БФС изхвърли Литекс от А група

Това решение взе Дисциплинарната комисия
Обновена: 16 дек 2015 14:23 | 16 дек 2015 14:06, Красимир Ангелов
100
БФС изхвърли Литекс от А група
Снимка: БТА

Дисциплинарната комисия към БФС взе решение да изхвърли Литекс от "А" група заради напускането на терена по време на мача с Левски!

Освен това ловчанлии бяха глобени с 20 000 лева за напускането на срещата след нареждане на спортния директор Стойчо Стоилов, а президентът Трифон Попов е санкциониран с 15 хил. лв. Причината за това е, че той пое вината за изваждането на отбора от терена. По този начин футболистите на Литекс няма да бъдат наказвани.

Ловчанлии могат да обжалват наказанието в седем дневен срок пред Апелативната комисия. "Клубът има право да търси правата си. Всички решения днес са взети единодушно. За точките на Литекс ние не решаваме", заяви председателят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев.

Левски също не мина между капките заради инцидентите. В два мача Сектор "Б" ще бъде затворен, а отделно беше наказан да играе и една среща пред празни трибуни. Първата санкция е заради ексцесиите по време на сблъсъка с Литекс (0:3) от 1/4-финалите за Купата на България, а втората заради ударения делегат по време на прекратения мач между двата отбора от първенството.

Решението може да се обжалва пред Апелативната комисия в седемдневен срок.

Подробности за решението четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: БФСЛитексА група
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
3
 
! Отговори
ТОПЧЕВ преди 8 години
ВИТОША МАЙ ИСКАТ ДА ИГРАЯТ САМИ,ТО НЕ БЯХА СЪДИИ,МЪДИИ,СТАДИОНИ,КОМИСИИ,УГОВОРКИ,КАК НЕ ГИ ЗАБОЛЯ ГЛАВАТА 100 ГОДИНИ САМО ДА СЕ ИЖАТ С ТОЗИ СЛАБ ОТБОР.ОСВЕН ПО ВРЕМЕТО НА ГУНДИ ОСТАНАЛИЯ ПЕРИОД Е МЪКА,ТЕ НЕ ИГРАЯ, ТЕ ЧАКАТ ДУСПА,ФАЛ, А БЕ ТО МАЧОВЕТЕ ИМ ПЪЛЕН ЦИРК.ГЛЕДАЛ СЪМ ВСИЧКИ МАЧОВЕ,ПРЕДИ СЕ ЦЕЛУВАХА С ЛОКО,СЕГА СЪС СЛАВИЯ,ТО КОЙТО ИМ СКОЧИ ИМ НАМИРАТ ЦАКАТА.А БЕ ТЕ САМИТЕ СТАРИ ЛЕВСКАРИ ГО ГОВОРЯТ ТОВА НЕСЪГЛАСИЕ.ТО НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА,САМО СЕ ДАРВЯТ,ДРЪВЧАТ,ПОЛОВИНАТА ИМ ТОЧКИ ДАДЕНИ.
63
1
 
0
 
! Отговори
To6 преди 8 години
На анонимния лигьо розовите прясята ще му го мушнат.
62
1
 
4
 
! Отговори
... преди 8 години
ако някой още не е разбрал, пеевски и б.б!!!(колкото и странно да ви звучи) са прикритите спонсори на 'уевски.Аз съм левскар от време оно, но последните години дори и не следя първенството. Толкова грозно, опорочено и низко стана всичко, че не си заслужават вниманието.
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Розовите грухтящи прасюги да си гледат *** и да не се занимават с професионалните отбори
60
7
 
9
 
! Отговори
Срам преди 8 години
Абе докога ще ни занимавате с това футболно недоразумение наречено Леевски..Винаги са били отбор на некадърници и никога не са били отбор на народа. На добър отбор излиза ли му прякор "***"??? Радват се на победи над наши отбори с помощта на съдиите, а по турнирите ни срамят винаги /даже са в Гинес-Антверпен/. Литекс им водят с 1:0 с 10 човека и тия се радват неистово като ги накараха да излязат от терена. ***.Начело с некадърника Гонзо, който никога не е бил добър футболист.
59
5
 
8
 
! Отговори
говедарин преди 8 години
От много години БФС "подкрепя" по всевъзможни начини "отбора на народа". След поредните изпълнения от публиката им даже не им отнеха домакинството. Съдийството на въпросният мач беше изключително тенденциозно в полза на ФК"Левски" и това се видя от цяла България, която не носи сини очила. Гаджев не за първи път се дърви като първобитен, но затова си поведение има подкрепа. Такъв беше и Гонзо преди. Но арменците не го издържаха/Гаджев/ и го набиха. Преди години така подхлъзнаха и Цска в мач с тях
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се чуват някой стоико и бербата са добри футболериама само толкова акъл требва за шеф па на тех им липсва
57
5
 
6
 
! Отговори
Апостола преди 8 години
Футболен отбор да носи името ми? И то най-мразеният в "държавата" /справка: виж коментарите под статията/? Затова ли загърбих личният си живот и се отдадох на великата кауза - Свободата на Родината?? Призовавам собствениците на този клуб веднага да сменят името му. Призовавам и управниците на българският футбол да подадат оставки. Причините за това са твърде много: тотална корупция, липса на класиране на първенство на ниво нац.отбор /вече твърде много години/, обслужване на олигарх.интереси и др
56
5
 
7
 
! Отговори
До 69 преди 8 години
Абе, моето момче, едно е да имаш задължения, друго е те да са изискуеми. Левски си ги разсрочиха, но ЦСКА нямаше как да го направи за н-ти пореден път. Мислете малко от малко; за какво са ви тези глави на раменете, за украса ли? :-D
55
7
 
7
 
! Отговори
БГ преди 8 години
ПОИМЕННО ДА НАЗОВАТ КОМИСИЯТА,ДА СЕ ВИДИ КОЛКО ОТ ТЯХ СА ***.
54
8
 
12
 
! Отговори
Марков преди 8 години
НЯМА да е Левски шампион! Помнете ми думата! *** долни!
53
9
 
12
 
! Отговори
Марков преди 8 години
Горчиво, горчиво, горчиво /за "брака" между ЦСКА и Литекс!
52
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В """А""" група трябва да остане само левски. И тогава няма да могат да се победят.
51
5
 
21
 
! Отговори
КИД ШЕЛИН преди 8 години
Подарете титлата на ,,ГЕРЕНБАХЧЕ,, та да се успокоят тия некадърници !!!
50
5
 
12
 
! Отговори
фен преди 8 години
това е работа на Боко тиквата7
49
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изхвърлете всички та кравите да станат по лесно щампиони, ах колко жалко е да си лефффскар
48
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Б" и "В" група вече са по-силни от "А".
47
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ли крайно време тази пародия на футбол в България да бъде ръководена от хора, които цял свят ги тачи и познава , а не от световно неизвестни мижитурки. Какъв го диреше Перукан на жребия във Франция. Да не би да се е нядявал Платини да го сложи да вади топките от урните?Време е Стоичков и Бербатов да оглавят футбола с подкрепата на Михов . След като с 24 отбора на Еврофинали не можем да се класираме , а една Албания е там за какво говорим?Всички отбори играещи на кръв срещу говедата са алт.
46
6
 
18
 
! Отговори
Легандата преди 8 години
Най-голямата глупост която можеха да направят.
45
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БФС се вмирисва...откъм перуката.