200 български семейства се спасяват от Столипиново

Проектът предвижда и събаряне на незаконните ромски постройки в квартала
26 май 2009 07:00,
50
200 български семейства се спасяват от Столипиново
Снимка: Булфото

200 български семейства, които живеят в Столипиново, вече имат право да заменят жилищата си в квартала с други апартаменти в града.

Промените, гласувани на второ четене от Народното събрание, са внесени по предложение на пловдивските депутати Захари Георгиев и Бойко Ватев.

Поправките ще позволят на общината да започне мащабни социални проекти със средства от ОП "Регионално развитие" на ЕС за изграждане на социални жилища.

Зам.-кметът по общинската собственост в Града под тепетата Петко Атанасов заяви, че замените на жилищата ще се гласуват на предстоящите сесии на Общинския съвет.

Първите реални замени ще са факт до края на годината.

Проектът на двамата депутати предвижда още събаряне на незаконните постройки в ромския квартал, саниране на необитаемите жилищни блокове и предоставянето им като оборотни на тези, чиито жилища ще бъдат премахнати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Това че в цял свят е така, не ти ли говори нещо? Защо навсякъде *** са мръсни, мързеливи, крадливи, нагли, *** неграмотници и за нищо негодни? Защо в НИТО ЕДНА държава не са станали нормална част от обществото, освен отделни изключения? И твърдиш, че били хора... ти въобще някога жив *** виждал ли си? Не им се давало шанс... хрантутим ги, нищо не плащат - ни ток, ни вода, ни здравеопазване, търпим престъпленията им, жилища им строим, самонастаняват се където си харесат - какъв повече шанс? Какво още да направим за *** - да си ги настаним по домовете и да им слагаме манджа с лъжичка в мръсните усти ли? Откъде-накъде някакви *** ще имат привилегии пред Българите в България? И не само пред Българите - но и пред другите малцинства, които си изкарват хлябът с честен труд? Ти турчин да проси, арменец да не работи и евреин да живее в колиба виждал ли си? Как все *** са "социално слаби", бедни, безработни и онеправдани?33 - брате турчине, ти наистина си втора ръка... заедно с нас, Българите и с всички честни хора. И ти и ние имаме само зъдалжения - а тия ***, които коментираме имат само права - и затова ти си един от нас, онеправданите, трябва да се бориш заедно с нас !!!По повод конкретната новина - съгласен съм, че хората трябва да бъдат изведени от най-голямото гето на нечовеците Столипиново, за да могат веднага след това да се вземат следните поетапни мерки:1. Изключване на токът - щом хъхрещите *** не плащат и не са плащали с години, НЯМАТ ПРАВО ДА ПОЛЗВАТ.2. Спишране на водата - по същите причини.3. Въвеждане на пропусквателен режим - гетото да бъде оградено и охранявано - ако все пак има ***, които работят, да бъдат допускани навън, за да ходят на работа - другите не.Макар че най-лесното е след извеждане на хората, гетото да бъде изгорено с ***.Ако на *** бъдат строени безплатни домове, защото били "нуждаещи се", всички хора, които нямат дом, а живеят под наем имат право да поискат същото, ако не го получат да съдят така наречената държава за расова дискриминация - същото и със санирането.За мен цялата работа е една огромна глупост. За всички, които имат мозък в главата си и са имали вземане даване с *** е ясно, че всичкипланове за интеграция за абсурдни по простата причина, че *** не са човешки същества, а паразитен вид, мимикриращ като Хомо сапиенс и единствената разумна мярка е масовото им унищожение. В природата не е познат вид, освен билият човек, който доброволно и съзнателно развъжда опасни и дори смъртоносни за него ***, вместо да ги унищожава. Учаквам *** природозащитници да основат организации за защита на чумните бацили, тениите, глистите, маларийните комари и т.н. Разликата между тенията и *** е само във физическата форма.
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
tolkova prostotiq subrana na edno mqsto ne sam vijdal,stiga ve4e ***,bulgari.....prestanete gledaite po-optimisti4no i te sa xora nikoi ne im dava 6ans za realizacia vseki gi goni za tova 4e sa *** v cql svqt e taka
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
не е луд този който яде баницата а този който му я дава/защо некажат колко са отпуснати от европейски фондове за ромите от които са брибрани повечето във банковите сметки на корумпираните политиците и пак някой от българските политици има интерес от този проект да пребере добра сума във портфейла
46
0
 
0
 
! Отговори
циганин преди 14 години
ЗАЩО ВСЕ ВИНОВНИ *** ,АМИ АЗ ЗНАМ КАК БЪЛГАРКА ШЕФ НА СОЦИАЛНИ ГРИЖИ,ВЗЕМА ОТКУП И ОТПУСКА ПОМОЩИ /НЕ ЗА БЕДНИ /***,КОИТО ИМАТ:кола-БМВ,ТРИ ЕТАЖАНА КЪЩА.МАГАЗИН И Т,Н,А КАЖЕТЕ КОЙ Е ВИНОВЕН ,АМИ ВИНОВНИ СА ТЕЗИ ДЕТО СА НА МАСАТА ,А ТЕ СА БЪЛГАРИ.
45
0
 
0
 
! Отговори
Balgar4e преди 14 години
a nas koi 6te ni remontira i sanira blokovete?ili 6tom si balgarin niama6 prava.:O.DA-onezi semeistva za koito stava vapros ne sa balgari.Na balgari ne obnoviavat jili6ta-ne e bilo i niama i da bade.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Начи ся, отивам в столипиново, прая си барачка и след известно време ще ме обезщетят с чисто нова къщичка. Супер!
43
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
200-тата бълргарски семейства, за които става въпрос са етнически българи, т.е. част от малцинството, които все още живеят на ул. "Крайречна", "Крайна" и "Калина". Само хората от Инициативният комитет на квартала знаят какво им костваше и с какво се сблъскаха, колко бюрократщина и най-вече безхаберие от страна на управниците ни, колко ходене по мъките, за да постигнат тази заветна промяна в закона. Безкрайни благодарности за упоритостта на тези хора.
42
0
 
