЕЙКИ!!!
38
3
 
20
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
БОНЕВ ВИЖ ВИЖ ВИЖ МРЪСОТИЯТА ПО КВАРТАЛИТЕ ОЩЕ ОТ СНЕГОВАЛЕЖИТЕ БОНЕВ ВЪРВИ ДА ЧИСТИШ СПАСИТЕЛЮ А НЕ ДА ПРАЗНИ ДУМИ ДЕЙСТВИЯ СПАСИТЕЛЮ КЛОНИ ПАДНАЛИ ДЪРВЕТА ШУМА НЕВИЖДАНА ДОСЕГА МРЪСОТИЯ БОНЕВ ЗАЩО НЕ РАБОТИШ А СЕДИШ ОСТАВКА СОФИЯ ИМА НУЖДА ОТ ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИЦИ ДЕЙНИ МЪДРИ СИЛНИ ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ ВЪН СПАСИТЕЛИТЕ ТЪРСЯТ НИЩОПРАВЕНЕ ЗА ЛЕСНИ ПАРИ
37
3
 
6
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 5 месеца
Този кога ли ще престане да ги пуска някакви такива ъпдейти в гьонсуратфермана и мине на някоя по-нормална платформа... Не всички имат (или по-скоро държат да нямат) метагьонсурат ферман (направо звучи като метабисулфит).
36
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колко нови паркинга откриха от ППДБ и Мис Бони, че затварят и без това недостигащи? Защо държавата от 3 години всичко става по-зле и кога ще се научат да работят за хората не за някакви прищявки на едеоти?
35
1
 
11
 
! Отговори
007 преди 5 месеца
Това е най значителното за софиянци
34
5
 
30
 
! Отговори
Майора преди 5 месеца
Бонев от "Смучи София" продължава с неспокосаните си озпълнения! След като обърка движението около"Александър Невски" сега пак прави поредната глупост! Без план , без бюджете правят каквото си искат подменкаджиитр , вдигат данъци и изсмукват София! Хал да ви е дето гласувахте за тях!
33
13
 
5
 
! Отговори
Драго преди 5 месеца
Браво! Крайно време беше. И още трябват.
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 31 Ти нямаш капацитет да разбереш, че квалификациите не са доводи, а ако си различен от него, явно и той.
31
2
 
20
 
! Отговори
Значи през центъра преди 5 месеца
само с летяща чиния или йонолет ще може да се минава. А площадки за кацане на покривите осигуриха ли?
30
2
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 5 месеца
Човека е прав,,ама капацитет нямаш да разбереш!
29
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 28 Е, ти направо ме "срази". Може би ако осъзнаваше, че мението ти изказано без аргуемнти има стойност НУЛА щеше да е различно, не знам ...
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На паркинга не му е мястото там наистина, най-малкото е грозно. Но трябва да се помисли за многоетажни паркинги в центъра.
27
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Българка НЕ, но когато съветските монументи на позорната окупация бъдат премахнати, населението на столицата ще престане да бъде тровено с мисълта за емблематични за БЪЛГАРСКАТА столица места с ЧУЖДИ имена.
26
2
 
6
 
! Отговори
И.Б. преди 5 месеца
Най-подходящ би бил подземен паркинг, но ще излезе много скъпо.