FIFA разпореди: - 15 точки за ЦСКА

Делата срещу армейците били десетки, съобщиха от БФС
14 сеп 2015 12:38,
39
FIFA разпореди: - 15 точки за ЦСКА
Снимка: архив Булфото

Световната футболна централа FIFA е издала заповед БФС да отнеме 15 точки от актива на ЦСКА заради задълженията на 31-кратния първенец на България и загубени дела.

За това информира изпълнителния директор на родния футболен съюз Борислав Попов, който направи изявлението на пресконференция. От FIFA са пратили официален документ до родната футболна централа.

"Това, че клубът се състезава във В група, не означава, че дълговете си стоят, независимо къде играят. FIFA е създала механизъм за бързо разплащане на дълговете", коментира Борислав Попов.

"Ръководството на ЦСКА е информирано ясно и точно. На 7 април тази година на среща с ЦСКА изрично сме обърнали внимание за последиците, които могат да възникнат, в случай, че тези дългове не бъдат обслужени или разсрочени. От ЦСКА изрично декларират, че са запознати, но по финансови причини не могат да преминат към разплащане. Пред FIFA има образувани двуцифрен брой дела" , обясни още Попов.

От БФС дадоха конкретни примери за дела, заради които ЦСКА може да се раздели с точки от актива си във В група. "На финален етап е делото с Хоакин Уриарте. Ако в определените срок задължението на бъде уредено със споразумение и кредиторът подаде жалба във FIFA, влиза в действие автоматична клауза за отнемане на точки", обясниха от футболната централа.

"БФС е единствено длъжен да изпрати доказателства, че това решение е изпълнение. Това е класирането преди и след отнемане на точки. С Уриарте е автоматично. Вторият случай е с играча Лоик Бен Саид – с още 6 точки. Очакваме писмо от Сукейна Бенжелюн с нова автоматична клауза за още 6 точки. Трябва да препратим доказателство за това. Процедурата не приключва с това. Ако и това не бъде изпълнено пред FIFA се открива ново производство, с което се изважда отборът в по-долна дивизия. Отборът има право да се състезава в по-долната група, но не преустановява задължението му към изплащане на дълговете", добави Попов.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: ЦСКАБФСделаВ група
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БФС МафияФИФА Мафия
29
3
 
1
 
! Отговори
Джаро преди 8 години
Всичките прасета на мезета !!!!!!!! Свинете ще си ритат в В група още няколко години ! ГОЛЕМ КЕФ !!!!!!!
28
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 8 години
А Бистришките тигри се точат за рейса, - ще го пребоядисат де. Жалко че ще им вземат стадиона, и няма къде да честват 70 годишнината. Ние нямаме журналисти, иначе би било добре да обяснят - след като им вземат тези точки и те продължават да не плащат, ще им вземат ли и другите и практически изпратят в А окръжна? Ще е приятно за народа видял от тях от основаването им '48г. само отвратително зло. Било е време през 50те години, когато за възглас "Само Левски долу ЦСКА" се е отивало на лагер!
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всички по силни клубове в последните години - Левски, ЦСКА, Локо СФ, Славия, Литекс - ги съсипа триумвиратът Бойко, Гелосания, Перуката, за да се отвори място за Лудогорец и да бъдат подчинени феновете на Левски и ЦСКА на Герб.
26
0
 
4
 
! Отговори
Левскарр преди 8 години
Каква е логиката Локо СФ да отива в А окръжна и да обявява че повече няма да плаща към частни лица дългове - а само към НАП, а ЦСКА да ги изритват и дълговете да си стоят и да се увеличават? Не обичам ЦСКА, но е факт, че Гелосания умишлено съсипа футбола в последните години. Преди три години Левски бе на точак от лудогорец и той активизира СЛавия срещу него. Миналага година ЦСКА тръгна силно и той вкара "подводниците" Инджов и маджуков и "Купи" Б.михайлов. гелосания съсипва футбола.
25
0
 
