Куба спря българската мечта за финал на Световното

България загуби с 2:3 гейма, остана извън голямата четворка
Обновена: 7 окт 2010 09:56 | 7 окт 2010 00:27, Красимир Ангелов
204
Куба спря българската мечта за финал на Световното
Снимка: БГНЕС

Националният ни отбор по волейбол загуби в един спиращ дъха мач с 2:3 гейма от Куба и остана на второ място в група "Q".

Така "лъвовете" пропуснаха шанса си да влезнат в голямата четворка и ще се борят за класиране от 5-то до 8-мо място в Модена.

Куба на свой ред продължава към полуфиналите, където ще мери сили със Сърбия. В другата среща домакинът на турнира Италия се изправя срещу Бразилия.

Милиони българи проследиха безспорно най-красивият и интересен мач до момента, като има защо да съжаляваме, на няколко пъти бяхме на косъм от успеха, но уви, късметът и нервите ни не издържаха.

Все пак националите ни показаха невероятен дух и концентрация, като целият отбор заслужава огромни аплодисменти за мъжката си игра.

Вижте как се разви мача

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
10
 
3
 
! Отговори
brat Srbin преди 13 години
Bugari! Bolje vam je ovako, da izgubite herojski od Kube. Da ste dosli u polufinale sa Srbijom, nema milosti! Sramnih 3:0!
158
1
 
16
 
! Отговори
$ преди 13 години
Този мач беше достоен за финал! Със сигурност финала няма да е по добър!Браво момчета!!!!!!!!!!!Играхте със сърце,а не като напудрените манекенчета от националния по футбол!
157
11
 
15
 
! Отговори
Ники Георгиев преди 13 години
Съглсен съм, че отборът ни е от световна класа, но един отбор от световна класа, ако иска най доброто е хубаво да има или първо или второ място....Доста е тъпо да ме хване вълната и само да слушам: "Българите мачкат"...като седна обаче да гледам падаме на полуфинал....4-то място не е класа! Както и 28 в тениса например! Класа е станка златева....класа е Йордан Йовчев.Но в колективните спортове Българите имат умение, но нямат психика!!!
156
2
 
6
 
! Отговори
Angel преди 13 години
Дааа , мнго добри , биха всички най силни , ама малко късмет не им достигна, е извинете , ама то всеки път е така!!!! До като не си повярват , че могат няма как да стане, не може да излизаш в мач с мисълта , че противника е по силен ,и че едва ли не той сам трябва да се бие...., липсва ни самочувствие , е виж ги Бразилците, вярват , че могат да бият всеки , играят с лекот , без никавко напрежение и мачкат наред.........
155
3
 
23
 
! Отговори
ифф преди 13 години
БЪЛГАРИ ЮНАЦИ !!! Невероятен мач, но за съжаление малко не ни стигна!!! Страхотни Андрей, Владо, Матей, Тошко...абе всички !Поклон... , гордеем се с Вас!
154
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам какво помниш и какво си гледал, аз бях в залата при последните мачове с Куба! Първия го взехме, след като губехме с 0:2! Това е един от най големите мачове на България, който съм гледал на живо! Втория си го взехме с 3:0 категорично! И него гледах! Така че, хайде преди да пишете нещо проверете! Статистиката я има на сайта на FIVB! Всеки може да провери!
153
2
 
11
 
! Отговори
Българи юнаци преди 13 години
Анонимен, говориш глупости, отборът ни е страшен и класата му е на световно ниво! За сведение - последния път като ни гостуваше Куба - взехме 2 победи във Варна..и ако ми кажеш, че снощният мач не е показал класата на отбора - ще ти се изсмея в лицето и ще те оставя другите да ти се посмеят малко:)
152
1
 
4
 
! Отговори
tony scout преди 13 години
не успях да го гледам този мач, но винаги ще ги подкрепя за това си представяне. Самочувствие бе момчета, цяла България е зад вас, не се предавайте!
151
1
 
8
 
! Отговори
Българи юнаци преди 13 години
Страхотна битка момчета! Показахте невероятни умения и в блокадата и в атаката...Страхотен Владо Николов, страхотен Матей, страхотен Жеков!! Беше привилегия да ви гледам снощи, въпреки че късметът не беше на наша страна се показахте като истински шампиони!!!
150
3
 
