Барселона взе и Суперкупата след голово шоу

Каталунците победиха с 5:4 Севиля, Педро се превърна в герой
Обновена: 12 авг 2015 09:35 | 12 авг 2015 08:32,
15
Барселона взе и Суперкупата след голово шоу
Снимка: Reuters, архив

Барселона спечели Суперкупата на Европа, надигравайки Севиля с 5:4 след 120-минутен голов екшън на стадион "Борис Пайчадзе" в Тбилиси.

Носителят на трофея в Лига Европа пусна първа кръв още в третата минута, когато Евер Банега беше безпогрешен от пряк свободен удар.

Европейският първенец обаче не само реагира мигновено, но сътвори пълен обрат за по-малко от четвърт час игра. На два пъти се разписа звездата Лионел Меси, който изнесе лекция за изпълнение на преки свободни удари отблизо и от по-голяма дистанция.

Каталунците осъществиха доминация и след като попадение на Луис Суарес беше отменено заради спорна засада, минута преди паузата уругваецът асистира на Рафиня Алкантара.

В началото на второто полувреме Луис Суарес уж сложи точка на спора, но малко по-късно Хосе Антонио Рейес върна един гол за символичните гости. Последваха две груби грешки в отбраната на Барса и Севиля изравни резултата чрез Гамейро от дузпа и Йевхен Коноплянка.

Така изненадващо на фона на показаното се стигна до продължения и пет минути преди задаващите се на хоризонта дузпи, Педро се превърна в герой за своите, правейки добавка след спасения шут на Меси.

Така Барселона спечели Суперкупата на Европа за рекорден пети път и си върна на Севиля за поражението преди девет години в мача за този трофей.

Още за мача четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментар на Гаджев- Меси са е научил да вкарва и от пряк свободни ,хахахахаха,мухахаааа,да вземе човек една сопа,че да бий,да бий
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умолявам предаванията да си подбират гост коментаторите в студията,снощи Гаджев беше нелепо глупав.На въпрос от водещия,със какво Луис Енрике промени Барселона ? Ами вече казва Гаджев ,Барселона не владеят така БЕЗЦЕЛНО ТОПКАТА и атакуват фронтално вратата.На мига ми стана ясно защо футбола ни е на това нескопосано дередже,тоя няма никаква идея във главата си що е то футбол,Барса владееели безцелно топката ,боже господи.
2
1
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Аз съм любител на точните резултати и играх този мач 3:3 и не вярвам да е нагласен, защото бях сигурен, че ще има голово шоу! Няма как футболисти които играят за милиони да играят уредени мачове!
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искам да обиждам феновете на двата отбора, но такъв обрат от 4 на 1 и то срещу Барселона, никой не е правил. Да не говорим, че на Барса не са им вкарвали 4 гола от памтимвека. Много смърди този мач, естествено тези които са значели развръзката преди началото са направили по няколко милиона отгоре.