Куба спря българската мечта за финал на Световното

България загуби с 2:3 гейма, остана извън голямата четворка
Обновена: 7 окт 2010 09:56 | 7 окт 2010 00:27, Красимир Ангелов
204
Куба спря българската мечта за финал на Световното
Снимка: БГНЕС

Националният ни отбор по волейбол загуби в един спиращ дъха мач с 2:3 гейма от Куба и остана на второ място в група "Q".

Така "лъвовете" пропуснаха шанса си да влезнат в голямата четворка и ще се борят за класиране от 5-то до 8-мо място в Модена.

Куба на свой ред продължава към полуфиналите, където ще мери сили със Сърбия. В другата среща домакинът на турнира Италия се изправя срещу Бразилия.

Милиони българи проследиха безспорно най-красивият и интересен мач до момента, като има защо да съжаляваме, на няколко пъти бяхме на косъм от успеха, но уви, късметът и нервите ни не издържаха.

Все пак националите ни показаха невероятен дух и концентрация, като целият отбор заслужава огромни аплодисменти за мъжката си игра.

Вижте как се разви мача

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нещо важно: единственият национален отбор в света,който от 80 години е в челната 6-тица на волейбола и няма нито една титла е България. Това е уникален прецедент! Как може сърби,американци,италианци,поляци,чехи,руснаци и др. да са световни,олимпийски,европейски шампиони,да вземат лигата,а ние които сме ги учили на волейбол НЯМАМЕ НИТО ЕДНА ТИТЛА И СЕ РАДВАМЕ НА 3-ТО МЯСТО КАТО ЗА СВЕТОВНО!!??какво говори това: нещо куца и затова н еможем да направим последната крачка.как така сърбите развиват волейбол от 15 год и вече са взели лигата и олимиада,а ние нищоооооо?80г. нищоооооо! Айде да помислят големите спецове и да кажат?
38
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кое е браво? това беше всичко от това поколение. Винаги все нещо не ни достига.
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много силен мач за Владо Николов.И двата отбора са от големите във волейболът.Равностойни бяха.Просто днес кубинците излязоха победители.
36
5
 
4
 
! Отговори
ууу преди 13 години
Очаквах го, гледам ги от 15 год, все се дънат накрая!
35
1
 
16
 
! Отговори
NOFX преди 13 години
Шапки долу пред момчетата. Дадоха всичко което можаха.
34
20
 
4
 
! Отговори
разочарован преди 13 години
най-накрая този медиен балон наречен национален отбор по волейбол се спука!
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нас ще ни запомнят със мечтите ни
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много критики, много нещо, някой май само това правят в коментарите! Аз пък ги поздравявам, мачът наистина беше тежък и като че ли кубинците бяха в много добра форма.
31
10
 
3
 
! Отговори
Angel преди 13 години
явно още не сме готови да застенм на върха, липсва ни самочувствие , а не късмет !!!!! Отново си останахме с мечтата........!!!
30
9
 
2
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Мдааааааа, във всички спортове играчи, дето в клубните си отбори печелят всякакви титли и си скъсват задниците от игра, като дойдат в националния, се спукват от напрежение, за да имаш основание ти да си горд, че си българин... Мъка.... *** гордей се, то това ще ти остане...
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и кой ще ни запомни
28
5
 
5
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ГОСПОД ДНЕС Е ПУШИЛ...ХАВАНСКИ ПУРИ....С НЯКОЯ МУЛАТКА....
27
4
 
21
 
! Отговори
до 6, 9, 17 преди 13 години
Да, то е супер лесно да си седиш на дивана, да си чешеш топките и да даваш акъл, ама ако сте на тяхното място и да се поместите няма да можете от напрежение, защото там тва го има в изобилие, *** с глупаците... *** сте вие, може да загубихме, но се гордея с играта на момчетата, вярно че играта на нерви винаги я губим, но това е поправимо, ама да си *** си остава за цял живот... горд съм, че съм българин и се надявам... а бе няма значение какво се надявам... БРАВО МОМЧЕТА!!!!!!!!!!!
26
6
 
10
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Голям отбор с "Пени маркет" на гърдите вместо българския флаг ! Срам !!!
25
7
 
12
 
! Отговори
гадно ми е, много преди 13 години
Горчи ми ужасно... Още след мача с Чехия казах, че Пранди е или гений или ***. Днес мачът бе загубен от треньорски грешки, най-голямата от които бе, че остави Тошко да играе след вересията му в края на 2 гейм, при положение, че беше видимо неадекватен. Сбъркани смени, никакво накъсване на играта при очевидно задъхване на моменти на нашите, жалко... Този мач можеше да бъде един от най-успешните ни в историята, сега се превърна в най-голямото разочарование. Шапки долу пред Владо, Матей, Теди и Андрей - истински мъже, жалко че нямахме още трима от тяхната класа. И Боян Йорданов да беше там... Пропуснахме уникален шанс с уникален отбор, който вече никога няма да е същият.
24
4
 
13
 
! Отговори
бай Цеко преди 13 години
В спорта има побидители и победени...нека да не ги плюем,все пак се представиха добре...и сме една от най-малките държави в този спорт...
23
14
 
6
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
При цялото ми уважение, нашите не показват професионален волейбол. Да се *** в такива критични моменти - това са грешки и липса на контрол на ниво гимназия. Да, ще ги критикувам, защото в спорта с потупване по рамото не става. Или си скъсваш *** от работа и унищожаваш всичко по пътя си, или пропадаш и ти скъсват ташаците от критика - така е било винаги и така трябва да е. Знам, че имат възможностите да спечелят титла, но сега просто няма да ги похваля, защото не го заслужават.
22
12
 
7
 
! Отговори
ех преди 13 години
сърбите ще ги спукат тези млади недорасли момченца от Куба . 3 : 0 за Сърбия
21
18
 
3
 
! Отговори
. преди 13 години
Другия път пак да се правят на мъже срещу бразил!
20
5
 
10
 
! Отговори
:) преди 13 години
Браво на нашите момчета, както винаги се бориха докрай,но за съжаление нямаха късмет. А кубинците са адски добри,нищо чудно те да са новите световни шампиони. Успех на нашите момчета в по-нататъшните срещи !