Образуваха досъдебно производство срещу БФВ

Нарушенията са за непроведени обществени поръчки
Обновена: 23 авг 2012 16:57 | 23 авг 2012 16:55, Георги Пешев
16
Образуваха досъдебно производство срещу БФВ
Данчо Лазаров ще пие една студена вода. Снимка: Булфото

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за длъжностно присвояване в Българската федерация по волейбол.

Производството се образува по повод на получени в прокуратурата данни от Агенцията за държавна финансова инспекция. Разследването е поверено на "Криминална полиция", съобщиха от прокуратурата.

Един от хората, които се оглавиха срещу управлението на Данчо Лазаров, е бившият му заместник Ивайло Константинов. Ето какво каза за “Тема Спорт”, имайки предвид, че именно той бе част от УС за периода, за който е направена проверката:

"Всичко това го предполагахме, че ще бъде открито. Едва ли има някакви нови неща, с изключение на това, че е съмнителен начинът, по който са точкувани клубовете и са разпределени парите. Защото очевидно това поставя в зависимост някои отбори".

"Лъсва и друга истина, че клубовете не са толкова, колкото се парадира във федерацията. Предполагам и вие сте чували цифрата 113, която бе широко афиширана от Управителния съвет. Видя се, че изобщо не са толкова, а са 76. Друг е въпросът, че и тези не е ясно каква дейност имат".

Нарушенията са за непроведени обществени поръчки на стойност 1, 465 010, 47 лева без ДДС. Това са нарушения за непроведени обществени поръчки по реда на закона за обществени поръчки и наредбата за възлагане на малки обществени поръчки.

От Агенцията за държавна финансова инспекция разкриха, че за тези нарушения са съставени 10 акта за административни нарушения, шест от които са директно към председателя на федерацията Данчо Лазаров, а четири са към БФВ като юридическо лице. В тези поръчки влизат закупуване на самолетни билети, медикаменти и медицински консумативи за националните отбори, хотелиерски и ресторантьорски услуги, закупена спортна екипировка и ползване на автомобили.

Освен това са установени и други нарушения като несъответствие между сумата, която БФВ е отчела като приход от Световната лига през 2011 година. Федерацията е отчела, че е получила 541 607 долара, но на официалната интернет страница на FIVВ пише, че сумата, която трябва да получи България е 1 116 000 долара.

От Агенцията са поискали обяснение за разликата, но от волейболната федерация са отказали да предоставят документи, с които да обяснят разликата за сумата, която е постъпила като приход.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Данчо ЛазаровБФВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
до ФЕН преди 11 години
Нали се радвахме на "радостта" на *** ,какво можем да искаме повече от една Олимпиада.
12
0
 
3
 
! Отговори
фен преди 11 години
Къде се скри инж.Лазаров на предната олимпиада ,че и агент Гоце не можа да го открие
11
1
 
5
 
! Отговори
TE40 преди 11 години
който краде или се облагодетелства - следствие, съд , изземване на имущество , затвор . Това е . Държавен служител, полицай, военен, лекар на държавна работа и длъжност за кражба , рушвет оставяш го без пари , без осигуровки с мизерна пенсия....................
10
2
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Съд и затвор за присвоилите средствата, начело с Данчо Лазаров, които опетниха името на Р.Стойчев, Казийски и Жеков, защото се осмелиха да въстанат срещу тях!
9
4
 
6
 
! Отговори
попо преди 11 години
мен Любо Ганев ме дразни повече
8
3
 
16
 
! Отговори
Рени преди 11 години
Този шмекер - Данчо заслужава затвор,но както виждам у нас за жалост НЯМА ПРАВОСЪДИЕ, престъпниците са на свобода!
7
4
 
17
 
! Отговори
Михаил преди 11 години
Данчо Лазаров и мазния Любо Ганев с дебелите ланци - в затвора!
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Реших да погледна в сайта на агенцита за обществени поръчки, колко федерации са обявявали обществени поръчки, резултата е невероятен - цели 8 поръчки от 2007 до сега. Почвам да се чудя, дали всъщност федерациите знаят за това свое задължение.
5
1
 
10
 
! Отговори
* преди 11 години
Сега ще видим какво ще стане... дали този "незабелязан" човек за толкова време, ще бъде съден. Съдиите и системата там, за жалост са малко пробита работа.
4
2
 
17
 
! Отговори
ФЕН преди 11 години
ТОВА"НЕИЗВЕСТНО" ЛИЦЕ СЕ ВИЖДА НА СНИМКАТА!ЗА 20 ЛВ. МОЖЕ ДА ЧОВЕК ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА,НО ЗА 1,5 МЛН. ДАНЧО ЩЕ ПИЕ САМО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА!ДА СЕ НАПРАВИ ПРОВЕРКА,КОЛКО ОТ ТЕЗИ ВОЛЕЙБОЛНИ КЛУБОВЕ СА ИСТИНСКИ И НА КОЛКО ОТ ФАЛШИВИТЕ СА ДАДЕНИ ПАРИ ЗА ДА ПОДДЪРЖАТ ДАНЧО ЛАЗАРОВ!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чиста симулация за привличане на внимание
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От както Бойко е на власт гр. Банкя постоянно ни се набива в очите! Ето на снимката инженера пие не какво да е а БАНКЯ! Общо взето като при комунистите"В града на Димитров сме ний родени..." и тогава Перник беше всичко!
1
1
 
21
 
! Отговори
Искам присъда! преди 11 години
"Образуваха досъдебно производство срещу БФВ"Това нищо не означава! Общо взето всеки срещу който е образувано досъдебно производство е на свобода!