Гонзо за съблекалнята на националите: Такива снимки прекрачват границата на морала

Постарахме се да оставим съблекалнята в нормален вид, увери той
19 юни 2023 14:36, Красимир Ангелов
85
Гонзо за съблекалнята на националите: Такива снимки прекрачват границата на морала
Снимка: Lap.bg

Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов излезе с официална позиция по повод разпространените кадри от съблекалнята на националния отбор в Литва.

Бившият централен нападател се обърна към медиите и футболната общественост в страната чрез БТА, за да изрази разочарованието си. Той гарантира, че "внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация". И не приема за колегиално да се разпространяват подобни кадри от страна на домакините.

Още по темата
Също така се знае, че "футболната съблекалня е храмът на футбола и той е неприкосновен", а да се "правят снимки на съблекалнята на противника прекрачва границата на морала".

Ето и пълният текст на официалната позиция:

"Изключително съм разочарован от изтеклите кадри от съблекалнята на българския национален отбор след мача с Литва, но съм още по-разочарован от публичната реакция на неодобрение към футболистите ни.

Всеки, който е играл футбол, е наясно, че съблекалнята не е лаборатория и е нормално след мач да се събере голямо количество отпадъци. Внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация – лично аз видях, че стаята бе подредена при нашето напускане, а какво и защо се е случило впоследствие няма как да знам.

Всички знаете, че националният отбор отпътува от Каунас непосредствено след мача, но въпреки това се постарахме да оставим съблекалнята в нормален вид", се казва още в становището на техническия директор на българската футболна централа.

"За мен е абсолютно недопустимо да се разпространяват кадри от страна на домакините – никога в моята кариера не съм си позволявал да постъпвам по този недостоен начин спрямо който и да е съперник. Съблекалнята е храмът на футбола и той е неприкосновен".

"Наясно съм с добрия пример на Япония, но ви гарантирам, че няма случай, в който опонентът на България да е почиствал изрядно съблекалнята си след мач. Разбира се, не мога да го потвърдя със снимкови доказателства, тъй като да снимаш противникова съблекалнята за мен прекрачва границата на морала.

Гарантирам ви, че никой от българския щаб няма да си позволи да снима литовската съблекалня след гостуването им през октомври у нас. Достойнството ни не го позволява", завършва позицията на Гонзо, изпратена до БТА.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гонзо расиста ще ми обяснява.
75
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Явно и литовците в повечето случаи са като украинците. Все някой им е виновен, длъжен, все нещо не са им дали и дори да имат всичко, пак нещо ще им липсва. И най-важното: ако може нещо да гепнат, а ако не могат ще го развалят. Е такива са. От кого ли са го прихванали. Как от кого, от руснаците, нали от там е всичко пошло. Удобно нали. Познато. Добре, че тази епидемия не ни победи, а се прехвърли на запад. Ние пак сме странични наблюдатели.
74
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не им се сърдете. Това е продължение на политиката за смачкване на самочувствието на българите. Да им изпратим благодарност и един голям (и) поздрав от нас на тези страхливци криещи се винаги зад някой.
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами можеше и по зле да е. Например да е пълно с празни шишета от алкохол, спринцовки и използвани презервативи :)
72
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Национална черта е когато сгафиш, да отричаш до дупка. Няма "извинете", няма и едно "сори", дори. Ако направиш уместна забележка на българин, той, вместо да се извини, те напада. Така, че не очаквайте от този *** нещо различно
71
1
 
10
 
! Отговори
САМО ЦСКА!!! преди 10 месеца
Нормално е, националния отбор се напълни с подуенски г,оведа, и делиормански кренвирши... И после чакайте да имаме силен национален отбор... Че и чест да има в националния отбор... Това не може да се случи никогиш...
70
0
 
9
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 10 месеца
Едните са японци самурай, другите са татуирани чалгари, самураите имат култура, а другите чалга и са татуирани.
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По цял свят се прочухме с простащината си, бай ***
68
1
 
2
 
! Отговори
Ром'с преди 10 месеца
А видеото защо го няма,нали има свобода ... Само когато нас не засяга.
67
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гонзо е станал бетер политик, излиза запис какви ги говорят схеми и не знам си какво и те се хващат за това ама кой направил записа ама нямал право да ги записва вместо да дадат обяснение какво говорят, че и този същия...
66
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Личи си простотията Гошееее, вместо да защитаваш селянията, купете им чували 120 литра , да си събират ***, никой не ви е длъжен, не излагате себе си , вие толкоз си можете , излагате България!
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
не вярвам това да е нашата съблекалня по скоро не да оставят *** ами да им липсваха закачалките и балатума от пода...
64
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези от БФС вече са почти невъзможни за коментиране. Направо парализират с глупост и арогантност! Какво да му отговориш на Гонзо? В четири изречения е изрекъл шест глупости. Как се спори с такъв?
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е заговора на века срещу българия, рептилите са снимали съблекалнята искат да ни унищожат...
62
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много гюбре за риене има в това БГ
61
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе не е редно да се снима в съблекалнята. Там са превъзбудени след мач, има право Гонзо. Пият хвърлят, не е изпочупено. Японците са друга бира, от малки са възпитани.
60
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гонзо:Съблекалнята е храмът на футбола и той е неприкосновен"////Остава само нашите и момчета да го разберат и да подържат хигиена като в храм.
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След като говедцата са напуснали не може да имат претенции,съблекалнята не е бг собственост.
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До61.Зозо в градският транспорт може да усетиш всякакви аромати от остра миризма на чесън до мирис на скъп парфюм.Затова трябва да се насърчава народа да се къпе редовно и да подържа елементарна хигиена.Важно е.Добре е да се направи национална кампания за нуждата от хигиена.
57
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Хахаааа, другари, а в градският транспорт мирише ли ви на не прани гaщетa, а?

Спонсорирани публикации