Куба спря българската мечта за финал на Световното

България загуби с 2:3 гейма, остана извън голямата четворка
Обновена: 7 окт 2010 09:56 | 7 окт 2010 00:27, Красимир Ангелов
204
Куба спря българската мечта за финал на Световното
Снимка: БГНЕС

Националният ни отбор по волейбол загуби в един спиращ дъха мач с 2:3 гейма от Куба и остана на второ място в група "Q".

Така "лъвовете" пропуснаха шанса си да влезнат в голямата четворка и ще се борят за класиране от 5-то до 8-мо място в Модена.

Куба на свой ред продължава към полуфиналите, където ще мери сили със Сърбия. В другата среща домакинът на турнира Италия се изправя срещу Бразилия.

Милиони българи проследиха безспорно най-красивият и интересен мач до момента, като има защо да съжаляваме, на няколко пъти бяхме на косъм от успеха, но уви, късметът и нервите ни не издържаха.

Все пак националите ни показаха невероятен дух и концентрация, като целият отбор заслужава огромни аплодисменти за мъжката си игра.

Вижте как се разви мача

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
8
 
! Отговори
Angel преди 13 години
на другото световно пак ще ходим с големите амбииции и с големите мечти и отново ще се върнем разплакани обвиняваики мал шанса и късмета си , просто си нямам психикаат да сме номер 1 , това е...!!!!
178
1
 
4
 
! Отговори
Българи юнаци преди 13 години
до 176....Мога да ти кажа че имаме много повече от двама волейболисти в отбора, които са на световно ниво. Мога да ти дам за пример мач не отпреди 2 години(макар,че и такива има много), а от преди няколко дни - този срещу Полша...айде стига сте плюли, преди да знаете за какво говорите!!! Сигурен съм, че ако бяхме победили Куба, ти щеше да си от тези, които викат "Българската Волейболна Машина!!! Световна класа сме!!!"...за да побеждаваш, трябва да се научиш да губиш..ти явно не можеш
177
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
170absoliutno viarno balgarite mnogo umeem no niamame pishka
176
1
 
8
 
! Отговори
Ива преди 13 години
поздравления за волейболистите и успех срещу Русия. имам въпрос - няма ли най-накрая да се намери читав коментатор, че с този Сашо Йовков си скъсах нервите?!
175
1
 
32
 
! Отговори
Ани преди 13 години
БРАВО НА БЪЛГАРСКИТЕ МОМЧЕТА! КУБИНЦИТЕ С НИЩО НЕ ГИ ПРЕВЪЗХОЖДАХА - САМО С РЪСТ И ПЕРЧЕНЕ! ЗА МЕН НАШИТЕ БОЛЕЙБОЛЕСТИ СА ШАМПИОНИ!!! БРАВО МОМЧЕТА, ГОРДЕЯ СЕ С ВАС!
174
1
 
19
 
! Отговори
obi4ame vi преди 13 години
Blagodarim vi za 4udesnata igra
173
0
 
24
 
! Отговори
8791 преди 13 години
Благодарим Ви,Български момчета!Вие доказахте за пореден път,че може да биете всеки отбор,без значение колко велик е той и само липсата на късмет ви попречи.Въпреки това-горе главите и напред,защото дълги години вие карате българския народ да се чувства като през лятото на 1994.За което Ви благодарим!
172
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До "Българи юнаци"Отборът ни нито е страшен нито на световно нивоИмаме двама волейболисти на световно ниво но не и отборИ затова все ще си припомняме " ама как ги бихме преди 2 години" в някакви си квалификации които само ние си помним
171
0
 
14
 
! Отговори
ах преди 13 години
Абе само на мен ли ми направи впечатление ,че публиката много повече се кефеше на кубинците ,значи или в Италия има много кубинци )))) или смотаните жабари обичат да лапат черни карабини !!!
170
2
 
2
 
! Отговори
Turk преди 13 години
hahahahaha
169
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Могат да се прибират с гордо вдигнати глави, а на летището ще ги чакат щастливи фенове ! Да се поучат останалите бълграрски спортисти !
168
2
 
27
 
! Отговори
Psychotic Waltz преди 13 години
играхме много много силно и единствено липсата на късмет ни попречи да победим Куба - изключително силен отбор, може-би те ще станат световни шампиони и не е срамно да загубиш от тях. но има по-важни неща от това, на кое място ще завършиш. когато гледах мача с бразилия, бях много горд, че съм Българин ! все пак това е само една игра и най-важното е да играеш честно.сигурен съм че вбъдеще ще бъдем възнаградени за честната игра в този турнир, има баланс в природата. а бразилия - те са ку*ви
167
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
absoliutno viarno balgarite mnogo umeem no niamame psihika
166
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo na momchetata. i sajeliavam no sami se bihme. biahme po dobri
165
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво и от мен! Мисля, че няма за какво да съжалявате! Показахте кураж, дух, воля и най-вече достойнство. А за пу*ките от Бразилия - при среща с домакините да видим съдиите на кой ще слагат по едно рамо :) Ще ви излезнат криви сметките май...
164
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
жалко ..., но браво на момчетата ни. :) Много са добри. :)
163
1
 
21
 
! Отговори
гацо преди 13 години
браво момчета.на моменти бяхме толкова близо до крайния успех,но съдба.горе главите-представихте се достойно.браво.
162
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo me qd za sno6ti bqhme po dobri ot kubincite a pri ma4bol jekov 6apka mu svalqm no da ne vkara6 topkata v igra e neprostimo pri polojenie 4e bloka ni vurve6e v tozi moment
161
0
 
6
 
! Отговори
дългоушко преди 13 години
В колективните спортове е валидна до голяма степен "теорията на вероятностите",именно защото са колективни,а не индивидуални.
160
2
 
18
 
! Отговори
Monika преди 13 години
Прекрасен спектакъл ! В такъв мач не може да се каже кой е по - добър, вчера Куба имаше късмет, утре ние можем да ги бием. Но какви емоции ни поднесоха... не си ли струва само за това да сме доволни и да очакваме всеки техен мач с надежда за победа. Заслужават премии от по 5000 евро както футболистите, нали ?