Венгер: Чудех се дали да не се откажа от Шелстрьом

"Изборът беше това или нищо", обясни мениджърът на Арсенал
3 фев 2014 13:56, Друми Георгиев
0
Венгер: Чудех се дали да не се откажа от Шелстрьом
Венгер коментира привличането на Шелстрьом. Снимка: Ройтерс

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че се е колебал дали да не се откаже от трансфера на Ким Шелстрьом заради контузията на играча.

Халфът на Спартак Москва дойде на "Емиратс" под наем до края на сезона. Той обаче получи усложнение на проблем в гърба още на първата си тренировка.

"Мина ми през ума да се откажа от трансфера. Ако имах още два или три дни да направя нещо, нямаше да го привлека", коментира Арсен Венгер.

"Но беше петък в пет часа следобяд. Така че бе въпрос дали да не вземем никого или да вземем Шелстрьом при тези условия. Реших да го направя, защото заради броя мачове, които имаме през февруари, можем да имаме нужда от играчи през март или април. Може той въобще да не играе, както е случая с всеки играч, но може той да вкара решителен гол и да се окаже жизнено важен".

"В един момент трябва да направиш решение. Дали то е правилно или грешно ще се разбере на края на сезона. Взех това решение, защото от началото на сезона всичките ни централни полузащитници отсъстваха за известен период - Фламини, Уилшър, Артета, Чембърлейн или Касорла. И може през пролетта още някой да отсъства".

"Реших да взема Шелстрьом заради контузията на Рамзи. Всички казват, че той ще се върне след шест седмици, но той имаше усложнения на два пъти и кой може да гарантира, че няма да се случи пак. Не беше 200 процента необходимо. Можехме да се справим и без трансфера".

"Не е лесно да се направи такъв трансфер, защото през януари трябва да намериш футболист, който има качествата да играе за нас. След това, понеже имаме много играчи на този пост, той не трябва да бъде ангажиран със сделка за 3 или 4 години, в които му плащаш, за да не прави нищо. Така че да намериш играч под наем, от тази класа, от сряда до петък, не е лесно. Сега докато се лекува в първите 6 седмици заплатата му ще бъде плащана от Спартак".

"Познавам Шелстрьом много добре. Той има 108 мача за Швеция и игра 7 или 8 години във Франция. Така че го познавам много добре".

"Вярно е, че сега ни остават повече средства за трансфери през лятото. Ние не сме против харченето. Сега мислим за мачовете до края на първенството, през лятото ще видим какво можем да направим. Вие обявихте много трансфери, които не се случиха. Така че не е лесно да се купят правилните играчи, дори и да имаш пари".

Същевременно Венгер коментира и победата с 2:0 срещу Кристъл Палас, в която Алекс Окслейд-Чембърлейн вкара и двата гола.

"Винаги съм вярвал, че бъдещето му е в центъра на терена. Днес той показа, че съм бил прав като вкара два гола, но и с качеството си на игра.  Той имаше нужда от време, за да се завърне, но аз съм доволен, че сега е в оптимална форма".

"Имахме нужда да забравим мача със Саутхямптън. Трябваше да вземем трите точки и това е трудно, защото Кристъл Палас е сплотен отбор, много добре организиран и силен физически. Беше много трудно да намираме пространства.  Трябваше да сме интелигентни, търпеливи и да използваме възможностите".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Арсеналарсен венгер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари