Лотар Матеус. Как да го взимаш насериозно този човек?

Преди футболист от класа, сега – звезда на жълтата преса
Обновена: 18 сеп 2011 15:01 | 18 сеп 2011 15:00,
38
Лотар Матеус. Как да го взимаш насериозно този човек?
Снимка: архив Булфото

Ще успее ли Лотар Матеус да заслужи уважението на футболната общественост, начело на българския национален отбор по футбол? По всичко личи, че няма, пише в коментар германското издание "Зюддойче Цайтунг".

Отново сякаш целият свят е срещу Лотар Матеус. Докато България се готвеше за мача си с Швейцария, злите езици вече работеха срещу германския треньор. Отборът му загуби всякакви шансове за Европейското първенство догодина. След поражението от Англия и в двубоя в Базел Матеус се бореше единствено да запази мястото си. То обаче сериозно се разклати, след като "кръстоносците" отвяха "лъвовете" по безапелационен начин, допълва изданието.

В Германия никой не възприема Матеус насериозно. Дори по случай 50-тия му рожден ден медиите едва ли не се надпреварваха да го осмиват и да припомнят на аудиторията злополучните му изказвания, превърнали се в бисери. ("Един футболист трябва с пълна концентрация през всичките 90 минути да мисли за ...следващия мач").

От 10 споменавания на името му 8 ще са свързани с многобройните му любовни афери и провали като треньор. А някога полузащитникът бе култ. Като играч и на клубно, и на национално ниво, той бе една от гордостите на футболна Германия. Мечтата му обаче да продължи кариерата си и като успешен треньор не само не се сбъдва, а сякаш все повече се отдалечава.

Медиите му виновни...

2011 трябваше да бъде годината на възстановяване, в която чрез работата си с българския национален отбор той най-сетне щеше да се квалифицира за германската Бундеслига. Да поеме някой германски отбор и да престане да бъде обект на дюдюкания и вицове. Да, ама не. В едно интервю той хвърля вината за кривия си образ в германското общество върху медиите и съответно върху хората, които вярват на всички писания за него.

За предпочитане - червените килими

В България той беше конфронтиран с непозната му реалност, със страна, затисната от корупция и безработица, с лоши пътища и подкупно футболно ръководство, пише "Зюддойче Цайтунг" и продължава: Задачата му не е никак лесна. Целта на треньора и неговия агент Вим Фогел е да излезе от страниците на булевардната преса. А това най-добре ще се получи чрез успехи във футбола. Това го съветват малцината, които вярват в него като треньор, сред които са Франц Бекенбауер и президентът на Байерн Ули Хьонес.

Въпреки ценните съвети и искреното намерение, Матеус не може да се откаже от червените килими и обективите на фотоапаратите, защото подобно на друг бивш идол, а именно Борис Бекер, Лотар е превърнал известността си в нещо като професия. Може и да е неприятно да ти се смеят, но честата ти поява в пресата ще ти осигури ако не уважение, то поне рекламни договори. А от пари всеки има нужда, нали?, завършва германското издание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Лотар Матеус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
36
 
! Отговори
доко преди 12 години
Сложете пак стратега от Мировяне.Той ще ни отведе до финаал този път.
36
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нека всички ползваме за анонимност "thor project". Веднага може да намерите сайта му с търсачка.Ще си сменяме IP-тата свободно, ще си правим зелени коментарите...И ще спрат възможността за анонимно коментиране. Тогава ще видим, кой колко е смел :-)
35
2
 
33
 
! Отговори
asd преди 12 години
abe kakvo iskat ot 4oveka....toi da ne e magiosnik...parvo da si vidim otbora(sbir6tina ot piqnici i narkomani) i togava da govorim za treniora
34
0
 
42
 
! Отговори
11111111111 преди 12 години
Лотар Матеус. Как да го взимаш насериозно този човек? - TOI ZATUI E V BALGARIA - NI6TO RABOTA - MNOGO PARI
33
2
 
33
 
! Отговори
7 преди 12 години
Живота, футбола и интригите покрай тях в България са способни да опетнят името на когото и да е било от доказалите се пред света футболисти и треньори.
32
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 27 ФенНе подценявай така Люксембург и Малта,те са 1 класа над нашите мъни-кени.За Андора и Сан Марино нямам данни,а Фарьорите са от нашата черга,прав си.
31
3
 
35
 
! Отговори
до 95% преди 12 години
Любо Пенев не се е доказал като футболист??? ***...Той е един от вечните голмайстори в испанското първенство , ама ти от къде да знаеш
30
0
 
