Балите поемат към Силистра

180 хиляди тона боклуци тръгват към депото на града, кметът на Силистра - щастлив, отваряли се нови работни места
11 сеп 2008 07:48,
80
Балите поемат към Силистра
Снимка: БГНЕС

Силистра да приеме до 180 хиляди тона от балите с боклук на София, обсъдиха на среща в министерството на околната среда кметът на крайдунавския град, представители на Столичната община и на кабинета.

И правителството, и Столична община са щастливи от "подадената ръка" от Силистра, заяви кметът на града Иво Андонов.

Депото работи от миналата година по европейски стандарт. Изградено е по програма ИСПА и разполага с 4 клетки.

"Приемането на част от столичните бали с боклук ще увеличи режима на работа в депото и ще даде възможност за разкриване на нови работни места”, обясни Андонов.

Допълнително правителството е обещало да финансира завършването на пречиствателните станции в депото, в село Сребърна и изграждане на две нови – в селата Айдемир и Калипетрово.

Обещани са и средства за благоустрояването на Силистра.

Днес кметът Бойко Борисов ще представи на първата сесия на Столичиния общински съвет информация за временното и трайно решаване на въпроса с третирането на битовите отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Sofpi4 преди 15 години
Явно повечето коментари са от силистренци!Напълно съм съгласен с Вас,че не желаете софийския ***!И аз,като софиянец,не съм съгласен да се транспортира до Силистра-това е за сметка на моята "Такса смет"-може би най-високата в страната!Има разрешение от Екоминистерството за отваряне на Суходол,но някой трябва да покажа,че и суходолци са граждани на тази държава и трябва да се съобразяват със законите й!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
депото наистина на 5-6 км. извън града, но тези км ги броиш от табелата, а дори и след нея има живеещи, и как си мислиш, че ще превозят ***, със самолети???? надали...ще завони града на софийските
17
0
 
0
 
! Отговори
mano преди 15 години
Елате да видите как се справят нашпите управници в градския ***. На бунището има една група от около 60-70 талибана, които разделят *** много по-добре от всеки друг. На една страна събират пластмасови шишета, на друга хартия и в крайна сметка останалото се изгаря но то не е кой знае колко вредно защото липсват синтетичните материяли, които замърсяват околната среда :)
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само да те информирам, защото виждам колко си осведомен-депото се намира на 8 километра от Силистра и е изградено по европейските изисквания. Ако имаш желание да приемеш *** в твоето мазе...
15
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
ей хора, не оставяйте нещата така, протестирайте, направете подписка, това е един от най-хубавите градове в България, в който съм била, нека господин Борисов започне изграждането на завод за обработка на отпадъците, не само да прехвърля топката към правителството, а те да я връщат обратно. Складирането на балите в Силистра би било едно неефективно, скъпо и крайно безмислено начинание...
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тази *** Иво Андонов ще се увековечи с най *** кметско решение от времето когато града е бил римски военен гарнизон та до днес.
13
0
 
0
 
! Отговори
цако преди 15 години
В Силистра има заместник- кметове от ДПС и Атака, коалирали са се пичовете, щом това е възможно, как един *** няма да приемат...
12
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
Ако не сте съгласни - направете протест... Не оставяйте нещата така!!! Поздрави от Видин...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когато Б. Борисов стане премиер, балите с *** ще се складират на Луната.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1.По колко ще им плащат на новите работници?-По 200 или 300 лв?2.Колкото Пловдив видя пари,толкова и Силистра ли ще види?3.Защо толкова далеч?Абсурд на абсурдите!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
силистренци си траят, защото няма кой да ги чуе. едва ли някой ще се зарадва софийския ***, никой не го иска. ти бил/била ли си в този край, та да видиш, че никоий нищо не може да направи.... там е другата България... нямат избор хората, а и когато се чу по новините, тогава се разбра и из града...тези преговори и решения се бземат тайничко ... а гласа на хората е глас в пустиня.... преди години, когато града се обгазяваше някой разбра ли.... да...но години по-късно, защото хората се надигат, но няма кой да ги чуе...а града е мн красив и чист... за сега..
8
0
 
0
 
! Отговори
Sili преди 15 години
Този кмет е превъртял , но знаейки ,че силистренци ще си траят Иво Андонов продължава с печалбарската си политика .И да не забравяме този кмет бе избран с гласове от селата/ДПС и БСП/ .
7
0
 
0
 
! Отговори
sasho преди 15 години
prosto nqmam dumi, Silistrenskiqt kmet se nagu6i zdrawo za celi 3 mandata, ta na tozi da smqtame, 4e 6te mu e i posledniq iska da napravi vsi4ko vazmojno 4e da izvoyuva stabilno mqsto v redicite na sofiiskite banditi, sram i pozor za silistrenskiq kmet, dano ve4er spi spokoino, no te silistrentsi go zaslujawat, ta nali si traqt, vsi4ki se dignaha na sta4ka, samo te spat, qvno nqma da im pre4i mizeriqta na 6opite!!??:(
6
0
 
0
 
! Отговори
Самолетоносача преди 15 години
Колкото дадоха на Пловдив 50 милиона толкова ще дадат и на Силистра нещо.Този кмет яко се е прееб..ал освен ако не са му дали рушвет или обещали да го направят министър или депутат
5
0
 
0
 
! Отговори
ХАДЖИЯТА преди 15 години
Аз пък,като силистренец.....не съм щастлив,кмете Иво !
4
0
 
0
 
! Отговори
Sasho преди 15 години
absolutno prav si za sichko.
3
0
 
0
 
! Отговори
Абсурдистан преди 15 години
Твърдите битови отпадъци на София излязоха златни!!! Силистра??? 500 км.!!! 2,40 литър нафта!!! Къде е икономическия и екологичен ефект??? Пръснаха се милиони за крайно неефективни решения, с които вече можеше да е започнало строителството на завод за сепариране и на отпадъка!!!Но в Абсурдистан всичко е възможно!!! Ние сме една буренясала нива, в която дебеловрати магарета си правят каквото искат!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Noq^ преди 15 години
"Временно и трайно" решаване на въпроса не съществува за София. Всъщност има едно решение, но то се смята за геноцид.
1
0
 
0
 
! Отговори
!? преди 15 години
*** далаверата!