8
 
! Отговори
неопровержимо! преди 13 години
Не приемам това заглавие - "Куба спря българската мечта за финал"...За нас сте финалисти !!!!
149
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
помня ккато дойдоха кубинците във Варна как се канехме да ги бием едва ли не мача сигурен а те ни отнесоха като куцо пиле домат .Изобщо не можем и да се сравняваме с Кубинци Руснаци Бразилци можем да откраднем някой мач с късмет и подценяване от противника но само това
148
2
 
9
 
! Отговори
! преди 13 години
Кубинския капитан Симон е анаболен атлет , бас ловя.
147
2
 
18
 
! Отговори
пак сте "наште& преди 13 години
Реалният резултат е без значение...."И богатите плачат" - казано за вас - И НАЙ-ДОБРИТЕ МОЖЕ ДА ЗАГУБЯТ - това не ви прави по-малко обичани от нас !!!
146
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Били добри кубинците другият път. Нашите са много по - добри, ама нямат самочувствието на Русия, САЩ, Франция, Англия и тн. Дори и в другите спортове и да не са във форма отборите от тези държави печелят от самочувствие и мотивация. Според мен като умения Българите са най -добри в света. Сега за жалост попаднахме в по силна група с Русия... Ако бяхме на 1/2 финал щяхме да сме 1 ви
145
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигурно ще получа много отрицателни мнения, но още като видях какво направихме в края на втория гейм ми стана ясно че ще загубим мача. Дори когато водихме с 2:1 гейма пак бях абсолютно сигурен, че ще се прецакаме. Хубава работа, ама българска!
144
1
 
12
 
! Отговори
Красивото Бобче преди 13 години
Титаничен сблъсък! Само щях да получа 2-3 инфаркта и да припадна, но като цяло така не бях съпреживявал спортно събитие. Браво на наште!
143
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кубинците са много добри признавам им го.Обаче правят адски много грешки при сервисите.Малко не ни стигна но уви.Блокадата ни в последните 2 гейма не беше същата както в първите два и това доведе до загубата според мен.Нашите играха перфектно,безпорно най-интересния мач до момента в първенството.
142
0
 
5
 
! Отговори
За Пранди преди 13 години
Това, че търся причината за загубата не означава, че не викам по силно от всички останали БЪЛГАРИ ЮНАЦИ! :) Точно защото харесвам и обичам отбора, се оптивам да си обясня, какво не ни стига, за да стигнем върха! А нещата са очевидни, поне според мен! Не успяхме да спрем атаките на огромните кубинци и не посрещахме сервизите им толкова добре, колкото трябва! Иначе да, отборите бяха абсолютно равностойни, което се вижда и от резултата! При това положение, дори и с недостатъците които имахме, можеше и да си вземем мача с малко късмет! В този смисъл, не искам да критикувам никого, ами просто ми се ще, утре като излезем да играем, да бъдем перфектни, и дори и без късмет пак да бием! Защото малко ни трябва! И по добре да го постигнем това малкото, от колкото да разчитаме на късмета! Щото той си е ***, макар и да е в мъжки род! Не е нещо, на което да можеш да разчиташ постоянно! Колокото до вчерашния мач, статистиката показвя ясно причината за загубата! Имаме 50 точки от атака, срещу 76 за Куба! Освен това, Куба имат в атака Леон с 21 т., Сепеда с 14 т. и Симон с 15 т.... Докато при нас - Матей 15 и Владо 20, следвашия е Тодор с едва 7 т.! Не може само двама човека да бият Куба! Трябва повече играчи да се ангажират, или поне още един! Да атакуват, да им вземат здравето, както се казва! Само двама са малко! Кубинците не са вчерашни и след няколко разигравания вече знаят от кого да очакват атака и ги чакат подготвени! Това е истината, според мен!
141
1
 
11
 
! Отговори
дългоушко преди 13 години
Момчетата дадоха много от себе си,доказаха ,че са от класа и с хъс за победа.Ще дойде времето,когато и кубинците ще го разберат.Всичко с време.Браво на отбора !!!
140
0
 
11
 
! Отговори
До dedo и ff преди 13 години
До dedo:- явно трябва да си посетиш психолога!До ff:- скрий се някъде! Не сравнявай волейбола с футбола! С футбола ни НЕ МОГА да се гордея така както с волейбола ни! Защо гледаш на загубата така трагично? От грешките човек се учи! Ти ли ще си съдника на нашите момчета?