Данчо Йовчев – герой! Отива в Лондон

Той е единственият в света с 6 участия на Олимпийски игри
Обновена: 11 яну 2012 15:00 | 11 яну 2012 09:01,
136
Данчо Йовчев – герой! Отива в Лондон
Снимка: Булфото

Българският гимнастик Йордан Йовчев постигна невероятен спортен подвиг и стана единственият в историята, който ще участва за шести пореден път на Олимпиада.

Снощи шефът на федерацията ни по спортна гимнастика спечели квота за Лондон 2012.

Навършващият след месец 39 години спортист се класира сред най-добрите 30 в предквалификацията, което му дава право на участие в игрите.

Квалификацията се проведе в олимпийската зала "О2 Арена" в Лондон.

Там четирикратният световен шампион постигна общ сбор в многобоя от 82.698 точки.

На прескок Йовчев получи оценка 14.966 точки, а на халки 14.600 точки.

На останалите уреди оценките му бяха 13.225 точки на висилка, 13.233 точки на успоредка, 13.833 точки на земя и 12.841 точки на кон с гривни, което му беше напълно достатъчно да участва на игрите това лято.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Беден ми е речника за да изразя възхищението,което изпитвам към този човек!Данчо,благодаря ти,че ме караш да се гордея,че съм българин!!!
100
1
 
58
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Срещу думата гимнастик в речника трябва да се запише Йордан Йовчев!
99
1
 
32
 
! Отговори
жена на 35 преди 12 години
БРАВО на Данчо!Искам да кажа на всички,които питат защо няма подрастващо поколение,това е защото на никой не му дреме при какви условия тренират малките в Сливен например.Залата е студена,куче да вържеш няма да стои,квадрата за земмна гимнастика е от пред най малко 30 год, батута е заключен от треньора на скачаите на пътека,дюшеците на които трябва да стъпят децата след салто са съдрани.***,сиромашия,в такава мизерия как да тренират децата и тоя кучешки студ....Няма как да има подрастващи.
98
2
 
30
 
! Отговори
Elena преди 12 години
Poklon pred tozi velik sportist i chovek!
97
1
 
38
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Е, тоя пич е велик, ветеран много, много е голям!
96
1
 
40
 
! Отговори
жоро акробата преди 12 години
Малкия великан, браво на Даката даи боже и на 7ма да отиде !
95
1
 
67
 
! Отговори
- преди 12 години
Браво на този човек, един велик спортист и велик българин!
94
0
 
48
 
! Отговори
ПРПРПР преди 12 години
СЪСТОЯНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ ВЕЧЕ Е ТАКОВА, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАДВАМЕ НА ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ Е УСПЯЛ ДА СЕ КЛАСИРА НА ОЛИМПИАДА. ЗА МЕДАЛИ И ТИТЛИ НЯМА СМИСЪЛ ДА ГОВОРИМ, НЕ САМО ГИМНАСТИКА , А ИЗОБЩО. МЛАДИТЕ СПОРТИСТИ СА НА ТАКОВА ДЕРЕДЖЕ, ЧЕ ТРЯБВА ХОРА КАТО ДАНЧО НА 39 ГОДИНИ ДА УЧАСТВАТ , ЗА ДА НЕ СЕ ЗАКРИЕ ФЕДЕРАЦИЯТА. А ИНАЧЕ ПОСТИЖЕНИЕТО МУ Е ОГРОМНО, НО ТО СИ Е ЛИЧНО НЕГОВА ЗАСЛУГА. ИНАЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ И ДРЕМЕ, ТЯ ИСКА САМО ДА СЕ СНИМА С ПОБЕДИТЕЛИТЕ
93
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото и да говорите, все пак вече си има годинки и тялото, и мускулатурата не са така мощни както бяха преди 8 години. Не че искам да бъда песимист, но наистина не виждам как е възможно да вземе медал. Успех все пак :)
92
1
 
49
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
Не е нужно не само да спечели медал, дори не му трябва да влезе и във финала! Самото класиране за олимпиадата вече го поставя на върха! Късмет, Данчо! Пък няма да е зле да натриеш носовете на колегите си пак! Въпреки съдиите!
91
1
 
49
 
! Отговори
Маги преди 12 години
Като чух по новините очите ми се напълниха със сълзи. Радвам се, че все още са останали такива хора в България - истински българи, с които да се гордеем. Такава малка държава, а такива големи хора..
90
1
 
79
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
На Йовчев му пожелавам да спечели ЗЛАТЕН МЕДАЛ . На този мъж трябва да се постави портрет във всеи гимнастически салон и да еталон за всички . Трябва да присъства и в фисколтурните салони на училищата в България . Борисов да накара Рашидов да организира да му се издигне паметник . Това е ОГРОМЕН ПОДВИГ което прави . Този феномен ако спечели медал в което съм 90% сигурен трябва да бъде провъзгласен за спортен крал ако щете . Дано сега се сетят да го позлатят аконе то поне апартаменти и кола
89
1
 
52
 
! Отговори
принцесата преди 12 години
Гордея се с с Йордан Йовчев
88
1
 
60
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 12 години
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДАНЧО Е ВЕЛИК !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
87
1
 
48
 
! Отговори
Batman преди 12 години
Ти или се шегуваш много глупаво или си си просто много ***. Ако не си чувал за Йордан Йовчев, значи живееш в землянка някъде в Колорадо...
86
7
 
16
 
! Отговори
BG преди 12 години
Като даваме права на ***, гейовете, мюсюлманите, *** и др. подобни, отнемаме възможността на много други българчета, които са потенциални Йордан Йовчевци. За да вървим напред трябва да сме чиста държава. Тогава няма кой да ни стигне.
85
1
 
35
 
! Отговори
До Американец преди 12 години
Принципа е да се участва.. поне така е било от времето на барона основател на Олимипийските игри. Това че Йовчев участва може само да ни радва - показател за качество и непримирим български дух. Няма да миряса докато не спечели злато. Всички знаем как бе ограбен в Атина за сметка на гръка. Бих искъл да имаме повече спортно дълголетие сред нашите спортисти. Данчо е пример за подражание
84
1
 
22
 
! Отговори
Онуфри преди 12 години
Къде си живял през последните 10 години, щом не си чувал за Йордан Йовчев? ***.
83
1
 
6
 
! Отговори
bate ceko преди 12 години
BRAVO
82
82
 
3
 
! Отговори
американец преди 12 години
за първи път чувам за такъв гимнастик! явно нивото на гимнастиката е паднало драстично, щом има състезатели на 39 години да участват...