Държавата дала на Гришо 500 бона. За подготовка

Министерството не дало толкова пари на никой друг спортист
28 яну 2016 11:22,
82
Държавата дала на Гришо 500 бона. За подготовка
Снимка: архив, Ройтерс

Над половин милион лева е получил Григор Димитров от държавата през последните 7 години, става ясно от справка, получена по Закона за достъп до обществена информация от Министерството на младежта и спорта.

Особено силно е било финансирането преди олимпийските игри в Лондон. Друг български спортист е получил подобна сума за подготовката си, съобщава "24 часа".

Григор Димитров отказа да участва на турнира в София, който стартира идната седмица. Като една от причините негов представител изтъкна, че става въпрос за частен турнир, като програмата на тенисиста била готова отдавна.

Баща му Димитър Господинов пък заяви, че Григор въобще не знаел, че ще има турнир в София, а никой от организаторите не се бил свързал с него, за да му обясни за какво става въпрос.

В същото време в парите са включени и средства за международен спортен календар, който включва и турнирите, които не са държавни.

Министър Красен Кралев изрази надежда, че поне за следващите две издания на турнира Григор ще намери време да дойде до София. Договорът с АТП е за три издания.

Най-добрият ни тенисист се прибра в Лос Анджелис, където започва подготовка за сезона в САЩ.

Първото му участие е на турнира в Делрей Бийч, Флорида, а след това отива в Акапулко, където спечели втората си титла от професионален турнир.

Григор отпадна на откритото първенство на Австралия, след като срещна Роджър Федерер. Той има само два спечелени сета срещу швейцарската легенда.

Жребият за турнира в София ще бъде теглен в събота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
1
 
! Отговори
Никой преди 8 години
До 58 Пий си хапчетата редовно ! Заради хора като тебе сме на тоя хал. Само да стане някой съгражданин по-известен и се почват плюнки по него, по семейството му, по приятелката му и т.н. Почват да му правят сметка на парите, на колите и на жените. И когато някой Ви го покаже средния пръст (както Григор направи)направо откачате ! Ха-ха-ха......
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БългаркаЕдин месец за тренировки и подготовка за турнири... Не само да си развява трибуквието и да се драпа. В момента по-важно му е да се завърне напред в класацията, отколкото да пълни джобците на мутрите организатори на Великия Софийски турнир, дето за пръв път се провежда. Григор е на 28-мо, а втората ни ракета Димитър Кузманов е чак на 294 място. За него обаче финансиране нема, щото не е толко вървежен. Само за справка - сърби са съответно на 1-во, 26-то и 77-мо място в Топ 100
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Григор Димитров отказа да участва на турнира в София, който стартира идната седмица.zastoto turnirat ne e organiziran ot Drjavata, a za nekakvi si Ormani sultani- nas Grisho nema kak da klati raketataza turci nikoga! da si igraiat na bosforo tablata i da se iokat da dusheka
63
1
 
5
 
! Отговори
МАГАРЕ преди 8 години
Явно са заложили на куц кон.
62
2
 
4
 
! Отговори
they call him skunka преди 8 години
ИЗДЪНКА.ЛАБИЛНА ПСИХИКА.СЕЛФИ-ЗВЕЗДА.НАИВЕН ЗАГОРЯЛ ШУМЕНСКИ ДЕВСТВЕНИК.Прочети автобиографията на Майк Тайсън, Гриша. Виж какво правят тези 'хубави' зелки с провинциални *** като теб ;)
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типично по Бойковски. Раздава нашите пари наляво и надясно, после се тупа в гърдите че бил помогнал. ***. Григор отдавна няма нужда от тези пари, сам го е декларирал неколкократно. Можеха да ги насочат към хора, които имат нужда от тях.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А колко пари е дала за останалите български тенисисти.Държавата винаги се сеща да финансира ,онези спортисти които нямат нужда от финансиране.В момент в които те вече не се нуждаят от финансиране.
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като познавам държавата ,той може и да не знае ,че е напред с петстотин хиляди.
58
2
 
6
 
! Отговори
Българка преди 8 години
И като благодарност той не иска да стъпи тук за да играе - точно в един месец сега е почивка /до следващия му турнир/, но си пуска снимка в инстаграм от брегове, ливади и почивки, че и на български език го е срам да говори, да пише па въобще не може!
57
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям мерак да му вземете парите на човека.Ей това е, българинът иска не той да е добре а вуте да е зле.Злобен, неграмотен и завистлив *** си.
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги върне веднага. Половин милион за резил след резил.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 65Грешка??Монако???Мноого си *** бе селски!Живее си в Асково!!Това че е наел един килер в Монако не променя нещата.А преди да декларира смяна на местоживеенето което се случи преди 2 години НЕ Е ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИ в България което е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен: ОК грешка. Живее в Монте Карло.Мерси за коментара! С това доказваш тезата ми, че българският народ е духовно беден и злобен.
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей ***, спрете да ми харчите парите за разни спортисти бе!!!!!!!! Какво му дреме на Гришу за 500 000 лв , бе!??!? С тия пари можеше да построите една детска градина за децата, бе *** скапани!!!!!
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 60Ти как разбра че живее в САЩ?Една жена на пазара ли ти каза?Ако глупостта беше престъпление ти щеше да имаш смъртна присъда.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неонходима е проверка за укриване на данъци в особено големи размери от *** източване на държавни пари.Полицията да не спи.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО Анонимен 56. ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПЛАТИ 500 000 $ НЕ ЛЕВА, ГЛОБА ЗА ДОПИНГА В ОТБОРА ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ. И ОТБОРА НЯМА ДА УЧАСТВА В РИО!
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви укриване на данъци бълнувате ???? Човека живее в САЩ и там плаща данъци и поне знае за какво ги плаща. В Миризливата изпаднала дупка Бг какво ще получи за данъците си? Разбити улици и гадни мутри.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия *** вместо да дават пари на този, който е станал спортист и е направил име, без тяхна помощ, да започнат да се интересуват и да спонсорират и останалите спортисти. Не е нормално да претендираме за някаква класа в тениса, а разликата между първата и втората ни ракета да е 200 позиции!! Ама от втория не може да се гушат пари от реклама и за това дай да си скъсаме гащите, за да докараме Григор!
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Никой 54"Моят съвет"??Че кой си ти БЕ?!А дали иска да стъпва в Бг не важно.Когато се установи УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ "ще стъпи" не зависимо дали иска или не, иначе Интерпол с червена бюлетина.И да го проверят за ИЗТОЧВАНЕ на Теленор с онази рекламка дето хвърляше мрежата назад-напред щото там май си е делнал хонорарчето с директчето на Теленор.

Спонсорирани публикации