Балите поемат към Силистра

180 хиляди тона боклуци тръгват към депото на града, кметът на Силистра - щастлив, отваряли се нови работни места
11 сеп 2008 07:48,
80
Балите поемат към Силистра
Снимка: БГНЕС

Силистра да приеме до 180 хиляди тона от балите с боклук на София, обсъдиха на среща в министерството на околната среда кметът на крайдунавския град, представители на Столичната община и на кабинета.

И правителството, и Столична община са щастливи от "подадената ръка" от Силистра, заяви кметът на града Иво Андонов.

Депото работи от миналата година по европейски стандарт. Изградено е по програма ИСПА и разполага с 4 клетки.

"Приемането на част от столичните бали с боклук ще увеличи режима на работа в депото и ще даде възможност за разкриване на нови работни места”, обясни Андонов.

Допълнително правителството е обещало да финансира завършването на пречиствателните станции в депото, в село Сребърна и изграждане на две нови – в селата Айдемир и Калипетрово.

Обещани са и средства за благоустрояването на Силистра.

Днес кметът Бойко Борисов ще представи на първата сесия на Столичиния общински съвет информация за временното и трайно решаване на въпроса с третирането на битовите отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Jn4ulev преди 15 години
Ама друг.Така както "бореше" престъпността. УЖ.Кво чакаме от една мутра която разбира само от Рекетиране с Бой и Грабеж.
58
0
 
0
 
! Отговори
е,не преди 15 години
*** щуротията!Да докарваш вода от девет дерета,та далаверата да продължава!И възторжения "наивник",кмета,се радва за работни места!Егати змиярника!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нищо лошо няма в това когато два града в една държава си подават ръка и си помагат взаимно, но защо това трябва да стане по другия начин когато г-н Усмивка 3 мандата се чуди как да си осигури старините, не е нормално за толкова години хората да си плащат такса-смет а ти да си траеш, да строиш хали и какво ли още не. До кога в тази държава всички ще си затваряме очите, докога ще се оправдаваме с простотията " те комунистите са ни виновни", с какво са ви виновни комунистите дайте точна дефиниция на думата комунист, или когато иван драган и петкан крадът те го правят за себеси на гърба на народа , тези пари не влизат в партийните банкови сметки те влизат в джобовите на определени хора. Прави са някои когато казват, че тук се крие далавера и вероятно са прави. Ами крие се и тя ще лъсна другата година по време на изборите, и съм почти 100% сигурен че едва ли ще се различава от отминалите 20 години.
56
0
 
0
 
! Отговори
ХАДЖИЯТА преди 15 години
ЗНАЧИ,СПОРЕД ТЕБЕ,ДРАГИ МИ АНОНИМНИКО,САМО ЗАЩОТО НИЕ,СИЛИСТРЕНЦИ,ЗАРАДИ ТОВА,ЧЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ПРИЕМЕМ СОФИЙСКИЯ *** СМЕ ГЛУПАВ И ОЗЛОБЕН НАРОД ? ДОСЕГА ВСИЧКИ ПРОВИНЦИАЛИСТИ БЯХМЕ,ПО ВАШИТЕ ДУМИ,*** СЕЛЯЦИ,КОИТО НАХАЛНО СЕ ОПИТВАМЕ ДА СЕ НАМЕСТИМ В КИТНИЯ ВИ ГРАД,И КОИТО ЗАМЪРСЯВАМЕ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ ПРЕЧИСТАТА СТОЛИЦА...И,КЪМ КОИТО СЕ ОТНАСЯХТЕ И ОТНАСЯТЕ С ПРЕЗРЕНИЕ,САМО ЗАЩОТО ГОВОРИМ М'ИЕКО,А СЕГА ВЕЧЕ НЕ СМЕ И ЕВРОПЕЙЦИ !?!?!АКО ТОВА ТИ Е КРИТЕРИЯ...ТО ТИ СИ ДОСТОЕН...ПО ТОЧНО НЕ СИ ,ДАЖЕ И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ !
55
0
 
