БСП за СОС: Няма как да участваме в среща от днес за утре

Днес трябваше да се обсъди план за управление и развитие
10 яну 2024 13:42, Нели Христова
15
БСП за СОС: Няма как да участваме в среща от днес за утре
Снимка: БГНЕС

Групата на социалистите в Столичния общински съвет отказва участие в организираната от кмета на София Васил Терзиев и екипа му среща между ПП-ДБ-СС, БСП и ИТН. Това заявиха от местната червена централа на "Леге" 10 в нарочна позиция, разпратена до медиите.

По време на срещата трябваше да се обсъди План за управление и развитие, предлаган от Терзиев, който предвижда изход за излизане от кризата в столицата, която вече трети месец е блокирана без председател на СОС.

"Ние отказваме да бъдем параван или универсално оправдание за неумелите управленски действия на представителите на ПП-ДБ и ГЕРБ в СОС", пишат червените ни нарочна позиция. И напомнят, че решенията в соцпартията не се взимат от днес за утре.

Ето пълната позиция на общинските съветници от групата на "БСП за България":

В 17,10 часа вчера, 9 януари, на електронната поща на председателя на БСП - София и на нашата група в СОС Иван Таков беше получен мейл с покана от кмета Васил Терзиев и от председателя на групата на ПП-ДБ-СС в СОС Борис Бонев за среща днес в 11,00 часа, на която да бъде обсъден техен "План за управление и реформи" в Столична община. Този план ни беше изпратен заедно с поканата. В него те предлагат ротационно председателство на СОС за една година - трима председатели за по 4 месеца.

Няма да участваме на така организираната днес среща. Ние многократно сме заявявали нашата позиция и разбиране за това как трябва да функционира Столичният общински съвет пред колегите от ПП-ДБ-СС, както и пред останалите политически групи. Всички те са наясно, че решенията в нашата партия не се взимат нито еднолично, нито от днес за утре. Затова няма как да участваме в среща, която е организирана от днес за утре и ни е изпратен документ в последния момент, в изработването на който ние не сме участвали. Ние отказваме да бъдем параван или универсално оправдание за неумелите управленски действия на представителите на ПП-ДБ и ГЕРБ в СОС.

Но сме искрено изненадани от поведението на ПП-ДБ. Със своите действия те подпомагат и обслужват ГЕРБ. Месеци наред слушахме техните заявления, че разполагат с огромен управленски потенциал и експертиза, но още от първите дни сме свидетели на всекидневни провали във всички сфери на управлението на града. Постоянно декларираха, че имали готов екип от множество професионалисти и експерти, които да поемат управлението на града веднага след изборите, а към момента, вече трети месец, все още кметът Терзиев не е обявил официално целия си екип. А част от вече назначените лица са доста неубедителни като биография и експертиза за постовете, които заемат. По-лошото е, че са неубедителни и в действията си.

Ясен е мотивът за безотговорното поведение на групата на ГЕРБ в общината - те не искат истината за тяхното управление да излезе наяве. Не искат да бъдат показвани провалите им в дългогодишното управление на Столична община. И тъй като вчера ние отново бяхме обвинени в задкулисни преговори и договорки, в подготовка на "червена сватба", ясно заявяваме, че това е поредната спекулация на ГЕРБ. Очевидно ГЕРБ настоява да пристане на ПП-ДБ-СС в управлението на Столична община, за да скрие провалите си в дългогодишното управление и да гарантира, че порочният им модел ще продължи да съществува. Щом се харесват, нека да се взимат. Ние няма да кумуваме на тяхната сватба по сметка.

От ПП-ДБ отново лъжат избирателите с привидно желание за намиране на изход от кризата. Ние се отнесохме първия път отговорно, предложихме работещи управленски решения в интерес но софиянци. Три дни по-късно те прекрачиха една от червените ни линии - историческата и родова памет. Сега правят втори, фиктивен за пред обществото опит, защото предлагат преговори с "дясната страна на десните" - "Синя София", с ясното съзнание, че групата на Местна коалиция "БСП за България" не може да участва в такива преговори. Когато не си победител трябва разум, диалогичност, компромис и зачитане на политическите опоненти.

БСП е гласът на разума в този общински съвет. Ние принципно и последователно ще продължаваме да защитаваме интересите на софиянци и ще отстояваме нашите ангажименти от кампанията за подкрепа на обикновения гражданин, съхранение и развитие на общинската собственост и икономика и социална закрила от децата до възрастните жители на града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Еееех, ако можехме... като мечките... Да се свием в един шкаф, увити в агнешки кожи и да отмъркаме цялата зима... Каква икономия на разходи и данъци... А като се събудим току-виж и политиците изтрезняли от еуфорията... Като няма публика защо ли да се хабят ?
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ама много нагли,не се отказват и това си е !
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво може да се очаква от нагли и некадърни хора?-Пълен Провал,ето това! И от цялата работа страдаме ние. Е,и те страдат,но защото все още не са заграбили всичко.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе на тия работата им не е ли точно това? Да се срещат и да обсъждат. Праща ти се документ точно от днес за утре и те викат да се обсъди тоя документ. Хващаш го и отиваш да го обсъждаш! Не си избран за да си седиш в офиса на общинска издръжка и да си играеш на телефона цял ден. Друго освен да обсъждат идеите на кмета и общинската администрация от Столичния СЪВЕТ нямат! Нали затова е СЪВЕТ! Отиват съветват се и после казват "ще ни трябва време да проверим с колегите бла бла бла" Как така не може
9
3
 
1
 
! Отговори
Накратко преди 4 месеца
ППЛГДБТИ+Греб-Седресе-ДъПъСъ = ВНЛ
8
5
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 4 месеца
добре де , а някой канил ли ви е ?! вие като чуете среща , веднага мислите за аванта , далавери и отрупана маса с агнешко .
7
0
 
4
 
! Отговори
столичан преди 4 месеца
Искаме сглобка и в СОС, така ще има за всички и народа ще храни опвече управляващи заедно. Така както вече храним и повече управляващи на национално ниво. Колкото повече, толкова повече.
6
2
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
излезте от сос без това не ставате за нищо пък и претенции
5
5
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 месеца
ГЕРБ искар сглобка и в Общинският съвет, с условие да се забравят всичи проблеми, които управлението на ГЕРБ е създало в София. Накрая ПП-ДБ ще кандисат и дотам с промяната и на местно ниво. Който протестирал, да забрави.
4
1
 
6
 
! Отговори
Терзиев да помисли преди 4 месеца
Ако търси подкрепа, това не се прави по този начин.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Безобразие... Ако така продължават да хикалкавят и избягват отговорност, на следващите избори въобще няма и да помиришат СОС...
2
6
 
5
 
! Отговори
БСП са гниди преди 4 месеца
СОС по правилник заседава всеки четвъртък. Ако бесепарите са неподготвени нямат място в политиката.
1
2
 
8
 
! Отговори
t666 преди 4 месеца
Нещо май никой не ги ще новичките ? Що така? Такива хубави ...неща :-)