33
 
! Отговори
Валери преди 12 години
Да ги оставиме тия БФС там всичко е пари борбата е безмилосно жестока и естествено е да искат да го махнат. Но ми е чудно обикновения човек , защо не приема човека който не е от ориенталския свят.
29
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Статията като че ли е написана от някой тийн. В живота има поводи и причини. Повода да се плюе по Матеус са неговите лични контакти, което като факт не засяга никого освен него и жените на неговите връзки. Причините за слабото представяне на нациналния отбор по футбол са ясни на много хора и за тяхното откриване не се изисква някакъв суперинтелект - навлизане на мафията близо 20 години в нашия футбол(някой спонмя ли си как "златните" ронеха сълзи на погребенията на всяка застреляна мутра, те превъртяха и озакониха парите им), липса на инвестиции за футболни школи и спортни съоражения въобще(колко по-лесно е за такива като Батков да подарят на любовницата си кола за половин милион вместо да построят нещо), чалгализирани, разглезени, глупави, немотивирани футболисти(в момента Германия, Англия, Испания, Италия, Холандия могат да извадят по ТРИ национални отбора докато ние не можем да сглобим нито един).А нека да видим малко подробности от биографията на Матеус:-носител на златната топка и футболист на годината на ФИФА-капитан на националния отбор на Германия и Байерн-шампион на Германия, носител на купата на УЕФА, световен и европейски шампион
28
1
 
39
 
! Отговори
ЦИРК БЪЛГАРИЯ преди 12 години
до 27 до 27 до 27 до 27 до 27 до 27 до 27 до 27 до 27 до 27 до 27 хе, ти се майтапиш ама ще видищ че и те ще ни бият, само гледай
27
2
 
45
 
! Отговори
втори фен преди 12 години
Не знам в какво точно, някои "специалисти" обвиняват Матеус, но... нашите футболисти са си некадърници. Ами то футбола не е само шанс а и умение. Ами то както гледам сме за турнир с Люксембург, Лихтенщайн, Андора, Сан Марино, Малта и Фарьорските острови.
26
2
 
51
 
! Отговори
man преди 12 години
И Господ да стане треньор на българските национали /то едни национали - по надпиване и надеб..не/, пак няма да има игра - играе се със свестни футболисти, които знаят какво е дисциплина и национална чест !Тези/ с малки изключения/ са разгащена и разглезена пасмина, само в прегръдките на силиконките МОЖЕ БИ са мъже...
25
2
 
46
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Матеус, ако имаш малко мозък зарязвай тея некадърници и си заминавай за германия. Не разбра ли че от чалгаджии футболисти не става! Или чакаш да те разкатаят в медиите и жълтата преса.
24
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех Матеус,Матеуууус,що ти трябваше да се хващаш с тези *** беееее?!Само въпрос на време беше да те "подкарат".Е,вижда се че и твоят ред дойде.Ами както се казва "весело прекарване" ама няма да ти ХИЧ весело.
23
1
 
48
 
! Отговори
фен преди 12 години
Въпроса е не дали Лотар Матеус ще заслужи уважението на футболната ни общественост, а дали футболната ни пияна мафиотизирана, пияна, селска общественост ще спечели уважението на германски национал и световен шампион, който ни се смее на псевдо футбол чалгарите футболисти и мизерната среда за работа !!!!аре бегай легай всички.... !!! Боби перуката е мафиот !
22
1
 
47
 
! Отговори
ЦИРК БЪЛГАРИЯ преди 12 години
ИМА ОТБОРИ , КОИТО МОГАТ ДА ИГРАЯТ И ПОБЕЖДАВАТ ДОРИ БЕЗ ТРЕНЬОР И НЕ СА МАЛКО !!!
21
2
 
31
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
и много ясно че и тук ще сложите да си го има facebook-четто!!!! пълен shit!!!!!
20
5
 
33
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
просто треньора прави отбора до голяма стеепен! аре стига! тоя трябваше въобще да не го назначават тук в БГ! никой никъде не го иска и хоп нашите пак близнаха дупета! футболистите ни нямат гръб въобще! трябва им опит! иначе си ги имаме! някой трябва да се позанимава малко...
19
1
 
34
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Не бой се ще го научат то с хубавото бързо се свиква
18
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Матеус му дават по 30 000 евро на месец,Лечков пък има два хотела в Сливен,единия се води на сестра му и той като кмет,когато получи европейски субсидии за града,влага по голяма част от парите в хотелите си,и много малка част за Сливен,така че навсякъде се краде,кой както може,оправия няма.

Спонсорирани публикации