0
 
! Отговори
ХАДЖИЯТА преди 15 години
ЗНАЧИ,СПОРЕД ТЕБЕ,ДРАГИ МИ АНОНИМНИКО,САМО ЗАЩОТО НИЕ,СИЛИСТРЕНЦИ,ЗАРАДИ ТОВА,ЧЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ПРИЕМЕМ СОФИЙСКИЯ *** СМЕ ГЛУПАВ И ОЗЛОБЕН НАРОД ? ДОСЕГА ВСИЧКИ ПРОВИНЦИАЛИСТИ БЯХМЕ,ПО ВАШИТЕ ДУМИ,*** СЕЛЯЦИ,КОИТО НАХАЛНО СЕ ОПИТВАМЕ ДА СЕ НАМЕСТИМ В КИТНИЯ ВИ ГРАД,И КОИТО ЗАМЪРСЯВАМЕ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ ПРЕЧИСТАТА СТОЛИЦА...И,КЪМ КОИТО СЕ ОТНАСЯХТЕ И ОТНАСЯТЕ С ПРЕЗРЕНИЕ,САМО ЗАЩОТО ГОВОРИМ М'ИЕКО,А СЕГА ВЕЧЕ НЕ СМЕ И ЕВРОПЕЙЦИ !?!?!АКО ТОВА ТИ Е КРИТЕРИЯ...ТО ТИ СИ ДОСТОЕН...ПО ТОЧНО НЕ СИ ,ДАЖЕ И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ !
54
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Значи погледнато формално и жизнения ми опит, и това дето съм го понаучил от тук от там, изцяло потвърждава Вашето мнение... Но пак да повторя, само формално. Знаете ли колко по-странно и невразумително изглеждаха такива като мене репресирани от репресирани семейства, които говореха навремето за края на комунизма? Е, той края му за изненада и щастие на някои дойде, ама какво стана след това... А една от причините за станалото след това беше, че примерно такива като мене считаха, че е по-важно падането му, а не изясняването конкретно какво ще правим след това. Е ми вероятно не съм ***, поучих се от грешките си и затова сега по-малко викам "долу", а се опитвам да давам конкретни предложения... А то не се знае, въпреки че по принцип сте прав, понякога се случват неочаквани неща, има изключения... А и историята е доказала, че е вярна китайската максима, че е по-добре да се опитаме да запалим малка свещ, отколкото само да проклинаме тъмнината /а недай си Боже да се възползваме от нея, както правят много/.От друга страна Вие сте още едно доказателство, че не всичко е безнадеждно...
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Еми кво да говорим.. повечето коментари по темата говорят добре за манталитета на нашия народ - да няма тия *** да ви ги стоварят в центъра на скъпоценния ви град??? Има си специално депо от пари на ИСПА, което ще създаде дори работни места. Убеден съм, че силистренци няма да забележат никаква негативна разлика, но все пак е важно както те, така и всеки друг провинциалист да вдигне шум до Бога, как не искали софийските *** да напускат София, ами да си стоят там. Колко злобен народ трябва да сме за да топим един друг и да искаме на другите да им е зле, какво ще постигнем така.. ще си стоим най-долу и ще си псуваме правителството, а няма да проумяваме, че всъщност народа сам си е виновен.Не съм изненадан, просто се убеждавам, че не сме се променили грам от това, че сме европа.. просто никога няма да бъдем Европейци, а и не заслужаваме.
52
0
 
0
 
! Отговори
Силистренец преди 15 години
Знаете, че силистренският общински съвет се доминира от ГЕРБ-ерите. Освен това всяко решение минава през ОС. Така, че не кмета е виновен...кой, каквото си е избрал..
51
0
 
0
 
! Отговори
ST'Hunter преди 15 години
А аз се чудех защо ли се прави този хубав обходен път около родния ми красив град... Вече ми е ясно - всичко си е било планирано от години, ама сега властимащите "изненадващо" взели решение... *** кмет!
50
0
 
0
 
! Отговори
silistrenka v sofiq преди 15 години
nai-nakraq sofiqnci se ottarvaxa ot boklucite si !dobre sa ni do6li v silistra. samo tova ni lipsva6e sofiiski bokluci v prekrasniq grad. bravo i na kmeta za madroto re6enie, dano toi pone da e spe4elil ne6to... kakto i ostanalite ni "jelezni" upravnici
49
0
 
