Злато на пет ленти... В името на Цвети!

Състоянието на гимнастичката ни оставало много тежко
11 юли 2016 08:44,
6
Злато на пет ленти... В името на Цвети!
Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

"Състоянието на Цветелина Стоянова е много тежко", обясни президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Още по темата

"Намира се още в рискова част за нея. Организмът на Цвети се бори с много тежките травми, които има. Лекарите правят всичко по силите им. Единственото, което остава, е да се молим непрекъснато и всеки ден и да е в мислите ни с хубави пожелания за това тя да се пребори", каза още Раева.

"Много беше трудно на момичетата да покажат максимално качествата и класата си. Това беше един изключителен шок, една много тежка житейска ситуация, която ги застигна", посочи тя.

"Четири от тези момичета се състезават 8 години, това е изключително изразходващо, адреналинът е огромен на всяко състезание. Те са си съхранени като човеци, благодарение на спорта, но те са жени, защото са на 25 години", посочи Раева пред "Нова тв".

"8 години е един достатъчно голям път, особено когато е осъществен както техния. Те станаха един отбор, даже след случката с Цвети. Начинът, по който излязоха и силата на духа и характера, волята която показаха са нечовешки. Те са много чувствителни момичета", добави председателят на федерацията по художествена гимнастика". 

Момичетата излязоха от шока, който беше на Европейското първенство в Израел, и се представиха достойно. Те наистина вече са добре, успяха да покажат своята сила и дух и съм изключително горда и щастлива от това, което продължават да правят, коментира пред bTV треньорката на ансамбъла ни по художествена гимнастика Ина Ананиева, след като момичетата спечелиха златния медал на ленти на Световната купа в Казан, Русия.

Тя каза още, че чувството да видиш знамето на Русия след това на България е "страхотно, много е сладко, още повече, когато го видиш в Русия".

"Играхме за Цвети, играхме за всички българи, които не спират да ни подкрепят и да ни заливат с хубави емоции", каза Ананиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
123456 преди 7 години
Браво за борбата както физическа, така и психическа на тези момичета. Не се чувствайте като хора, коите предавате Цвети като продължавате да се състезавате. Тя ще разбере като се оправи, че го правите и заради нея. По този начин и давате и кураж и тя да се бори, за да се възстанови по-бързо и да не се чувства виновна, че тя е причината за вашият неуспех, ако се откажете. Продължавайте да я обичате силно и да изпращате вашате положителна енергия, като по този начин Вие и помагате. Успех!
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да даде да се оправи момичето!