Лудогорец е явление, работи се по европейски

Валентин Михов: Липсва добро поколение и качествени треньори
Обновена: 24 авг 2016 11:42 | 24 авг 2016 11:05, Анисия Иванова
25
Лудогорец е явление, работи се по европейски
Снимка: БТА

Лудогорец (Разград) елиминира чешкия шампион Виктория (Пилзен) и се класира за втори път в история си за груповата фаза на Шампионската лига. Бившият президент на БФС Валентин Михов гостува в "България сутрин", където коментира успеха на разградчани и ситуацията в българския футбол.

"Много се радвам за успеха на Лудогорец, това е голяма победа за футбола ни, защото ние сме последни на Балканите. Успехът идва с една добре премерена финансова стратегия. Лудогорец е явление и ръководството прави нещата, както се правят в Европа. Връщат се инвестициите, дори ще се спечели", каза футболният фунционер.

Валентин Михов предупреди и за слабости в играта на Лудогорец, които отборите в груповата фаза на турнира ще наказват.

Още по темата

"Лудогорец игра много слабо в защита вчера, допуснаха се доста грешки. Виктория (Пилзен) пропусна много положения, а трите отбора в групата няма да простят такива грешки. Треньорът Георги Дерменджиев е прекрасен анализатор и ще си вземе бележка", допълни специалистът, в ефира на Bugaria ON AIR.

Михов подчерта, че сме завистлива нация и дори сега много хора завиждат на Лудогорец.

"Колко ли наши ръководители са поздравили братята Домусчиеви за успеха?", чуди се Вальо Михов.

"Обединихме се в САЩ през 1994 г., обединяваме се в трагедии, но през другото време сме всеки срещу всеки. Има израждане в манталитета и това рефлектира върху футбола", каза още бившият президент на БФС.

Той е на мнение, че трябва да има конкуренция от 4-5 равностойни отбора в първенството, но нямаме базата, върху която да надграждаме. Според него липсва добро поколение, липсват и качествени треньори.

"За да имаме продукт трябва да имаме стадиони. Защо нямаме? Защото се направи прекалена глупост - задължиха всички отбори да бъдат акционерни дружества. Така се спира пътят на държавата да инвестира в базата. Преди държавата беше длъжна да си гледа стадионите. Не приложихме нищо от това, което се прави в Европа", обясни ситуацията гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Валентин Михов не подмина темата за любимия си ЦСКА, на когото е и бивш президент. Той сподели, че клубът му е слабост, но в момента не е в "кухнята".

"В ЦСКА трябваше да се търси обединението. Добре е, че клубът е в А група, но е лошо, че стана това разделение. Най-добре е да се намери обединител, защото ние все сме всеки срещу всеки", коментира още Михов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Домус Ага Разградлията е превзел БФС и прави каквото си иска с БГ футбола и ТВ! Това не е естествено!
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Лудогорец. Съболезнования на злобарите!
20
0
 
5
 
! Отговори
мую преди 7 години
До муйо,В "Реал"и "Барса" колко испанци има ???
19
3
 
1
 
! Отговори
муйо, преди 7 години
Да е "български" колко да е български отбора, с четирима българи. Долу горе колкото Фулъм, когато играеше Бербатов и другия, там...А, за матряла си прав - не може да направи разлика между български и бразилски.
18
8
 
4
 
! Отговори
Съдията беше купен! преди 7 години
Съдийте бяха купени от Домуса! Още като чух, че гл. съдия ще бъде същия от мача със Стяуа ми стана ясно, че Домуса няма как да проусне този шанс и да не го купи. Логично е да са се запознали на маса или поне в зелено след победата над Стяуа и сега с този вече познат съдия е много лесно да стане заверата! Уж грешките на съдиите потвърждават това! Не даден очеваден фал за игра с ръка и последвал гол за Лудогорец след паса на същия играч, неправилно отменен гол на чехите и още куп подпирания з
17
3
 
13
 
! Отговори
мую преди 7 години
Български отбор играе в чужбина и българи го плюят , е такъв калпав материал няма нийде по света !!! Какви българи сте вие бе ...???
16
3
 
