Увеличават полицията в центъра на София

Засилване на присъствието ще има и в други райони
Обновена: 11 мар 2024 18:22 | 11 мар 2024 14:08, Александър Попов
96
Увеличават полицията в центъра на София
Снимка: БГНЕС

Предприели сме необходимите действия да гарантираме сигурността и спокойствието на гражданите. Засилваме полицейското присъствие в централната градска част и други райони, в които има сборища на лица с различен произход, заяви министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов след среща с кмета на София Васил Терзиев и представители на браншови организации на заведенията във връзка със сигурността в столицата. По думите му това се налага заради двата инцидента от последните няколко дни в центъра на града.

Калин Стоянов добави, че се засилва и полицейското присъствие около центровете за настаняване на Държавната агенция за бежанците, които се охраняват от частна фирма.

Министърът отбеляза инициирането на законодателна промяна в Закона за администрацията, което ще даде възможността да се назначат нужните 1264 бройки по линия на "Гранична полиция" и около 260 полицейски служители, които ще поемат охраната на петте центъра за настаняване. Той добави, че от МВР са констатирани последните месеци доста пропуски в центровете и са издадени препоръки.

Калин Стоянов посочи, че последната година няма увеличение на случаите на инциденти с мигранти у нас.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Bulgaria ON AIRКалин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Ееее преди 1 месец
А Ушев?, Ушев си бърка в носа
86
0
 
1
 
! Отговори
А няма ли преди 1 месец
да ги връщаме? Глобата е 40 000 евро на мигрант. 20 000 евро са платени при приема,получилият сумата да я върне. А разликата, глобата да я платят покрепилите споразумението депутати и подписалият същото от личните си банкови сметки и заплати, не от държавен бюджет. Простичко е. България става нормална държава. Забравих, и Оставка на Слобката, бъдеща, минала, настояща, без значение.
85
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Има да маат гюбеци гостите на денков - докато ние си кьсаме задниците от бачкане за техните помощи и мурафетиДенко вероятно ще е на острова по халат й чехли с бацето и кире
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
София стана европейска столица с имигранти и елгебета.
83
0
 
6
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Половинчати мерки. Не дай си Боже следващ път да се случи пострадал някой я ловджия, я притежаващ оръжие или децата им. Сеща ли се тоя какво може да стане с *** и центровете им....... Всички преминали незаконно границата трябва да се натоварят на самолет и кой откъде е!
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласувам за Динко от Ямбол.
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Около Парламента ли пак....
80
0
 
6
 
! Отговори
Митака преди 1 месец
Не мога да се осъзная в каква държава живея .!!? Създаваме си проблеми и се чудиме как да ги решаваме . Нормално ли е това мислене.!? Добре де колко трябва да си ненормален да ликвидираш тази държава . Хей Денков погледни се в огледало и си задай въпроса . От 1300години тази държава съществува но имало ли е такива тапири които да е ликвидират до тук за девет месеца .!!!??? Хайде нищожно човече ти дето с тази ненормалница Габриел задраскакте тези 1300 и повече години от историята.
79
1
 
2
 
! Отговори
До 69 преди 1 месец
До : - От злоба пишеш глупости. Повечето тийнове, които се разхождат по "Витошка" са от централните столични училища. Такива като теб чак пряна пуска докато ги хулят, седейки пред компютрите си и ВЪОБРАЗЯВАЙКИ СИ, че са неоткриваеми и недосегаеми. Хлапетата ни са на ниво, не се различават от своите връстници в нормалните държави, но за съжаление много от тях тук нямат същите писти за развитие, затова бягат в чужбина щом завършат средно образование.
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 71 . Ти си умно момче, дано да те чуят. Това, което пишем тук, се следи от пресаташетата на различни министерства и други институции. Така че, давайте идеи, ако имате такива. Това е начин гласът ви да бъде чут.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голем праз,тоя жалък Стоянов да ходи да си мяка на село..
76
0
 
3
 
! Отговори
Избирател Пп преди 1 месец
Как вьрви контра настъплението на фараона превзе ли вече овча купел и горна баня
75
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
И тия ще лежьт базика е , че никой не може да ги накара да работят с статут на бежанциСтягайте гьрбините , че ще трябва да работите и за тяхРабота работа както казва бацето
74
1
 
5
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Еми идеята бежанските центрове да са в софия е за да могат лесно да се интегрират - няма да им е трудно без това тук е като в газа още преди тях
73
0
 
7
 
! Отговори
Вчера председателят преди 1 месец
на Държавна агенция за бежанците г-жа Тошева заяви, че е направено охранително обследване на всички центрове за бежанци, т.е. "какъв човешки ресурс и какво финансиране като допълнителни камери и т.н. е необходимо, за да може на първо място центровете да осигуряват спокойствието на настанените в тях, рискът да е минимален и разбира се, на живеещите около центровете. Пари, камери, полиция за осигуряване на СПОКОЙСТВИЕТО НА БЕЖАНЦИТЕ НА ПЪРВО МЯСТО!?!? А българите на второ място в родината си?!
72
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Хората гласуваха за това какво са им виновни полицаите и министъраКато много знаят полицията да се скатава и да ги оставя да се оправят като по гетата в сащДето полиция не влиза вечер след -9Ако ще с гаубици да се стрелятДа не са брали гьби на избори а да са си опичали акьла беше ясно че белите дьржава ще се отървьт от тяхЩо не ги пратиха в унгария или румания а тарикати
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
значи така решихме да ги подедим: роднина-милиционер-роднина-милиционер
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бежанските центрове да са затворени, а не от отворен тип !!! Разбирам да излизат за да търсят работа, а те търсят друго ...
69
1
 
5
 
! Отговори
До Бате джаго преди 1 месец
Като не им се рискува да работят нещо друго. Мен не е страх от високо и за това не работя като пилот примерно. Не знам защо мързела и висенето за заплатка трябва да се поощрява...да не говорим, че добри пари си докарват.Не ги жали толкова.
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама ще за идея да се сложат тези бежански центрове в Столицата ? Изнасяй това навън , стари казарми в някое село и под ключ. Който иска навън да учи езика, да изкарва професионални курсове и след представяне на трудов договор да излиза. Който е дошъл да попълва криминалния контингент да стои под ключ или да си заминава от дето е дошъл. Тези центрове ще станат гета и развъдник на престъпност и като ги слагате в града не им помагате, а развивате престъпност.