Нигерийците отказаха да тренират, искат си парите

На осминафиналите африканците ще играят с Франция
27 юни 2014 11:52,
14
Нигерийците отказаха да тренират, искат си парите
Джон Оби Микел няма проблем с парите, но въпреки това си иска бонусите. Снимка: Ройтерс

Футболните национали на Нигерия отказаха да тренират заради неизплатени премии, съобщават бразилските медии, цитирани от БТА.

Служител от футболната федерация на Нигерия се завърна в родината си, за да поиска пари за изплащане на премиите на футболистите, които достигнаха до осминафиналите на Мондиал 2014 в Бразилия.

Нигерия зае второ място в група "F" с четири точки, а лидер в групата е Аржентина с 9 точки. На осминафиналите африканците ще играе с Франция на 30-и юни в Бразилия.

Подобна история с африкански отбор не е първата на Мондиал 2014. Футболистите на Гана заплашиха да бойкотират мача с Португалия заради неизплатени премии.

Играчите си искаха да получат парите в брой затова правителството на страната изпрати в Бразилия самолет с над 3 милиона долара на борда.

Вчера играчите на Гана получиха парите си, но загубиха с 1:2 от Поругалия, заеха последно място в група "G" и отпаднаха от Мондиал 2014.

Преди турнира пък националите на Камерун отказаха да заминат за Бразилия, докато проблема с премиите не бъде решен. Камерунците останаха на последно място в група "А" с три поражения и голова разлика 1-9.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Тук не става въпрос за чест или гордост. Да, тези футболисти са финансово обеспечени, но те протестират срещу собствените си федерации които крадат парите, които те са изкарали. Това е принципен въпрос и фурболистите са прави. Те искарват парите, а не бюрократите от федерациите. За българина пазарната икономика, маркетинга, финансите, правото и т.н. са трудни за разбиране защото той е бил поробен 500 години и след това 50 години социализъм са му давали апартамент и заплата без много зор.
8
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 9 години
Гладен африканец футбол не играе :)
7
1
 
6
 
! Отговори
Реално погледнато преди 9 години
До вентиолатор - в голяма грешка си. Мизерните пари, които ще получат от премиите (в сравнение със заплатите им в клубовете) са нищо, с оглед на това как може да се отрази световното първенство на кариерите им. Говорим отново за чисто професионално решение. Това дали отборът ти и ти лично ще се представите добре, може да ти вдигне цената МНОГОКРАТНО. Съответно да изстреля кариерата ти в орбита. И ползите да са десетократно по-големи, отколкото 75-те хилки на калпак.
6
1
 
2
 
! Отговори
коко преди 9 години
Чакай ти от умрял писмо
5
2
 
4
 
! Отговори
станимир преди 9 години
Александър Томов е виновен !
4
1
 
5
 
! Отговори
AAA do 3 преди 9 години
Да така е ,но все пак са им забавили премиите с 1/2 дена ,може да поизчакат още малко а не да мрънкат като ......!!Все пак премиите са договорени предварително и не е казано че никога няма да им ги изплатят.ДО Коментар 1,наистина ми е много интересно тия 3 милиона в брой под леглата ли са си ги тикали.И все пак за мен са си *** .......Ако ти беше на тяхно място и играеше да България ,нямаше ли да излезеш на терена заради 2/3 дена забавяне? то е срамно даже като си го помисля
3
3
 
8
 
! Отговори
вентиолатор преди 9 години
Ами определено играят за пари, все пак това е ПРОФЕСИОНАЛЕН спорт. Което означава, че това им е професия, а при професията се получава заплата, т.е. очаква се заплащане. Всичко друго е без значение. Така че са напълно прави, ако на някой от нас не му платят заплата (или обещана премия за извънреден труд), нали ще правим същото - стига да можем ще се опитваме да си получим парите.
2
3
 
13
 
! Отговори
AAA преди 9 години
*** ***! Ама какво да очакваш от маймуни...по голямата част от тях за обечпечени финансово а мрънкат за премии.Дори и да им ги изплатят с закъснение не виждам къде е проблема,само за пари ли играят?? Все пак представят страната си на такъв форум ама явно не е важно,всеки с принципите си пфф..
1
4
 
6
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
3 милиона могат ли да се внесат легално в друга държава за да изплатят заплатите ? И къде си държат парите футболт=истите -под дюшека ли ? К\де живееят ?)))А малко по сериозно ако е -да те са прави -щото едва ли ще си получат бонуса за 1/8 -и ще отпаднат от французите.