3
 
! Отговори
Левскар преди 8 години
Левскар съм и все пак смятам, че този отбор някой умешлено го съспива. не коментираме дълговете - те трябав да се платят. Но защо седем години НАП не се сети да си поиска парите? та то беше ясно още със случая с Томов 2007 че има дългове и те растата! Къде спа БФС? И защо отнемат точките сега, а не са се разбрали предварителнос Г.Ганчев - ще плати ли, ако да в какви срокове, ако не - предварително да се отнемат точки, а чакаха ЦСКА да тръгне напрес и тогава да го ударят.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До FAKTКакто и обора от пасбището Герена. За чорбата си 100 % точен.
23
4
 
7
 
! Отговори
FAKT преди 8 години
ЦСКА е отбора на комунистическия Варшавски Договор, същия Варшавски Договор, който удави в кръв Пражката пролет . # България е член на НАТО, кому е нужен ЦСКА ? # 3 000 000 българи избягаха от настоящите управници - комунистическите ЛЪЖЕдемократи и техния символ ЦСКА. # Трябва ли отново да плащаме за реанимацията на комунистическото изчадие ЦСКА ? ? ?
22
4
 
9
 
! Отговори
Cenzor преди 8 години
Готов ли е Гриша Ганчев да зарови БФС в гроб копан за ЦСКА !!!
21
1
 
7
 
! Отговори
АБВ преди 8 години
До gost 6Човече, сигурно си положил огромни усилия да изразиш писмено мислите си, за което те поздравявам. Следващия път, когато решиш да се изразяваш писмено, опитай се да използваш препинателни знаци - така се наричат точките, запетаите, тирета и др.
20
9
 
7
 
! Отговори
s преди 8 години
Голяма работа. Ще победят още няколко отбора съставени от момчета и мъже, които иначе работят като всякакви, а тренират за кеф след работа или в уикендите, и готово. Пак ще завалят топ заглавия от рода на "ЦСКА гази наред", "Червен рецитал" , "Новият Меси от ЦСКА" и прочие. Голямо чудо.
19
5
 
13
 
! Отговори
ДО 18 преди 8 години
Ама престанете с това източване на ЦСКА. Какво има ЦСКА че да се източва. Пари от трансфера на Бербатов насам в касата на ЦСКА няма. Стадион няма. Конвертируеми неща няма. Какво да източваш от ЦСКА.Само Лупи се опита да източи феновете ама до колко успя само феновете си знаят. ЗАПОМНЕТЕ ЦСКА Е КАЦА БЕЗ ДЪНА САМО СЕ НАЛИВА НЯМА КАКВО ДА СЕ ТОЧИ !!!
18
10
 
14
 
! Отговори
Ванко преди 8 години
Запознаите се първо как е създаден ЦСКА и кажете как клуб създаден напролет, наесен е шампион!И така 50 год.И таКа цялата държава зад нея.Че и ЛЕВСКИ бе натирен и превърнат в милиционерски отбор!Това е обективната иСтина!Другото са емоции и търсене на вина.Все някога идва ВиДОВ ден!
17
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз като се забавя с осигуровките един месец, веднага получавам писмо от НАП. Тези милиони на ЦСКА, никой не може да ме убеди, че са натрупани без умишленото бездействие на Държавата. Всичко си беше постановка - ЦСКА води до последния кръг, феновете доволни, изведнъж титлата се губи в един-два мача. През това време клубът се източва. Следващата година всичко започва отначало. Тиквата натресе гърнетата на ЦСКА и в последствие опъна държавния чадър, за да могат на воля да точат отбора. Ясно е.
16
9
 
33
 
! Отговори
Цуца Капут преди 8 години
Цуцковци, купихте ли си акции от Лупи бе, глупчовци, хахахах
15
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Цуцка умре, але, але
14
3
 
14
 
! Отговори
до 6 gost преди 8 години
Вярно си гост. Граматиката ти е на ниво бежанец-талибан. Имаш ли завършен първи клас? Опитах се да прочета какво си написал, но не издържах до края. Плашиш, човече.
13
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко трябва да си *** да ходиш на мачове на тоя фалирал клуб!Че и билети да си плаща!Умряла работа...
12
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахахах, свинете си остават ***, на мезета, на гулаш, на яхния, на кюфтета и на наденици! пляс, пляс, прасета, хахаха
11
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Главните виновници са *** от Перник дирижирани от мафиота-полицай Б.Б.!!