0
 
! Отговори
Rado преди 15 години
Скъпи Русенци ...не ви завиждам .Истината е една и това е да блокираме пътищата и да видuм как камионите ще минат ...трябва да си отстояваме правата . Софииския *** в София
48
0
 
0
 
! Отговори
Bau преди 15 години
Бре тука в тез форуми да не влиза Бат Бойко да чете ,ко небях аз да напиша в една минала статия за балите че краи силистра има Такова сметище по европейски стандарт строено нямаше да се сетят.
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A shi vi maikata sofianska vii tam she si jiveeete jivota nii she vi obirame boklucite.Dryjte si gi tam pri vas Bylgariq da ne vi e smetishte...
46
0
 
0
 
! Отговори
Змията Спаска преди 15 години
ОБЯВА: Продавам бали (леко миришещи, леко течащи) за утилизация. Който ги купи, давам бонус - Бойко Борисов да си го гледа и отглежда и да му слуша глупостите, вместо да ме занимава по телевизиите ("Днес е неделя, а аз съм тук и работя в 5 часа". Ах ще се разплача от умиление).
45
0
 
0
 
! Отговори
Сс преди 15 години
То бива простотия, ама това надхвърля всичко!
44
0
 
0
 
! Отговори
..... преди 15 години
hahahahahaha,stiga ve4e prostotii,haide 4ao ot men i se nadqvam da namerqt po racionalno re6enie,4e eto dnes v silistra ytre neznam si kade,problema s tiq bokluci ne moje li da se re6i po kardinalno i da ne zaniavat pove4e horata s gluposti,4ao ot men do skoro:) p.s. a na 29 i 30 se izvinqvam nai-oficialno
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя 24 пък кво се радва, че го правят на *** и с парите дето плаща данъци ще превозват *** му от едната част на страната до другата, че някой да си напълни джоба... Абсолютен ***!
42
0
 
0
 
! Отговори
БалаК преди 15 години
При цялото ми уважение към жизнения и професионалния Ви опит, не мога да не Ви кажа, че според мен допускате една фундаменталан грешка. Явно смятате, че има у някого воля и желание да се разреши проблема с *** на София. Аз, въпреки далеч по скромния си опит, подобно нещо виждам само у Вас и у част от пишещите в този сайт. Че има безброй евтини и екологични решения за *** е безспорно, но че няма да се приложи нито едно, също не подлежи на съмнение. Така се случват нещата, докато има далавера. Има безброй примери за това. Помислете за бездомните кучета, за гласуването с чужди карти в парламента...да не продължавам! Това са проблеми за които се говори постоянно, дори и дете може да измисли що годе ефективно решение за тях, но нищо ефективно не се прави, защото ...да ви обяснявам ли защо ...:)))))
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ахахахахахахаханомер 38 дай по-подробна информация за замразените пилета, от къде мога да си купя, че на селската ни бакалийка ги няма...
40
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
И защо е всичкото това дърдорене на властимащите за какво ли не, но не и за реалните и ефективните решения, подобряващи нивото на България и живота на българите? Е ми то се знае, аз от време на време споменавам това онова по форумите... И защо няма резултат също се знае. Е, поне напомням на всички, включително властимащите, че не успяха и няма да успеят да елемират напълно нас, репресираните. А това, което породи нас, ще породи други... христианството е непреодолимо и незаобиколимо, могат само да го забавят с фарисейско-талмудисткия си юдаизъм...А сега предстои да станат властимащите у нас в еталон за тъпотия и алчност - канеха се да изнасят *** в далеч по гъсто населени от нас страни, а накраю се спряха на границата - Силистра все пак е на границата с Румъния. Е, това вече надхвърля всичко, и то за проблем с който се е справял без проблеми още първобитния човек... А накрая за капак ще построят заради далаверата екологино вреден завод, за да станем и за смях ще живеем в обор, но ще си имаме златна тоалетна.