0
 
! Отговори
Владо преди 7 години
Популистът ВМ в действие ...
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в А група е Литекс ,Гришата плати на някой ветерани но от УЕФА го казват точно
14
0
 
6
 
! Отговори
отворен преди 7 години
Абе, не е лошо и Перукан да се огледа за един "национален" отбор от чужбина. Да закупи. От Африка и Лат.Америка най-на сметка ще дойде, сигурно.
13
2
 
26
 
! Отговори
ДС преди 7 години
До НЕДА колко испанци има в Реал, Барселона, Атлетико ?! Колко англичани има в Челси, Манчестър ю, Манчестър С. ................... Има ли смисъл. Ние угода нямаме. Национален спорт е да мразим и негодуваме.
12
2
 
9
 
! Отговори
vlady преди 7 години
В България има достатъчно специалисти със задълбочени познания по футбол защитили докторски дисертации и хабилитационни трудове - доц. Мадански, доц. Николов, доц. Симов, проф. Стоянов, д-р. Марков и т.н. Трябва те да ръководят футбола за да тръгне напред.
11
0
 
21
 
! Отговори
изводите за вас :) преди 7 години
"- Какво друго ви впечатли в България? Едно нещо ми направи силно впечатление. Българите пристигаха 45 минути преди началото на тренировките, събличаха се чисто голи и се размотаваха в съблекалнята. Работата е там, че българите се обезкосмяват напълно. Така се перчеха как са се епилирали. Аз не го разбирам това нещо."Константин Головской - бивш полузащитник на Левски
10
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НедХем да играят в групите всяка година, хем да са все българи, хем да не са от Разград, хем да не са от провинцията,хем да побеждават Барселона, хем да играят за без пари,хем съдиите да свирят винаги против тях,хем да имат поне 2 милиона фенове в България,хем собственика да не е Домусчиев (някаква по-яка фамилия)...Ееее.. какво ли няма да роди кухата комплексарска кратунка...
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то стига да се види как биха нашите национали като маче у дирек на олимпиадата и как гимнастички се самоубиват, за да се разбере имаме ли спорт въобще. за футболните шменти капели етрополе-литекс-цска 999 да не говорим. така че се радвайте на малкото, което можем и правим.
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Силен национален отбор се прави от хора със сърца, а такива са само четиримата национали от Лудогорец и още 2-3 от всички останали отбори. Отделно, както се видя, Дерменджиев има пълна свобода като треньор, за разлика от жалкия национален, където всякакви мизерници си пробутват некадърните мърляви чалгаджисйки роднини. И докато на бразилците и румънеца мислите им са само в топката и противниковата врата, някои национали виждат само силиконови топки, по две наведнъж.
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да стане оттук нататък, ще гледаме читави европейски отбори, вероятно и футболни колоси, в България. И то не само един мач. Така че голямо благодаря на момчетата.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да стане оттук нататък, ще гледаме читави европейски отбори, вероятно и футболни колоси, в България. И то не само един мач. Така че голямо благодаря на момчетата.
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предимно левскарите се изяват от яд в момента! На работа тук имаме няколко , направо си изгризаха ноктите от злоба!И защо са такива хора ми е хикс!
4
1
 
33
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Аз съм чорбар, но се радвам за Лудогорец. За Домусчиев ме боли точно николко, обаче отборът си играе, печели си, какво по-добро от това. ЦСКА и Л-с са мегахиперултра зле от години насам, тук там по някой проблясък, само си късам нервите. И за кво? За некви титани, сашо томовци да пълнят гуши, а феновете дгд ли? Аре бе. Миналата година така се кефех на ЦСКА, викам си - е тва е футболът, Ц група, ама 35 000 на стадиона. А сега кво? Един по-дебел
3
28
 
6
 
! Отговори
подробен преди 7 години
"в САЩ през 1994 г," отборът беше от българи и на България. Пък тоя е корсарски, на корабособственика Домусчиев.