0
 
! Отговори
VASILIS QNIS....GERM преди 14 години
CHENGENETATA...KOITO BQHA POKRASTENI NA ***.....A SEGA SE ZOVAT ROMI.....DA BADAT PREMESTENI DA JIVEQT V STRANDJA SAKAR....OBESCHTAVAME DA GI PREKRASTIM NA SAKARCI.....
41
3
 
0
 
! Отговори
и аз преди 14 години
И аз се чувствам обидена.Защо сте написали "200 БЪЛГАРСКИ семейства" ТОВА НЕ СА БЪЛГАРИ!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
аз ще заминавам в Австралия !
39
0
 
0
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 14 години
и работиш и си плащаш данъците, то тогава с какво ние двамата се различаваме ?Ние и двамата сме данъчни роби на *** - професии "социално-слаби", и "самотни-майки" с по 5-10-15-20 чавета.Аз бях един от основателите на Атака. Основната причина да направя това бе обещанието на Сидер, да реши *** проблем. Но минаха почти 2 години откакто влезе в Парламента и той НИТО ЕДИН ПЪТ не проговори повече за това. Писах му 3 пъти, че съм готов да създам Социално-Демографската Програма на партия Атака и какви промени в законите трябва да се направят. Никакъв отговор. Вместо това за местните избори дойде негов представител в Карлово, който ни изключи всички атакисти от избираемите места в листата. И ние всичките разбира се, напуснахме Атака. Едва после разбрах, че бащата на Сидер е сливенски ***.Същото се случи и в ДПС-Карлово. Тук начело на ДПС е един *** от село Васил левски - Рустемът. Втори след него в ДПС бе един етнически турчин - Ходжата (така му казваме). Та като стана общ. съветник на миналите избори Ходжата открито заяви, че трябва да се вземат решителни мерки срещу "родителите" които не се грижат за децата си и ги раждат само заради парите.На следващите избори *** Рустем изключи Ходжата от листата на ДПС. Също моя случай.Изводът: В която и партия да отиде, *** си е ***. Кръвта вода не става. Ти замислял ли си се някога, дали е случайно, че и Тодор Живков, и Доган, и Сидер, и Иван Костов, и Георги Седефчев Първанов са с *** произход. Случайно ли е това ?
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Моите почитания, приятелю! Щом работиш, плащаш си данъците и храниш семейството си по честен начин, ти си един от нас, няма значение дали си турчин или ескимос! Но не разбираш ли, че *** живеят на моя и твоя гръб, а държавата блее и се грижи за тях, а не за мен и теб?!
37
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Никой няма против българин или турчин който работи ,поддържа дома си и не краде.Без значение от каква националност е човек ако спазва моралните и правови закони на държавата.Така че темата тук и в подобни репортажи е за *** /и българи/ които живеят като скотове ,крадат или просят и пречат на всички нас които си плащаме данъците и работим . Така че не превръщаите и този спор в етнически.Пловдив просто иска да премахне евентуалните огнища на зараза каквито са сега тия коптори.
36
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 14 години
В грешка си, мой човек. Ако всички *** бяха като теб, мислиш ли, че проблемът щеше да съществува? Аз уважавам всички, които с труд си изкарват прехраната, независимо дали са българи, турци или ***. Проблемът е, че *** (не искам да обидя малцината съвестни ***, които не попадат в тази категория) не желаят да бъдат "граждани", да спазват законите и да се трудят, за да преживяват. Не съм съгласен всички останали да плащат от джоба си, за да живеят *** на гърба на цялото общество.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
австралийците са простаци - да не съм ги пускал аз тия ***, хем са остров и могат да се зашитят, пускат с лекота всякаква ***, а бели нормлани хора които си знаят езика не ги гонят от раз, дано ви разкажат играта тия ***
34
0
 
0
 
! Отговори
бял `човек преди 14 години
Значи, когато държавата никаква я няма, трябвало да се гласуват закони, оневиняващи управленското безхаберие! Косово ли искат да си създадат в Столипиново? като не им изнася на *** да живеят цивилизовано, да ги заселят в катуни резервати, а не да гонят хората от домовете им.Родените в България български граждани имат РАВНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ да спазват законите , независимо от етническия им произход! Парламентът се държи като дружество за ТНТМ. Резил!Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.Чл. 7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат
33
0
 
0
 
! Отговори
Jo6 преди 14 години
Не всеки е живеещ на територията на република България е българин,проумейте го най-после !!!Освен това не разбрахте ли,че проблема не е толкова в ***,колкото в другите институции.Те са виновни да се стигне до това положение !Аз самия съм турчин,работя,плащам си данъците и храня семейството си.Но сигурно пак съм човек "втора ръка" за вашите стандарти българи ?!
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Всичко това е плод на нашето тьрпение.Тьрпим беззаконието,корупцията,комунистическите ***,които продалжават да ни управляват,геноцида спрямо бьлгарския народ и после ревем!Ще става по-зле.Не е нужно да си пророк за да го разбереш.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Браво на Джон Хауард !!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
parasol.blog.bg преди 14 години
*** (самите те ***) развалиха катуните и накараха ромите да живеят в градовете. Но ромите не станаха хора - станаха повече.Те обсаждат нашите градове и ги превземат под предлог, че се интегрират.Накрая ние трябва да бягаме някъде другаде.Докато държавата стане и ***, след като е комунистическа отново.