Гришо надви Федерер за историята

Двамата със страхотен спектакъл в Ню Йорк
Обновена: 11 мар 2015 14:14 | 11 мар 2015 08:30, Александър Попов
31
Гришо надви Федерер за историята
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна историческа първа победа над кумира си Роджър Федерер, макар и в демонстративен мач.

Хасковлията спечели супер-шоуто в зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк с 6:2, 1:6, 7:5, демонстрирайки страхотна игра срещу Маестрото.

Българинът беше фантастичен в първия сет и го спечели убедително с 6:2, като успя да пробие Фед Експрес в третия гейм на нула. В почивката между геймовете швейцарецът даде кратко интервю, в което се изказа ласкаво за нашето момче и прогнозира, че Димитров ще доминира в тениса през следващите десетина години.

Във втория сет Гришата се отпусна и беше надигран от противника си, който рязко вдигна оборотите. Носителят на 17 титли от големия шлем беше безмилостен и взе втората част с 6:1.

Тогава дойде ред на българина да даде кратко интервю, в което той не спести суперлативи за атмосферата в залата.

В третия сет се стигна до здрава битка между двамата елегантни съперници, изпълняващи бекхенд с една ръка. В решителния момент Димитров успя да пробие и да постигне първа победа над идола си.

Още спортни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
xyz преди 9 години
Blagodarim na Grisha za neveroyatnoto nastroenie , blagodarim i na Roger ! Davai , Grisha - USPEH ti jelaem ot sarce ! Jivotat e pred teb i imash oshte mnogo zavoevaniya da postignesh ! NASHA GORDOST SI - ZNAESH TOVA !!! Dobre e , che ima balgari kato teb da "razkazvat" na sveta za Bulgaria ! Ne se predavai nikoga - "ne ti pozvolyavame"/v ramkite na shegata - koi sme nie , osven prikazvashti fenove ot vreme na vreme,no ot sarce sa slovata,pone nashite/! BADI ZDRAV VINAGI I MNOGO OBICH OT NAS!!!
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOLKO LI E PLATIL DRISHO ZA TAZI REKLAMA?
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей страшна работа са българите. Пада - плюят го, бие - пак го плюят.А колкото "подарената" победа, само факта, че е удостоен да играе демонстративен мач в легендарна зала с легендарен играч е повод за гордост. Когато вие постигнете това на 23 години и сте в топ 10 в света в своята си професия, тогава плюйте.Ако и той, който е сред най-добрите в света и сред най-големите млади надежди, е ***, то не знам вие какви сте. Аз ако имах неговите успехи в професията си, щя да съм адски горд.
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първикръг Неминалов пак започна да ръси простотии.И така до следващият "първи кръг".
20
4
 
10
 
! Отговори
ПИШУРКА преди 9 години
Злобни, жалки, нищожни ***!
19
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на РФ! Постъпи изключително спортсменски, като подари вечерта на нашето момче и то не къде де е, а в легендарния MSG! Това може да се тълкува и като неформален жест на предаването на щафетата към по-младия Григор, към който Роджър не веднъж е демонстрирал симпатиите. И ако такова признание не подейства на нашия Гришо да почне да играе най-после като хората, не знам какво друго вече...!!!
18
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, това българите сме големи простаци! Вица за дявола и казана с българите е валиден на сто процента!
17
3
 
4
 
! Отговори
До Коце Мастиката преди 9 години
Абе, Коце, удари му една мастика за да не ти излизат простотии от устата !!!!
16
8
 
21
 
! Отговори
Николчо преди 9 години
Що не дойде да играе в Банкя срещу първата ни ракета да видим какъв ли ще е резелтата?
15
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ли се намериха разбирачи да плюят от мишите си дупки бе, ей това българина по злоба равен няма!?Да е живо и здраво, това момче!Може само да се гордее с успехите си!Едно голямо БРАВО!
14
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм гледал мача, но се радвам че българин участва в такъв спектакъл редом до Маестрото. Надявам се Федерер като се откаже, да стане треньор на нашия Гришо. Тогава действително може да спечели нещо от шлема. Треньорът е изключително важен в тениса.
13
8
 
84
 
! Отговори
художника преди 9 години
БЪЛГАРИН в "Медисън Скуеър Гардън"- това само по себе си е ВЕЛИКО .БРАВО ГРИШКА !!!!!!!!
12
28
 
15
 
! Отговори
Фен преди 9 години
МАЧКАЙ ДРИШОООООООО!!!!!!!!
11
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива мачове са само за шоу и думи като историческа победа са неуместни...Като разликата между виртуалните и истинските пари при интернет казината да речем :)
10
41
 
26
 
! Отговори
Дико Сашов преди 9 години
Българска работа! Радваме се на победа в уговорен мач!
9
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще бъда много учуден ако Григор Фе*ала мине втори кръг на Индиан Уелс и това ще бъде благодарение на жребия и късмет, а не че е победил някой от топ играчите. Да те говорим, че последния път го отнесе 167-ия в ранглистата Раян Харисън, макар че американецът е бил в 40-ката през 2011 г.
8
2
 
13
 
! Отговори
* преди 9 години
До 8:Сигурен съм в това. Едва ли можеш да се похвалиш с нещо друго...
7
7
 
79
 
! Отговори
реалист преди 9 години
И това което е постигнал Гр. Димитров досега е много повече от това, което сме постигнали ние, интелигентите пишещи и псуващи по форумите....
6
12
 
7
 
! Отговори
Буаааахахахааха преди 9 години
И аз съм имал много победи ,особено на бира и мезе
5
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 4 sfvМи не съм. Само гледам реално на нещата и не се заблуждавам, нито опиянявам, нито съм сложил розовите очила. Божинката му е идол.